Varför Stefan?37 responses to “Varför Stefan?

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Alla hedervärda läsare av den anrika Petterssonska bloggen är naturligtvis mycket väl medvetna om att vår exceptionellt euforiske excellens icke äger någon noterbar kännedom om begrepp som konsekvens och logik, varför man ej heller kan förvänta sig någon följdriktighet i hans dunkla tänkande.
  Andreas.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Tjusigt värre, här har vi en landsfader som tar sitt ansvar, tjoho! Jag har en bättre idé, sparka Eliasson åt helvete och skrota den värdelösa omorganisationen, då kan säkert en och annan polis tänka sig att återvända. Sverige behöver inte påfyllning av genusstyrda Södertörnspoliser, de vi har räcker och blir över. Tack för kaffet!

  Gilla

 • Carl

  Men va konstigt Betnér sa ju att Sverige aldrig varit tryggare. what the fuck Betnér.

  Gilla

 • Carl edström

  Han har det tryggt med slnna liv_vakter.Sen lever han och dom andra pelijönsar utan för der vanliga samhället.
  Vi andra får ta allt skit.så är det.

  Gilla

  • Grune

   Jag undrar om dessa halvfigurer som går omkring med massor av livvakter skulle våga gå utanför sin dörr om dom inte hade dessa vakter. Svaret är nog nej.

   Gilla

 • Mia

  Att det har talats om att Sverige aldrig varit tryggare beror på att det under flera decennier begicks ca 100 mord/år och för några år sedan sjönk den siffran. Men i och med dessa kriminella gäng och även andra skjutningar har situationen förändrats

  Ingen säger så längre – inte Stefan Löfvén, inte kriminologer, inte poliser.
  Kanske någon inom underhållningsbranschen som inte hängt med har fortsatt att hävda detta, men idag sägs det knappast av dem heller

  Så det verkar som att det bara är här som uttrycket upprepas gång på gång på gång.

  Allt är föränderligt här i livet.

  Gilla

  • OPete

   Mia ! Du sa tidigare att du tror Sverige är det bästa landet att bo i … Då undrar jag hur mycket mer problem som behövs för att en sådan som du och dina jämnlika ska fatta att hela Sverige håller på att raseras ! Det är inte så länge sedan små tjejer sprang själva ute utan att vara rädda för sexuella trakasserier eller riskera att bli våldtagna . Samhället har ändrats drastiskt . Jag hoppas du får stå till svars av barn o barnbarn !!!

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Det är så här enkelt Mia, att eftersom Löfven inte har tagit tillbaka sitt uttalande så gäller det fortfarande!

    Gilla

   • Mia

    OPete
    Jag har också skrivit flera gånger att eftersom Sverige tagit emot så många nyanlända så har det medfört stora problem inom olika områden.
    Men jag tycker fortfarande att Sverige är ett bra land att bo i jämfört med många andra länder, men det kan ändras beroende på hur framtiden ser ut.

    Gilla

   • Mia

    Kalasbetalaren
    Löfvén utgår väl från att folk kan tänka själva vad som gällde då och vad som gäller idag.

    Gilla

  • Bosse S

   Läkarvetenskapen går framåt. Av de som tidigare dog av s.k dödligt våld, räddas många till livet idag. Därför blir jämförelsen mellan hur de var då och nu missvisande. Det är utom all tvivel att våldet ökar, det kan beläggas statistiskt och hade man inte blivit skickligare på att rädda liv, så hade vi absolut sett en kraftig ökning av antalet dödsfall.

   Gilla

  • Tony

   Nu är det ju så att det inte bara är av skjutningar som folk dör av, här dör folk av att bli överkörda av lastbil på gågator, balkongflygningar o. s. v. Hur många gängvåldtäkter begicks i Sverige före år 2000, all offentlig statistik i Sverige är friserad för att lura dem som bara ser och lyssnar på fejkmedia, nej Stefan Löfven har verkligen inget att yvas över? Det skulle möjligen va att han med sin undermåliga utbildning lyckats att bli Statsminister.

   Gilla

  • OPete

   Mia ! Vilka andra länder jämför du med ??? Om nu vårat land har ändrats drastiskt från att vara kanske det bästa till att som du säger fortfarande bra ! Hur fan tror detta Sverige kommer se ut om 10 år ???? Så jag hoppas att du och likasinnade får förklara för barn och barnbarn att förr lekte o hängde tjejer ute var stans och kunde bada i simhallar med killar utan problem . Vakna för f.n hela Sverige , sista tåget går 2018

   Gilla

   • Mia

    Jag vet lika litet som du hur Sverige kommer att se ut om 10 år. Och jag har verkligen inget att stå till svars för barn och barnbarn eftersom jag var mycket oroad för följdrna när det vällde in flyktingar hösten 2015 och förutsåg hur det skille bli.

    Man vet inte heller hur världen ser ut om 10 år när det som nu är sådana spänningar mellan Nordkorea och USA. Ett kärnvapenkrig vore förödande.
    Hur långt klimatförämdringarna gått om 10 år vet vi inte heller.

    Den här jorden är inte en särskild trygg plats att bo på egentligen.

    Gilla

   • Tony

    Mia lyssnar för mycket på SMHI s domedagsrapporter om klimatet? Du har aldrig funderat på att man kanske inte ska lyssna för mycket på dom som inte kan få en väderprognos rätt från dag till dag, trots att detta ska vara det dom ska syssla med??

    Gilla

  • Grune

   Hur många livvakter har du??????

   Gilla

  • Mjölner

   Mia, jag har läst din text från kl. 10.36 flera gånger och kan inte, med undantag av några små grammatiska, hitta några fel i dina påståenden. Därför ger jag dig första tummen upp. Alla tumme ned beror säkert på att alla tror du är socialdemokrat.

   Gilla

  • OPete

   Mia ! Där har du fel . För ni alla som har röstat på partier som har varit för denna invasion får stå till svars och förklara för barn o barnbarn ! Hade alla i detta land röstat på SD så hade vi inte haft dessa problem och det vet du också , så kom inte och skyll i från dig . För jag tror knapast du har röstat på SD och kommer aldrig göra heller !!!

   Gilla

 • jan

  “The claim that Islam is a religion of peace is a nicety invented by Western politicians so as either not to offend their Muslim populations or simply lie to themselves that everything might yet turn out fine. In fact, since its beginning Islam has been pretty violent. ”
  ― Douglas Murray

  Gilla

 • NisseBerra

  Vårt trygga land kanske ska bli ännu tryggare….

  Gilla

 • jockfall

  Vi har snart”specialutbildade” muslimer som poliser i varje gathörn?

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Helt rätt! Och en av dom kommer att vara jag!
   När Kalasbetalaren blir Talibanpolis så skall alla dom som har tvingat mig att köpa det nya mångkulturella Sverigeistan få se vad dom har köpt!

   Gilla

 • ossie

  Man ska väl bättra på statsbudgeten genom att bötfälla folk som kör några km för fort eller pissar i en buske. Svensk polis får ju ofta Kling och Klang att verka seriösa.

  Gilla

 • jockfall

  Konstigt? Det är såå tryggt land. Inga mord och våldtäkter?

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  OT –

  Det handlar om att träna män i socialsexuell kompetens. ¨
  En adress till babbarna !
  —————————————————————————–

  I dagens moderna samhälle möts kulturer med mycket olika koder runt sexualitet, kvinnans frihet och mannens ansvar.

  I det gamla, svenska bondesamhället med sin mörka kristendom lades ansvaret på kvinnan, även en våldtäkt kunde vara hennes fel och inte husbondens eller mannens. I det moderna, västerländska samhället har vi hittat tillbaka till en bättre balans, där mannen själv måste kunna styra sin sexualitet och kunna straffas om han inte kan kontrollera den. En kvinna kan idag bestämma när och hur hon vill känna sig sensuell utan att behöva ta ansvar för mannens reaktioner.

  I mötet med andra kulturer som kommer till vårt land genom immigration aktualiseras nu den gamla problematiken på nytt men från ett annat religiöst/kulturellt håll. Kulturer med en mycket gammaldags kvinnosyn som möter det moderna, sekulära samhället. Det blir reaktioner och konflikter: okvädesord haglar över bikinisolande svenska kvinnor.

  För att gå de andra kulturerna tillmötes anpassar sig nu det europeiska, västerländska samhället genom att skicka ut signaler åt olika håll i samhället: London, Paris, Berlin inför förbud mot viss form av sexuell reklam, i Holland råds anställda att undvika korta kjolar, i Sverige införs ”kvinnotimmar” vid svenska bassänger, i Tyskland skickas brev till föräldrar där de uppmanar dem att inte låta sina barn klä sig ”utmanande”. De italienska myndigheterna gjorde sig stort besvär för att bespara president Hassan Rouhani från nakenheten bland de antika skulpturerna i Kapitolinska museerna i Rom och så vidare.

  Är detta rätt väg att gå? Yttrandefriheten och mänskliga rättigheter har sitt pris. Börjar den beskäras kan den skära bort allt mer tills inget finns kvar. Vem har makt att säga att nu räcker det, nu är det lagom avklätt/påklätt för kvinnor? Och varför läggs ansvaret på den västerländska kvinnans kropp att vara den som ska anpassa sig i denna nya, sköna värld?
  Det är ju inte kläderna i sig det handlar om, det handlar om de koder för uppförande som varje kultur har. Hur gjorde till exempel naturmänniskan när hon i forntiden levde utan kläder? Synen av en naken kropp ledde inte automatiskt till en våldtäkt. Svaret kan vi hitta hos folkslag som fortfarande lever enkelt och naturligt.

  Den österrikiske beteendeforskaren Irenäus Eibl-Eibesfeldt berättar att kvinnorna hos de sydamerikanska yanomami-indianerna bara bär ett tunt snöre runt midjan som sexuell kod. Med snöre runt midjan – ej naken. Var de tvungna att ta av snöret, reagerade de lika blygt som en västerländsk kvinna som ombads att klä av sig. Några av männen i yanomami-stammen binder fortfarande upp penisen i förhuden, men om snöret glider ned, blir de mycket förlägna. Uppbunden penis – ej naken. Där lär sig alla, både män och kvinnor, hur man tittar på varandras kroppar och vilken kod som gäller. I Sverige kanske skylten ”nudistplats” fyller samma funktion. När hörde man talas om våldtäkt på en sådan plats?

  Detta synsätt är något som dagens dominerande religioner fullständigt saknar. De abrahamitiska religionerna föddes ur en mycket lokal patriarkalisk stamkultur. Det handlar i modern tid om ett manligt medvetande och ansvar för sin sexuella kraft, det är inte kvinnan som ska bära ansvaret. Det behövs inte en massa kläder igen för att avsexualisera kvinnokroppen i denna nya tid! Det handlar om att träna män i socialsexuell kompetens. Leve Inna Schevchenko för hennes kamp inom Femen.

  Ingvor Sabina Le John

  https://www.sydsvenskan.se/2017-08-23/det-behovs-inte-en-massa-klader-igen-for-att-avsexualisera-kvinnokroppen

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Retar mig på den här historieförvanskningen som sker överallt och försöken till att vi svenskar har minsann inte varit bättre!

   När har vi skyllt på en kvinna i Sverige för att hon har blivit våldtagen? Tvärtom var vi ett av dom första länderna i världen att införa kvinnofrid! I snart tusen år har detta funnits!

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnofrid

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Visa inte byfånen i bild .Jag mår bara illa när jag ser han.Att han inte avgår det är en Gåta? MVH Adolf

  Gilla

 • Hönsmamman

  De enkla jobben ska hamna här?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: