Två afghanska män döms till fängelse och utvisning för grov gruppvåldtäkt


INVANDRARVÅLD. Två män dömdes på måndagen av Eksjö tingsrätt för grov våldtäkt av en ung kvinna. Straffet blev två års fängelse och utvisning. Natten till 10 juni greps två unga män för en grov våldtäkt av en tonårig kvinna på Storegårdsområdet i Eksjö.

Enligt åtalet ska de ha använt våld och hotat kvinnan till livet om hon berättade för någon vad som hade hänt.

Rättegången pågick för stängda dörrar i tre dagar och i sin bevisning har åklagaren haft flera vittnen som har hört kvinnan skrika på hjälp. Männen ska ha utnyttjat att kvinnan varit berusad och enligt bevismaterialet har männen tvingat i henne alkohol.

Först uppgavs att männen är 17 år men tingsrätten bedömde att de är 18 år eller äldre och de döms därför som myndiga. Männen döms också för ringa narkotikabrott.

Åklagaren yrkade på två års fängelse och utvisning och så blev nu också det utdömda straffet. De ska också betala skadestånd till kvinnan på 165.000 kronor plus ränta.

Utvisningen gäller i tio år och överträdelse av förbudet kan medföra fängelse i högst 1 år.

-Pettersson har svårt att förstå. Minimistraffet för grov våldtäkt är fyra år, dom här juvelerna får trots det två år. Sedan faller teorin om att herrarna inte vet hur de ska uppträda eftersom de hotat kvinnan om hon berättade någon. De har dessutom ljugit om sin ålder.

Nära maxstraff på tio år att avtjänas på hemmaplan hade varit bättre…

Båda är afghanska medborgare, har tolkbehov på dari, och är äldre än de 17 år de uppgivit.

TIDIGARE 2017-06-21. Två afghanska ynglingar häktade för gruppvåldtäkt

INVANDRARVÅLD. Natten till lördagen greps och anhölls två afghanska män misstänkta för gruppvåldtäkt i Eksjö. Sent under måndagen häktades de båda männen i Eksjö tingsrätt misstänkta på sannolika skäl för våldtäkt.

Det är en misstänkt fullbordad våldtäkt. I stort sett verkar de ha blivit gripna på bar gärning, sa Tor Sevelius, vakthavande befäl på polisen under lördagen. De båda misstänkta gärningsmännen påstås vara 17 år och behöver tolk på dari.

-Pettersson noterar att PK-media inte andas om gärningsmännens ursprung. 

TIDIGARE 2017-06-10. Två män gripna för gruppvåldtäkt

BROTTSLIGHET. Två män har gripits misstänkta för våldtäkt av en kvinna i Eksjö under natten till lördagen. Våldtäkten ska ha inträffat utomhus på Storegårdsgatan i Eksjö vid 00.20-tiden, i närheten av Prästängshallen.

En anmälare som hört något som lät konstigt ringde då till polisen som skickade ut flera patruller till platsen. När polisen kom dit hittade de kvinnan och de två männen.

— Det är en misstänkt fullbordad våldtäkt. I stort sett verkar de ha blivit gripna på bar gärning, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl på polisen.

Kvinnan fördes till sjukhus för undersökning, även männen ska undersökas. Polisen har spärrat av brottsplatsen och arbetar under lördagsmorgonen för att säkra eventuella spår. Man ska även hålla förhör med de misstänkta gärningsmännen och med kvinnan.

Smålands Dagblad

Om gruppvåldtäkt på bloggen

-Pettersson säger som Schyffert och Betnér – Var inte rädda för Sverige har aldrig varit tryggare…


12 responses to “Två afghanska män döms till fängelse och utvisning för grov gruppvåldtäkt

 • Den som är tyst är en medlöpare | Petterssons gör skillnad!

  […] Två afghanska män döms till fängelse och utvisning för grov gruppvåldtäkt […]

  Gilla

 • Carl

  Tack å hej. Ut ur landet för fan och kom inte tillbaka.

  Gilla

 • Monica

  Varför utvisas inte samtliga invandrare utan svenskt medborgarskap som fälls för våldtäkt? Det finns ju vidriga fall bland annat en 13-årig flicka i Mariestad vars förövare inte utvisades. Beträffande förvärvat svenskt medborgskap kan man ändra i grundlagen så att det kan återkallas?
  Afgahanistan med andra länder vill många gånger inte ta emot sina utvisade medborgare. Men varför hotar inte Sverige med indraget bistånd och om det inte finns något avtal om bistånd borde FN ta sig an dessa avarter av människor. De borde vara deras problem eftersom de ligger bakom direktiv om flyktinghjälp till ”utsatta” individer.

  Liked by 1 person

 • Jhonsson

  Och så är de välkomna tillbaka till Sverige efter tio år.
  Av vilken anledning då? Har de inte redan visat att de inte platsar i vårt samhälle?
  Det måste bli ett slut på daltet med alla dessa ”ensamkommande barn”, vilka i verkligheten är unga män i sina bästa år.
  Att vi har en regering som inte klarar av att se skillnad på barn och vuxna är närmast förnedrande.

  Gilla

 • Surdegsmannen

  Ett skepp kommer lastat…..

  …..med negrer!

  Gilla

 • Bajen666

  Sjukt att man blir glad när det kommer en utvisningsdom som borde vara glasklar och utan diskussion…..Arma Sverige.

  Gilla

 • Mimi N.

  Vilken kontrast mellan idylliska scenen med Ida och Emil i Lönneberga, mellan Idas sommarvisa och det barbari som afghanerna tagit till svenska vackra landskapet från afghanska grova bergen.
  Det är som ett fall från ett barndomsparadis till en karg främmande ond vuxenvärld. De bär med sig grymheterna för att sprida skräck och infektera civilisationen. Vi måste stoppa dem nu, med vapen om det så behövs. Det räcker inte att gå ut på gatorna och skandera ”Vi är inte rädda!” – fienderna är inte imponerade, det får dem skratta hela vägen till moskén och tillbaka för att slå oss om och om …. they’ll never stop, mind my words !

  Gilla

 • Fredde

  Vad är det för poäng i att udöma skadestånd? De lär väl aldrig ha några pengar (officiellt) ändå…

  En enkel till Kabul med en skylt på bröstet ” jag är gay” vore smartare.

  Liked by 1 person

 • Hönsmamman

  Så lite tid i Sverige som möjligt och ge dem ett särskilt omnämnande I kontakten med deras hemland. Dessa män höjer inte landet Afghanistans internationella rykte. De är ett ankare i vilket samhälle de än finns.

  Ut ur vårt land så att deras hemland så snart som möjligt kan ta hand om dem.

  Gilla

 • The proud Swede

  Nackskott = problemet löst…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: