SVT ”glömde”


I måndags visade Rapport ett reportage om en 106-årig afghansk kvinna som ska utvisas ur Sverige.

Kvinnan utvisas tillsammans med sin familj för att de inte anses ha asylskäl. Personligen tycker jag att en så gammal kvinna kan få stanna och att det finns andra afghaner man istället borde utvisa med omedelbar verkan. Fast regler än nu regler.

I programmet intervjuades personer på gatan och de hade delade meningar om utvisningen. En av de som intervjuades var denna kvinna…

…och så här uttryckte hon sig om saken.

Vad vi inte fick veta i inslaget, är att Johanna Valegård representerar FI i Gullspång.

SVT har senare uppdaterat texten på sin hemsida med följande:

”Förtydligande: Den här texten har uppdaterats med partitillhörighet på en av de intervjuade i artikeln. Uppgiften har nått oss i efterhand och var inte känd vid publiceringstillfället”

Visar detta att SVT är okunniga, att man nåtts av påtryckningar eller att FI är så ointressanta att ingen känner till deras lokala representanter?


24 responses to “SVT ”glömde”

 • Ama Tona

  Märkligt det här med ålder utan papper när det gäller de som söker asyl i Sverige … De går från 17 till över 100 med än gång ,alltså de har alltid den rätta åldern för att få hjälp här i Sverige

  Gilla

 • Jhonsson

  Nej Pettersson, Sverige och dess skattebetalare har inget ansvar för att försörja fattiga pensionärer från jordens alla hörn. Det kvittar hur gamla och ynkliga de än framställs i SVT. Vi har tillräckligt med egna fattigpensionärer, som skulle behöva lite mer i börsen. Kanske SVT kan visa ett snyftprogram om dessa inställer. Det torde inte vara så svårt att hitta sådana. De finns ju lite över allt i vårt land, om jag förstått rätt. Stäng gränsen för asylsökande. Sverige har nog med sådana redan nu.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  För egen del tycker jag beslutet att alla skall ut ur landet är ett bra beslut.

  Gilla

 • Dan Karlsson

  Om Svt skulle intervjua en person med fel åsikter så är man inte sen att leta upp en förståndshandikappad eller möjligtvis en riktig dåre.Fy vad fula de är

  Gilla

 • NisseBerra

  Jo, det är ju inte första gången som nån ”random” person de intervjuar har vänsteråsikter. Bara så där, som ett tvärsnitt av svenska folket. Och alltid låter de som kommunister…..

  Gilla

 • larsson

  SVT ljuger konstant.

  Gilla

 • Fredrik

  Varför lämnar man sitt land & reser över halva jorden för att söka asyl när man är så gammal? Finns inte mycket logik i det. Hade hennes familj haft lite bakom pannbenet så hade dom sökt asyl i ett närliggande land och inte dragigt med henne över halva jordklotet. Tänk vad svenska pengar lockar! Till hennes familj: skäms era idioter för att ni sätter eran mammas hälsa på spel enbart för att ni är ute efter svenska bidragspengar! Ni kunde sökt asyl i ett närliggande land där ni haft många människor med samma värderingar som ni själva, men ni var giriga och var ute efter svenska pengar. Hade jag varit ni, så hade jag skämts så in i helvete!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Därför är det moraliskt korrekt att inte ge sittstrejkande afghaner asyl”, skriver Johan Gillman i en debattartikel.

  Går att rösta i sakfrågan också.

  https://nyheteridag.se/darfor-ar-det-moraliskt-korrekt-att-inte-ge-sittstrejkande-afghaner-asyl/

  Gilla

 • Argus

  Inga asylskäl och har dessutom passerat en radda av säkra länder på vägen. Personligen tycker jag att det är fel att avvisa henne till Afghanistan. För det första kan vi aldrig vara säkra på att det är där hon startat sin resa. För det andra så torde dublinförordningen gälla, det vill säga Danmark eller Tyskland nästa så får de leta avreseland. Det är dessutom billigare för svenska skattebetalare.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Vän av ordning frågar sig hur en 106 årig gammal kvinna
  ifrån Afghanistan har tagit sig ända hit?

  Är det någon som har ägnat sig åt människosmuggling
  och har det gjorts någon brottsundersökning om saken?

  Gilla

  • Mr Jordan

   Ja, hur gick resan till? Sonen ger lyckligtvis lite ledtrådar. Om jag har förstått saken rätt: Afghanistan-Kroatien, på sonen och barnbarnets rygg över bergen, sedan paus i flyktinglägret. Upp på ryggen igen, resan går mot Tyskland. I Tyskland anskaffas sedan en rullstol. De rullar vidare mot Sverige och tar gissningsvis färjan från Rostock och når Trelleborg.

   Gilla

   • Tanten

    Hur gammal är sonen och sonsonen?

    Gilla

   • Kalasbetalaren

    Stod i tidningen att sonen hade burit henne på sin rygg hela vägen, hundratals mil från Afghanistan till Sverige! Undrar om han simmade över Östersjön också!

    Gilla

  • GO

   Trafficking kanske?
   En True Gilf….

   Gilla

 • Tony

  Hade vi inte världens äldsta kvinna här i landet också? Men hon blir väl inte utvisad, hon var visst över 120 år, man kan säga vad man vill om IQ hos många av dem som kommer hit, men det räcker till för att lura skjortan av aningslösa politiker och tjänstemän i Sverige.

  Gilla

  • modernghost

   Tydligen har sistnämnda lägre IQ än de förstnämnda. Vill inte ens tänka på 87%av svenskar som ser ut att vara imbiciller.

   Gilla

  • GO

   Hennes ålder skrevs ned med 23 år i somras
   Från 1899 till 1922
   Mången sköna skattepengar till spillo

   Gilla

 • Sven T

  Är vi säkra på att 106 åringen inte ljuger om sin ålder?

  Gilla

 • larslindblog

  Härligt !!Här på Pettersson kommer sanningen fram !!

  Gilla

 • Mr Jordan

  SVT’s reporter ville nog inte ödsla flera timmar i Gullspång till att börja med. Att sedan bli tvungen att lyssna på alla tossiga och mossiga gräsrötter med avvikande åsikter, nej, det är för träligt. Bättre att rigga upplägget redan från början, sparar både tid och energi. Chefen belönar sedan reporten för ett gott och effektivt arbete med ett kommunistiskt klistermärke i pannan. Alla blir nöjda och folkbildningen frodas, toppen!

  Gilla

 • Kent

  Detta är ett mycket vanligt trix av SVT att de inte talar om att det är en politiker från Fi, MP, V eller i bland också S som får uttala sig. Men de känner väl inga andra och bara ta någon random det vågar de säkert inte. Det kan ju bli fel svar. Speciellt i en sån här sak där de har en egen agenda. Inga får utvisas alla ska få stanna och gränsen ska vara vidöppen enligt SVT
  Att en så här gammal kvinna får följa med sina barn hem tror jag säkert att både barnen och hon själv vill. Men 106 låter mycket i ett så ”farligt” land. Hur många 106 åringar finns det i Sverige?

  Liked by 1 person

  • NisseBerra

   Och får en med högeråsikter yttra sig, så måste minst fem med vänsteråsikter tydligen yttra sig också. Som nån slags jämvikt i publik service. Oberoende och fri från diverse intressen som det brukar heta. Jo, tjena….

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: