Aftonbladet sprider falska nyheter – ministern: Norge är långt ifrån situationen i Rinkeby


FEJKMEDIA. Aftonbladet påstår att Sveriges regering varnades inför den norska migrationsministerns besök – av Norges regering. – Officiella norska representanter tog kontakt och varnade för att det här besöket kanske hade felaktigt syfte och bad om ursäkt på förhand, påstås en centralt placerad anonym uppgiftslämnare säga till Aftonbladet.

Aftonbladet har dock ett litet problem, uppgifterna stämmer inte, i varje fall enligt norska medier. I den norska tidning Aftenposten tillbakavisas påståendet som sprids i Sverige.

– På Utrikesdepartementet ställer vi oss frågande inför påståendet om en kontakt mellan norska och svenska UD för att varna om eller be om ursäkt för statsrådet Listhaugs besök, säger presstalesmannen Frode Andersen.

Norges invandrings- och integrationsminister Sylvi Listhaug från norska Fremskrittspartiet på plats i Rinkeby.

Är ni oroliga för att få liknande problem i Norge? – Vi är långt ifrån det här i Norge. Men det är viktigt nu att vi genomför insatser för att vi inte ska få det i framtiden. Då måste vi sätta in insatser när vi ser en negativ utveckling. Det ser vi i vissa delar av Oslo.

Vad tänker du om det du såg av Rinkeby? – Man ser inte så mycket när man bara går runt och tittar. Det som var intressant var det mötet jag hade med polisen som berättade om utmaningarna i Rinkeby och tjugo andra områden i Sverige. Det är det vi måste lära av. Vad Sverige har gjort fel och vad bör vi göra annorlunda.

Läs mer på Nyheter idag…

Norsk och svensk media…


48 responses to “Aftonbladet sprider falska nyheter – ministern: Norge är långt ifrån situationen i Rinkeby

 • Nordmann

  Kronikk

  Gilla

 • Jhonsson

  Att leverera Fale News är Aftonbladets paradgren.
  Men man sparar drygt 8000 kr om året, om man inte köper AB.
  På tio år blir det drygt 90000 kr (nittiotusen kr)!
  Helt skattefritt och utan arbete.
  En hel del pengar på enkelt sätt. Börja nu så har du 8000 kr extra till nästa års semester!

  Gilla

 • Mjölner

  Carl Bildt, permanent medlem i Bildebergssekten, politisk spion, Expert på orsaken till Estonias undergång, har av den amerikanska politiska gräddan kallats , den lilla gläfsande hunden, åtskilliga skvallerresor till Pentagon och CIA Virginia, tydligen boende på månens baksida, tror sig veta hur det står till i Sverige????? Landsförrädare är en lämplig titel!

  Gilla

 • Jhonsson

  Listhaug smutskastas av Calle Bildt för att hon besöker Rinkeby. Varför skulle hon inte få göra det besöket? Om hon i stället valt Trosa, hade det varit lika illa? Vidare påstår Calle: ”Sverige är ett väl fungerande samhälle med en framgångsrik invandringspolitik”. Vad är det då, som stör med Listhaugs besök i det väl fungerande Rinkeby?
  Men med tanke på hur det verkligen ser ut i Sverige, kan man ju fråga sig på vilken planet Calle tillbringat de sista 25 åren!

  Gilla

  • Joy

   Han har det ju bra! Sköt dig själv och skit i andra, är ju den politik han och hans moderat-och allianskompisar drivit sedan 90-talet. Svenskar är losers och ska inte leva på staten. ”Flyktingar” är det alltid synd om, de har rätt att få leva på Sverige. Det är väl ingen nyhet egentligen, att det är bara svenska latmaskar som blir sjuka och arbetslösa i Sverige, anser han och hans anhang.

   Gilla

 • Jenny

  Det är bara för mycket – Alexandra pascalidou ska arbeta med Margot Wallström. Det är bara för mycket – Alexandra pascalidou har gjort bort sig så mycket – plagierat och spökskrivare. Hon ska göra ett journalistjobb. Vilken syn har makthavare på journalistjobb? Får vilka luriga typer som helst jobba? De håller varandra bakom ryggen för att driva sin politik!

  Gilla

  • Joy

   Ja, hon har ju rätt åsikt, det är ju bra när man ska lägga ut dimridåer. Tyvärr för dem brukar dimma lätta till slut och då är det totalkört!

   Gilla

 • br

  Sen intervjuar ju media. Såna som säger att här är allt bra och trevligt.i bla förorter

  Gilla

 • NT

  Carl Bildt idag: “Sverige har ett ”välfungerande samhälle” med en framgångsrik invandring.”

  Gilla

 • Tomas

  TV4 är grymt smarta. De ”intervjuar” boende i området. Kvinnan pratar engelska. Heja Sverige!!

  Gilla

 • Lena

  Jaså de gillar olika, tänk att det är vi många som gör !

  Gilla

  • Stenbock

   Tyder på att man i Polen kände till,var han kom från och vad han sysslade med dagligen… Sådan underrättelse borde ju även funnits i Absurdistan !! 🙂

   Gilla

 • Jenny

  När man läser inlägg på internet på olika blogg är det många svenskar som undrar hur kommer Sverige vara om tio år. Det undrar jag också, fler och fler skolor och socialkontor ramlar ihop. Poliser slutar och inte många verkar vilja gå på polishögskolan. Fler och fler områden blir bråkiga. Små områden som man knappt har hört talas om, hör man talas om nu för de har skjutningar.

  Fortfarande – de som bor i bra områden och har bra jobb – tycker att allting är fantastiskt! Politikerna fortsätter att ta hit massor med folk fast det inte fungerar-varför stänger man inte gränserna? Till slut flyttar alla som kan och det bor bara kriminella här och några stackare som inte kan gå jobb utomlands. Jag förstår inte politikernas politik?

  Gilla

 • anne b rat

  Det är typiskt för hela sosseetablissemanget att vilja dölja sanningen till varje pris.
  Storljugaren Löfven går ju själv i spetsen för detta!

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Allt är denna norska politikers fel. Eller kanske Jimmie Åkessons. Sossarna har inte dragit ”norsken” så dom ser inte problemen. Jag har åkt på en rejäl förkylning som jag tror barn-barnet bjussat på . Men det kanske är dessa två politikers fel också. Alla vet om våldet i flera förorter. Att blunda hjälper inte ett skvatt. Våra nordiska grannländer har varit duktigare på att lösa integrationsfrågor. Ska det vara så jäkla svårt att erkänna det?

  Gilla

 • asatemplet

  Demografisk krigsföring

  Gilla

 • br

  Carl bildt påstår att våran invandring är framgånsrik.carl,har du tillbringat de sista 10 åren på månens baksida!!?ni sysslar med värre propaganda än nordkorea.ni kan inte lura svenska folket.vi är inte helt bakom flötet även om nyheter och media verkar tro så.jämför inte dagens invandring med jugoslaverna. Som kom under 90 talet.de kom hit för att jobba och lära sig svenska.afrikanerna och araberna som nu lever i bla förorter som bränner bilar och kastar sten på blåljus är inte ett dugg intresserade av att anpassa sig till det svenska samhället.inte har de några planer på att jobba heller.det är roligare att tillhöra gäng och leva på knark och bidrag.trordu carl bildt att inte media och regering anställda i norge ser igenom eran falska propaganda!?alla som blivit våldtagna och fått sina bilar uppeldade kommer ni inte kunna tysta.sverige var ett av de tryggaste länderna i världen för 20 år sedan.idag vågar kvinnor knappt gå utanför dörren.malmö idag är europas farligaste stad att leva i.finns bara ett parti att rösta på 2018.

  Gilla

 • Lena

  ”My God”………….ni måste läsa själva. Svenskar naiva, migrationsverket, lögnerna, sveket…………………………………………Sverige vart är vi på väg ?
  http://katerinamagasin.se/att-betala-sa-mycket-unga-friska-man-det-ar-sloseri-med-resurser/

  Gilla

 • eugenecork

  ”Vad Sverige har gjort fel och vad bör vi göra annorlunda.”

  …blåmesen skitdålig coach…värvningarna för ett sam-
  spelt lag skall kunna va me å slåss i toppen, så krävs att
  spelarmatrialet funkar ihop…går inte plocka in de sämsta
  tänkbara i ett lag å sedan hoppas på toppenresultat
  …detta gäller även valet av lagledning, är allting uselt i
  själva strukturen går det ett tag, men utan tarmar på
  vinden så kommer detta lag strax att rasa samman…

  Gilla

 • Tony

  Mycket bra Listhaug, bara synliggör vad folkförrädarna i den Svenska regeringen sysslar med, kritik utifrån är välgörande, den tar nämligen mycket hårdare än när Svenska folket kritiserar, vad folket här i landet tycker har två regeringar efter varandra fullständigt nonchalerat, så bara visa på allt som slagit fel,för det mesta är fel, och därför reagerar Sossarna så hårt!

  Dom som ska be om ursäkt är Sosseregeringen, hela folket men även deras grannar, för regeringens lösmynthet spiller även över på grannbefolkningarna.

  Vad Aftonlögnen skriver är lika intressant som vad fuskprofessorn Henrik Arnstad säger, det är bara menlöst prat!

  Gilla

 • Petter-Niklas

  I princip allt som aftonbajset och deras ”journalister” för fram är falska nyheter eller vinklat för att ”utveckla” de ondas agenda vare sig de förstår det eller ej.
  Denne man riskerar allt inklusive sitt och sin familjs liv för att försöka få ännu fler att förstå det som vi ”nazister”, ”rasister”, ”högerextremister” dvs vi med sunt förnuft förstått det mesta av sedan länge sedan:

  Gilla

 • Mulle Omar

  i all välmening borde vår Jimmie gjort en blixtvisit inför
  valet till vårt Broderfolk i Väster…lite korkat ”Norskt” att
  de själva oanonnserat sökte upp sanningen nästgårds
  Blev nu typ ”som att studera krigets härjningar i Syrien”
  Dylik visit borde planerats sinsemellan (inom släkten)
  först, inte flummigt som nu

  Gilla

 • Hönsmamman

  Under tiden agerar RPC på de verkliga problemen i samhället.

  Han gjorde en insats mot två 70-åringar som olovligen bastubadade.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/bastubadarna-vagrade-lamna-da-tog-rikspolischefen-kommandot

  Han tar kommandot i de verkligt svåra lägena.

  Gilla

 • Lena

  Sverige framstår alltmer ofta som en tombola fylld med nitlotter, dock för vissa invandrade och kriminella element så är landet till brädden fyllt med vinstlotter, inget recept för att höja moralen i landet.
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/semesterfotona-avsl%C3%B6jade-misst%C3%A4nkta-miljonfusket-1.4577024

  Annie L tycker att vi kan ta in 30 miljoner fler. Mycket ologiskt för Sverige fungerade bäst när vi bara var 7 miljoner !
  Då hade alla en riktig identitet, de flesta talade svenska, jobb gick att finna utan inblandning av AF, migrationsverket hade vi lyckligtvis aldrig hört talas om………..men vi blev en magnet för tredje världen.

  Gilla

  • TröttPåRödGrönaVettVillingarOchSkogstokigaNyliberaler

   För politikerna är det en vinst därför de sysslar med demografiskt röstfusk. Det är bara att kolla på val.se för att se hur folk röstar i de utsatta men mycket bidragsstinna distrikten. Vanliga arbetare röstar inte på de rödgröna idag. De röstar på SD.

   Gilla

 • ruben

  Om nu typen Rinkeby områden är enligt regeringen och AB så perfekta, så ingen kan eller får använda dem, som varnande exempel. Då kan jag undra om de på allvar menar att exempelvis Rinkeby är bra mallar för den svenska modellen. Det nya folkhemmet? Jag litar förstås inte på en sån regering.

  Gilla

 • ossie

  Det enda sanna i den kloaken kanske är fotbolls och hockey resultaten. Jo kanske lottoraden också.

  Gilla

 • putte

  Jaha när den Svenska byken ska vädras och tvättas lär all såpa i hela världen inte räcka till . Vad i hela friden är det för fel på dessa sossekärringar överallt där det är kaos och oreda så nog katten är det en sådan varelse som har ett fingret med i spelet .

  Gilla

 • benke

  Alla tidningar döljer, det är ju bara vi som följer denna superperfekta blogg (Tack Pettersson) Stå upp för Sverige mfl. som vet hur illa det är ställt i Sverige, det märker man ju dagligen om man berättar något för en kompis som inte ”står på samma sida som vi” han ser ju ut som en fågelholk i ansiktet. Jag undrar om Åkesson fattar hur viktiga vi fotfolk är för SD, för varje person vi kan få att våga läsa lite alternativet media och då är ju Petterssons perfekt så borde det ju bli en röst 2018.

  Gilla

 • Gorm

  Man skäms när man får besök och det är smutsigt hemma.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Aftonbladet verkar på alla sätt vilja dölja tillståndet i Sverige.

  Gilla

  • Mia

   De flesta tidningar har kommit fram till samma sak som Aftonbladet när det gäller detta norska besök.

   Gilla

   • angelicaplacet

    Det är väl media som förstör samtal och diskussioner mellan länderna.

    Gilla

   • Bosse

    Mia igen! Att du inte förstår självklara saker.Att gammelmedia håller ihop om detta är ju inte konstigt.Det är ju deras taktik att dölja sanningen. Och en del av Lilla Saltsjöbads avtalet från 1987.Men hur många alternativ media håller med om detta?Och Mia har du inte ställt dig frågan,varför är man upprörd inom regeringen? Man har inget att dölja när det gäller förorten i Sverige säger man. Allt är som det skall vara. Då måste det ju vara ok, Kom och titta !!! Ni försäger er ju hela tiden och gång på gång målar ni in er i hörn.Ni kan inte argumentera för era saker utan ni ska gömma dom.Kan du inte se att erat uppträdande är sjukt och misstänksamt?Detta är ju en kopia på Stalins 30-talsuppförande.

    Gilla

   • Tony

    Suck.

    Gilla

   • Peter Skoglund

    Nu ljuger du igen , Mia. Inte bra. De citerar bara AB men låter norska UD berätta vad som är fakta och sant.

    Att vara på Aftonbladets nivå är inget du kan vara stolt över.
    Eller?

    Vi tar väl det igen som både du och AB har missat.

    ”På Utrikesdepartementet ställer vi oss frågande inför påståendet om en kontakt mellan norska och svenska UD för att varna om eller be om ursäkt för statsrådet Listhaugs besök, säger presstalesmannen Frode Andersen.”

    Från DN igår…………

    ”Norska regeringen ska ha varnat svenska regeringen inför norska integrationsministern Sylvi Listhaugs besök i Stockholm och Rinkeby. Det uppger Aftonbladet med hänvisning till en ”centralt placerad uppgiftslämnare” och källor inom svenska UD. Norska UD avfärdar uppgifterna som helt ogrundade.”

    Gilla

   • Mia

    Oj, oj vilken uppståndelse för att jag har råkat se
    samma uppgifter om detta i flera tidningar, då blir man beskylld för att ljuga. Jag har inte ens nämnt vad jag tror om
    det här.

    Men oavsett om någon ringt från Norge och varnat eller inte gjort det så kan varken du eller jag vara helt säkra på vad som gäller. Jag tror ingen i Norge vill tillstå att de ringt och då är det bara att förneka det.
    Och att den person som talat med media på svenska UD ”ställer sig frågande” kan bero på att hon/han inte vet något om detta.
    Man har ju fått veta att det inte pratas så mycket sins emellan i samband med det här med Transportstyrelsen.

    Och så en fråga.
    Finns det verkligen aldrig en enda förutom mig som du kan ifrågasätta här?

    Gilla

   • Stenbock

    Mia:
    Ibland förvånar du mig…Vill därför inte betygsätta dina kommentarer. Men frågar mig ofta,var du hittar dina nyheter ?
    Har du aldrig funderat över vad flera på bloggen,gång efter gång informerar dig om ?
    När det gäller denna ”Norgehistoria”, kan det möjligen vara så,att TT författat denna anka.(TT är en form av censur,för alla korrekt politiskt godkända/anslutna propagandamedier)
    Därför kan du läsa samma saga, i alla dina uppräknade olika PK-organ. 😦

    Gilla

   • Peter Skoglund

    Mia……

    Uppståndelse var väl att ta i. Om du nu hade sett detta i flera tidningar, så borde du sett att det var AB:s påhitt, de refererade till.

    Sedan kör du lite gissningar och ”svammel-snack” med lite egen ihop snickrad ”journalisttänk”, för att skydda AB:s och din kommentar.

    Det är väl bättre att du säger vad du tycker i frågan. Eftersom du påstår att du inte har avgett en åsikt.

    Svar på frågan din….jo då.

    Gilla

   • Mia

    Inte för att jag vet hur TT plötsligt kom in i bilden, ett nyhetsorgan som jag alltid haft en känsla av är det mest seriösa. Så jag håller inte alls med dig om din (konspirations?)- teori mot dem.

    Var jag hittar mina nyheter? Jag följer med vad som händer och när jag undrar över något googlar jag.

    Vad flera på bloggen nformerar mig om?

    Jag är ganska bra på att tänka och ta reda på saker själv. Det känns mer som att en hel del av de som kommenterar här borde informeras istället. Och jag brukar rätta till vissa sakfel, men det ogillas alltid.

    Gilla

   • Stenbock

    Mia:
    Verken vill eller kan om programmera din hjärna…Lev du gärna kvar i din tro om svenska PK-organets centrala ”TT” .
    Om nu inte Petterssons läsare instämmer i deras nyheter,får du söka googla…varför !

    Gilla

   • Fredde

    Mia, du tror att TT är seriösa. Det är det tyvärr många som tror.

    Vad många inte känner till är vem som äger TT. Största ägaren är Aftonbladet! Andra ägare är t.ex. Expressen.

    Då kanske du förstår att TT är inget att lita på längre.

    När du ser samma uppgifter i olika tidningar så är de ofta författade och spridda via TT.
    Många svenska dagstidningar köper ett helt uppslag från TT, du kan hitta exakt samma uppslag i tidningar över hela landet, skrivet av TT.

    Dessutom anklagas ju alternativ media för att inte ha någon skribent angiven, som ett tecken på att man inte vill bli ifrågasatt.
    I häromdagen kollade jag ett sånt här TT-uppslag: 12 artiklar, en med författare! De andra stod det bara ”TT” i slutet.
    De vill med andra ord inte bli ifrågasatta, än mindre rättade!

    Gilla

  • Bosse

   Nästa steg blir Potemkinkulisser för dom som ska resa i dessa no go zoner. Steget dit är inte långt efter gårdagens vägran från migrationsministerns vägran att ta emot sin norska motsvarighet.Detta är en jätteskandal och Sverige ska be Norge om ursäkt.Jag hoppas att Norge går vidare med detta.Och att man tar upp detta i Nordiska Rådet.

   Gilla

  • GO

   Och det är sådana tidningar som regeringen vill sänka skatten för

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: