Det är lugnt, det är sommar…


BROTTSLIGHET. Sven Granath, kriminolog och analytiker vid Polisen Stockholm samt forskare vid Brottsförebyggande råder säger att det är lugnt. Skjutningarna beror på sommaren…

-Pettersson kommer ihåg farfars berättelser om somrarna på 20 och 30-talet, jävlar vad de sköt på den tiden, för att inte tala om mitt eget 50 och 60-talet, oj, oj, vilka somrar och vilket skjutande…


22 responses to “Det är lugnt, det är sommar…

 • SvenskMan77

  BRÅ är helt klart köpta! Av vad kan man ju fundera på….?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Vi kan alla konstatera att den psykofarmakologiska behandling signaturen Mia är i ett så uppenbart behov av antingen givit kontraproduktiva verkningar i form av en påtagligt desorienterad verklighetsuppfattning, eller helt uteblivit.
  Läkemedelsindustrins storsäljare Ritalin, denna psykiatrins kemiska lobotomi, torde vara ett utmärkt alternativ att förskriva till den arma patienten.

  Andreas.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Jag kommer också ihåg 50 – 60 talens alla skjutningar, våldtäckter, misshandel, knivskärningar och sist men inte minst väsk och halsbandsryckningar.

  Gilla

 • Jhonsson

  Jaja det är väl den globala uppvärmningen det beror på. Men om man kommer ihåg de varma somrar, som fanns förr i tiden, minns man också att det inte sköts. Inte ett enda skott på öppen gata, om jag minns rätt. När en kriminolog vid polisen tror att det skjuts mera för att solen skiner förstår man, vilken klass vi har på våra poliser. Men han jobbar ju också på Brå, så det förklarar väl varför han svamlar.

  Gilla

 • centurion

  Svenne-banan vänjer sig, sakta men säkert, vid galenskapen. Eller ¨gillar läget¨, som man brukar säga. Skummmt och mycket farligt.

  Gilla

 • Mjölner

  Det finns många sätt att uttrycka sig, exempelvis: det finns många geniala stunder en tokstolle har som ingen klok begriper.

  Gilla

 • Mia

  Jag tror att det både är fler skjutningar och fler våldtäkter på sommaren.
  Alltså ren fakta som en kriminolog borde få uttala sig om.

  Gilla

  • Tony

   Ja så har det ju varit ända sedan tidernas begynnelse, bara konstigt att det aldrig uppmärksammats? Men det är väl anmälningsbenägenheten???

   Gilla

   • Mia

    Nej, det har det inte, skjutningarna har tillkommit de senaste åren. Även de många våldtäkterna. Och om en kriminologs erfarenhet säger att det sker mer på sommaren så är det troligen så.
    Det är skillnad på årstider och folks beteenden.
    T.ex dricks det mer alkohol på sommaren.

    Jag förstår inte varför det tjafsas så mycket om varje uttalande..

    Gilla

 • Kardanaxel

  Herrejesus…

  Gilla

 • OPete

  Är dessa kriminologer totalt hjärntvättade eller ????

  Gilla

 • Kent

  Det är väl statistikmanipulation som borde få de fd kommuniststaterna gröna av avund.
  Men en fråga har bilbrännandet och andra typer av mordbränder slutat för man hör lite om det nu. Eller det är så trivialt att det kommer aldrig vidare i nyhetsflödet.
  Intressant att notera när några sinnesslöa individer på yttersta högerkanten hittar på något om så bara en demonstration. Skriker pk-vänstern i falsett och med fasa att Sverige, Europa och USA är utsatt för fara av rasister, fascister, nazister och andra mörka krafter i synnerhet då Sverige.
  Oftast så är det våldsvänstern som ställer till halabalooet när extremhögern är ute och demonstrerar.

  Gilla

 • Carl edström

  Än till som är sjuk.Flytta från mitt land

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Det verkar vara gott om kriminologer som har kommit en aning på kant med verkligheten.

  Gilla

 • NisseBerra

  Jo, den här Granath, verkar rolig. Tänk att det som skedde förra veckan hänt denna vecka, typ idag. Förra veckans skjutningar och mord överallt i riket, hade nog kunnat förklarats med solförmörkelsen i USA….

  Gilla

 • gamgubben

  De som inte upplevt Sverige på 50, 60, och 70 talet vet ju inte hur lugnt vi hade det under årets alla årstider.
  Det är naturligtvis överensstämmande med nomenklaturans önskan att hålla det betalande folket på gott humör genom att frisera sanningen.
  Vi har aldrig tidigare haft så många överfall av kvinnor och skjutningar på personer som nu. När politiker talar om att det grova våldet minskar är det månne då etniska svenskar är inblandade, inte personer.

  Gilla

 • NisseBerra

  Och kanske en värdig arvtagare till Snickesnacki (Jerzy Sarnecki, alltså). Snickesnacki som försörjt sig på att de senaste 30-40 åren prata skit i radio och TV och få betalt för det.

  Gilla

 • NisseBerra

  Jo, jag råkade också höra den där människan i radio i förmiddags…. Trodde ett tag det var Monty Python eller liknande…

  Gilla

 • Thomas

  Hur många sköt man sommaren 69 ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: