En palestinsk seger vid Tempelberget


MELLANÖSTERN. Den palestinska Myndighetens president Mahmoud Abbas Fatah parti tillkännagav att ”kampanjen för Jerusalem har börjat och kommer inte att sluta förrän en palestinsk seger uppnåtts och de heliga platserna befriats från israelisk ockupation”. Fatah krävde att metalldetektorerna och andra säkerhetsåtgärder vid ingången till Aqsa-moskén på Tempelberget skulle avlägsnas. En vecka tidigare dödades två israeliska poliser av terrorister som hade förvarat sina vapen inne i moskén.

Fatahs uttalande var ologiskt och hycklande. Många moskéer i länder med muslimsk majoritetsbefolkning använder samma säkerhetsteknologi för att skydda gudstjänstdeltagare, turister och polis. Ändå lyckades Abbas tvinga den israeliska regeringen att ta bort dem. Han gjorde det genom att avleda uppmärksamheten från mordet på poliserna och underblåsa rädslan för en religiös upptrappning med omfattande konsekvenser.

Krisen vid Tempelberget lyfter med exceptionell klarhet fram tre faktorer som förklarar varför en stadig 80% av palestinierna tror att de kan eliminera den judiska staten: Islamisk doktrin, internationellt bistånd och israelisk lättskrämdhet.

Enligt Islam är allt land som någon gång varit under muslimsk kontroll en gåva som oundvikligen måste återgå till muslimskt styre. Denna tanke har bestående makt: Tänk på Usama bin Ladens dröm om att återupprätta Andalusien och den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogans förhoppningar om att återta inflytandet över Balkan. Palestinierna pratar konsekvent om sin tro på att staten Israel kommer att kollapsa inom några få årtionden.

En konfrontation på Tempelberget kommer att i hög grad öka denna förväntan eftersom den når långt utanför den lokala befolkningen och väcker starka känslor hos många av världens 1,6 miljarder muslimer. De mest framstående muslimska ledarna och institutionerna stödde överväldigande Fatahs inställning till säkerhetsarrangemangen på Tempelberget. Islamiska röster utanför den propalestinska samstämmigheten är sällsynta. Palestinierna njuter av sin roll som spjutspets på ett enormt stort spjut…

Läs mer på Daniel Pipes…


2 responses to “En palestinsk seger vid Tempelberget

  • jgarn

    ”Israelisk ockupation”? Judarna fanns på Tempelberget så där 2000 år innan det dök upp några vilsna lågpannade muslimer på platsen.

    Liked by 1 person

  • ruben

    Världens ledare borde naturligtvis fördöma palestinska presidentens minst sagt märkliga krav. Frågan är tillräckligt betydelsefull, som jag förstår. Tycker hela världen likadant som palestinierna? Varför skall mördare ges lättare möjligheter att smuggla in vapen om man nu kan göra det svårare, för att kunna döda Israeler? Är det vad världens inklusive Sveriges ledare tycker är bra? Är det samma paradigm eller värdegrund, som bestämmer den vansinniga och okontrollerade invandringen av muslimer i EU och Sverige? Exempelvis ingen ordning i gränskontroller eller id-registreringar. I Sverige tycker jag det hela påminner om ett iskallt människoförakt mot Svenska medborgare.

    Liked by 2 people

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: