Markering mot rasism visar faran med importerade livsmedel

EKONOMI/FÖRSVAR. Mataffären Edeka i Hamburg, Tyskland ville göra en markering mot rasism och gjorde det genom att plocka bort alla utländska och importerade varor i hyllorna.

Tomma hyllor visar faran med dålig jordbrukspolitik och import av mat.

Det blev rätt så tomt på hyllorna, där fanns inga spanska tomater eller grekiska oliver och ostdisken var nästan helt tom, skriver Metro UK.

I stället fanns det skyltar där maten hade stått. På dem stod det meddelanden som “Den här hyllan är ganska tråkig utan variation.” “Vårt sortiment har gränser i dag”. 

–  Edeka står för mångfald och vi har en stor variation av mat i vårt sortiment, som är producerat i många delar av Tyskland, säger en talesperson på Edeka till Metro UK och fortsätter: – Men det är tillsammans med produkter från andra länder som vi skapar en unik mångfald som uppskattas av våra kunder.

-Pettersson antar att resultatet skulle bli liknande i de svenska butikerna och det visar på vilken oduglig jordbrukspolitik den nuvarande och tidigare regeringar fört. 

Det kan kallas rasism att vara emot import av livsmedel. Jag ser faran med globalisering och undrar vad vi ska äta om det blir stora konflikter i världen och importen upphör.

Fram till början av 1990-talet var Sverige i princip självförsörjande på baslivsmedel som spannmål, potatis, mjölk, kött och ost. Det var ett politiskt mål och det var för att vi skulle klara oss i händelse av en kris. Självförsörjningsgraden låg på c:a 90 procent.

Idag ligger Sveriges självförsörjningsgrad runt 50 procent, alltså hälften av det vi äter importeras. Dessutom bygger vi bostäder och industrier på prima jordbruksmark och det är inte så klokt även om det är några kronor billigare.

Vi kan inte äta tomma hyllor hur rasistisk det än är…

 

17 thoughts on “Markering mot rasism visar faran med importerade livsmedel

 1. Snart har vi ingen sk. mångkultur/mångfald, som de trötta, lättledda och personer utan eget tänkande önskar i detta land.
  När alla kulturberikarna är här i Sverige och svenskarna knappt finns kvar, då tillverkas ju allt i Sverige och allt som tillverkas är halal…..då är det ju ingen mångkultur/mångfald. 😳

  Är det detta, som ger en vinst för samhället lite längre fram ?
  som våran så smarta allvetare tycks veta, då han tydligen kan spå i en glaskula och se Sveriges framtid.

  Dingeli Dong Kokko.

 2. Det är kanske så att Muslimerna har storhandlat ?
  Kanske var det den dagen som bidraget betalades ut.?

 3. Varför inte visa upp IS utan västerländsk teknik?

  Inga bilar, inga vapen, inga videosändningar……….bara Koranen.

 4. Var det inte så att de inte bara tog bort importerade produkter utan även tyska produkter med utländska anor? I Sverige har en del rätter hittat in i de svenska hemmen genom arbetskraftsinvandringen på femtio- och sextiotalen. Att dra paralleller mellan en väl avvägd arbetskraftsinvandring och rasism är magstarkt. Det finns inga likheter mellan importen av duglig arbetskraft och det mångkulturella experimentet.

 5. Jordbruket i Sverige har varit på nedgång mycket länge. Under 60 talet
  ett jordbruk per dag. I ett utdraget krig skulle inte Sverige klara sig med
  inhemska varor, även basmat. Men som det tyska företaget blanda ihop
  människor och handelsprodukter tillhör barnsligheterna i PK kvarteren.
  Handel är inte samma sak som kuturberikning. Receptböcker och utländsk
  dans har intet med att fritt förflytta sig. Hitintills har invandring inte berikad
  Sverige, det är Sverige som har berikat invandrare.

 6. Vi hade en gång en statsminister som var ute och flög. Han blev så förvånad. Det fanns ju massor av plats att husera ännu fler immigranter. Vad han glömde att kolla var hur mycket ytterligare odlingsbar mark det fanns. Men man kan ju inte begära allt av en statsminister.

 7. Petterssons uppger:
  “Idag ligger Sveriges självförsörjningsgrad runt 50 procent”.

  Hösten 2016 talade jag med ett stort jordbruk o Halland. De ansåg då att Sveriges självförsörjning låg nere på 30% av det som äts i Sverige.
  T

  • Det var slut på havre i Lantmännens butik då en kollega skulle köpa en säck foder till sina höns. Det var drygt en månad sedan. Det varierar mellan olika varor så en del finns att tugga på. Djurprodukter är snart borta då de militära djurrättsaktivisterna styr politiker och press att bönder plågar djur och att djuren förorenar naturen. De jublar väl av glädje då gnuerna i Afrika utrotas för då slutar fisandet-som är rapande då de är idisslare. Be dem att räkna upp kons magar som barnen fick lära sig i förskolan. Idisslar en get-ett får en älg? En bra fråga för de där frågeprogrammen på högstanivån. Pengarna kvar på TV4

  • Sinnessjukt skulle jag säga. Detta har gått dom åt huvet.Inom några år så får nog hela pk ta in på mentalsjukhus. Det går inte att ha dom lösa i samhället.

 8. Gonatt västvärlden! Man får fanimej nypa sig i armen!

  Enligt Edeka måste vi tydligen fylla vår länder med miljoner människor från MENA som hatar oss, för att kunna importera tomater från Spanien!

  Det skulle vara mycket intressant att få veta varför det inte skulle finnas grekisk ost på Konsum om vi inte hade haft ett visst antal terroristattacker i Europa!

  Eller det är kanske dom Afghanska barnen som enligt tidningarna är så duktiga att dom har gått hit från Asien, gärna med sin 106åriga mamma på ryggen, som har med sig samtlig till Sverige importerad mat i sina ryggsäckar?

  • Spanien blir nu ett farligt land. På morgonen visades mycket aggressiva muslimer (morer) i Melilla. En reporter frågade varför så många kom därifrån och från Marocko. Skojigt då han med handlingar och inte med ord visade varför. Rasistiska tomater har jag inte sett några, det finns ju mörka nuförtiden

Kommentera