Det är skillnad på barn och ungar även när de är döda


PROPAGANDA. Ni minns säker lille Alan Kurdi som så tragiskt drunknade i Medelhavet, och bilden på honom liggande död på stranden. Det drog ingång en mediekampanj utan like för invandringen till Sverige och på andra håll. Hatmedia fick det att låta som det var vårt fel att Alan Kurdi drunknade.

Alan Kurdi dog inte i Medelhavet under flykt från muslimsk terror eller för att familjen inte var nöjda med livet i ett muslimskt land. Det är delade meningar om orsaken men helt klart är att media på ett skamlöst sätt utnyttjade Alans död för att påverka Europas folk att ta emot fler flyktingar och migranter.

I torsdags dog ett barn tillsammans med många andra i Barcelona efter ett muslimskt terrordåd. Den bilden används inte av media för att försöka påverka synen på islam.

Bilderna och användandet av dem säger en hel om de medier som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

Bilden från Politikfakta


37 responses to “Det är skillnad på barn och ungar även när de är döda

 • Håkan Larsson

  Märkligt att detta inte tas upp i media på samma sätt. Båda fallen är naturligtvis mycket tragiska.😢

  Gilla

 • SS

  Det är fruktansvärt när man ser döda barn .hemskt.men media utnyttjar ochså det.så du har rätt Pettersson.

  Gilla

 • Peter E

  Nu vet vi hur den sk mediebevakningen fungerar,så låt dom hållas,de flesta av vet att media far men osanning,dom binder ris åt egen rygg!

  Gilla

 • Bosse

  Till Mia!Bilden på Alan gick rätt in i hjärtat på dig skriver du.Hur är det med bilden på barnet som terroristerna dödat?Är bara något som du förbiser?
  Ni som lider av denna pk sjuka har det svårt ser jag.Ni målar in er i hörn varje gång.Ni måste alltid få frågan först, sen kan ni säga att det är också hemskt.
  Var rakryggad ni som står på vänstersidan och säg att terrorns offer är det inte så synd om.Det är i alla fall så ni uppför er.

  Gilla

 • Mohammed

  Dessa två bilder är lika tragiska och hemska att titta på det finns ingen skillnad i mina ögon .Och även om jag har lite bakgrundsfakta att gå på så hittar jag lätt den gemensamma nämnaren ,nämligen döden är orsakad av två idioter till män från den fredsälskande religionen ,Abdhulla dvs pappan fick inte sina tänder utdragna under tortyr utan dom ruttnade bort av allt tuggande av catt (catt= växt som har liknande centralstimulerande effekt som amfetamin)som alla blattar tuggar på,Abdhulla borde bli arresterad och fängslad för mord på sin familj ,,Aulan + bror+fru

  Gilla

 • Mohammed

  Att man började kalla Aylan för allan kan väl alla räkna ut anledningen till
  och att ta bilden på ett dött barn och utnyttja den till sina egna agendor är äckligt fy faaan ,man är tydligen beredd att gå över lik för att få fram sin illvilja men deras likplundrarglädje blev kort när sanningen kom fram dvs
  Ayylyans pappa sätter hela sin familj i en rutten gummibåt för att åka till landet där det erbjuds gratis tandvård till alla utom sina egna medborgare
  pappa Abdhulla hade inte en enda pligg kvar i käften och det skulle ha kostat skattebetararna i sverige mer än 350 000 bara för gaddarna och sedan sossialbidrag till hela högen livet ut och alla dess framtida släkt och avkommor ca en miljon per kotte och år .Alla blattar känner till vilka länder som frikostigt bjuder på dess skattebetalarnas pengar och detta är den enda anledningen till att dom söker sig genom mängder av säkra länder till det förlovade landet ,jag skyller ingenting på invandraren (jag skulle troligen gjort samma sak med löften om tio dubbel årslön utan att behöva göra ett handtag) Felet ligger hos regeringen till 100 %

  Gilla

  • alexander Hed

   du har helt ratt Mohammed..den snedvridna valfardsstatne lockar och uppmanar till folkvandring vasterut?

   Gilla

 • SvenskMan77

  Jag vet inte säkert men var det Muhammed eller vad dom nu heter.. parasitsmugglaren.. fader till den dödade ungen?.. alltså strandungen.

  Gilla

  • Ama Tona

   Här får du lite förfriskande uppgifter om hur och varför Alan Kurdi s liv gick till spillo Från ”Peterssons gör Skillnad”
   ”Även Alan Kurdis mamma och lillebror drunknade. Bara pappan överlevde.
   De två som nu åtalas misstänks för att medvetet ha lämnat båten och lämnat de andra för att dö. De är syriska medborgare och hävdar att det var Alan Kurdis pappa som organiserade båtresan. Familjen Kurdi flydde heller inte från kriget i Syrien, de hade bott i Turkiet i flera år men ville söka sig ett bättre liv i Europa”
   Måste man kanske kontakta en journalist från de ”stora tidningarna” ,om man förmår de att skriva ,ja, så statsministern ,och övriga läser hur det förhåller sig?

   Gilla

 • Tony

  Ser att vår kung inte är samma slags Mobbare som den så kallade
  statsministern utan har bjudit in även Jimmy Åkesson vid firandet av kungens 70 årsdag, så han har mer förstånd än statsministern, fast det har ju dom flesta!

  Gilla

 • Tony

  Nej att det var Alan Kurdis pappa som tog honom och familjen med ut på havet, och dessutom själv framförde båten, ja det var inte intressant för
  den Svenska ynkliga median att skriva om, inte heller att pappan hade siktet inställt på gratislandet i Norr när han fått vetskap om att han kunde få sina illa skötta tänder utbytta gratis, så det är inte Svenska folkets fel att Alan Kurdi drunknade,däremot har våra sinnesslöa politiker och Media stor skuld när man trumpetar ut i Världen om vilka förmåner som väntar, bara man tar sig hit !

  Gilla

 • Monica

  Nej Adolf Nilsson. Denna 11-åriga flicka som hette Ebba Åkerlund var normalhörande men hon gick i en integrerad skola där det både finns elever som är hörselskadade/döva och hörande.Skolan var från början avsett för barn med hörselnedsättning. Hennes älsklingsång var för övrigt Himlen är oskyldigt blå skriven av Ted Gärdestad.

  Gilla

 • centurion

  Och hade inte valfuskaren Måna S. lockat hit dom, utan lyssnat lite mer på våran Jimmie, så skulle nog pojkstackar´n ha levt idag. Förresten borde väl en sådan bild snarare avskräcka från farliga resor. Men 87:an blev nog blödiga – Suck.

  Gilla

 • Mia

  Man brukar aldrig publicera bilder av döda offer när det gäller terror, trafikolyckar eller mördade personer som några exempel.
  Eftersom det ändå vimlar av bilder som folk passar på att ta har man vädjat till allmänheten att sluta med detta.

  Gilla

  • Tony

   Och varför massexponerades då bilderna på Alan Kurdi?
   Det var ju Media som vid varje tillfälle visade upp bilderna
   på den döde pojken, varför var detta relevant?

   Gilla

   • Argus

    Var det inte också yrkesfotografer som tog bilderna?

    Gilla

   • Mia

    Den bild jag såg på den lilla pojken som var tagen längre ifrån än bilden ovan var på något vis både vacker och sorglig och som en symbol för det tragiska med dessa båtfärder. Den gick rätt in i mitt hjärta och tydligen i många andras.
    Pappan hade gett sin tillåtelse till att den fick publiceras.

    Att gå fram till en plats där det ligger döda, skadade, blödande och kanske massakrerade människor efter en terrorattack och börja filma känns ganska repektlöst. Det enda giltiga skälet att befinna sig där borde vara att hjälpa till med det man kan.
    Myndigheter i Barcelona har nu vädjat till folk att sluta sprida sådana bilder.

    Gilla

   • Mia

    Argus kom emellan men min kommentar var till Tony.

    Gilla

  • Fredrik

   Mia; Man kan ju då också undra varför pappan gav sin tillåtelse till att bilden på Kurdi fick publiceras. Var det för att visa att han själv var så dum att han riskerade t.o.m. sin egen familj för att få lite bättre tänder? Var det för att avskräcka andra från att vara lika dumma som han själv..? Att visa på att det inte är värt det? …Förövrigt; min pensionerade far som har jobbat ända sedan han var 14 år har inte råd att fixa sin tänder. Hur tror du han känner det när det kommer invandrare som får gratis tandvård, när han själv är i större behov än många av dom..?

   Gilla

   • Mia

    Skälet till att pappan tillät publiceringen kan man inte veta.

    Vad jag läste när detta hände var att familjen hade flytt från Syrien till Turkiet där det var svårt att leva som flykting. Pappan hade fått sina tänder förstörda genom tortyr och någon rik faster i Kanada skulle stå för kostnaderna och hon uttalade sig också.
    Han har mist hela sin familj , så det behövs inga hårda ord dessutom.

    Gilla

   • Bosse

    Fredrik!Mia svarar inte på den frågan.Det betyder att hon tycker att svensk tandvård är till för utlänningar och inte för svenska medborgare.Svenskar ska vara glada att dom föddes med tänder.Därför måste vi betala skyhöga avgifter så tandvården kan investera eftersom det kommer fler invandrare som vill ha gratis tandvård.

    Gilla

   • Mia

    Nu hade ju inte mannen för avsikt att få gratis tandvård utan fått hjälp med detta av en släkting.
    För övrigt borde alla läsa på vad som gäller angående tandvård för nyanlända.

    Gilla

   • Stenbock

    Du som är sååå insatt i ärendet med denne syriske gauner, som sökte publikation kring döden om hans son,borde även känna till att mannen var människosmugglare.
    Denne gangster har många andra offer på sitt samvete.Det berättade några av de äventyrare som anlitat honom,för sin båtresa till Europa.

    Gilla

 • NisseBerra

  Ja, och alla dessa båtflyktingar som sätter sig 500 stycken i en jolle för 35 personer för en resa över Medelhavet. Och så går det som det går…. Och då finns det vissa i den svenska debatten som tycker det är vårt fel. Jaa, jag har inte bett dem att göra det. Och lite får man tänka själv, typ, vad som kan hända om det råkar blåsa lite som det gör på hösten. Men som det brukar heta, är huvudet dumt får kroppen lida….

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Glöm inte flickan som blev mördad på Drottninggatan. Hon var hörselskadad hörde inte lastbilen.Föraren av lastbilen åtnjuter svenska gästfrihet i fängelset .Fick jag bestämma ,sat han inte där och brände våra skattepengar.Han skulle jobba 20 timmar varje dag tills han dog.Han har inte rätt att leva när han dödat folk på sjuka grunder.Mvh Adolf

  Gilla

   • age

    En tanke: Flyter barn utan flytväst?
    Varför har då alla flytväst på sina barn?
    Flyter de kanske med näsan ner i vattnet?

    Gilla

   • Tony

    Jag menar att Svenska politiker har skuld i båda dessa barns död, genom att locka folk med gratisförmåner så att dom reser genom flera länder för att ta sig hit, men också genom
    den obefintliga kontrollen över vem som tar sig hit!

    Gilla

  • Nikelina

   Visst har du rätt. Jag vill påstå att även ”våra” politiker och de som röstat fram dem ska sättas på livstids och hårt straffarbete tills de dör. Om det så är 5, 6 eller 7 miljoner människor i Sverige som det handlar om så ska de sättas i straffarbete. Det som alla dessa människor gjort är helt oförlåtligt. Jag hoppas och ber till gudarna att alla goda nationalister aldrig drabbas av de värsta mångkulturella uttrycken som gruppvåldtäkter, mord, bedrägerier, hot och skräck som främlingarna ger uttryck för. Tänk på att svenskar du möter kan vara socialdemokrater precis som Lenin och hans bödlar.

   Gilla

  • Svensk lösen

   Enl de första uppgifterna var flickan hörselskadad. Det framkom senare att hon inte var hörselskadad, det var ett missförstånd. Det var i vart fall lika illa ändå!!

   Gilla

 • Argus

  Den ena dödades av onda människor som vill oss illa. Den andra av sin far i jakt på nya tänder.

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Detta säger ju allt om hur de presstituerade backar upp massinvasionen och förödelsen av vårt nationella kulturarv i akt och mening att skapa kaos av Europa.

  Gilla

  • Sven-Erik

   Dagens ord ”presstituerade” är ett samlingsnamn för statsministern, asylbaroner (adel), hvb-grevar (idel ädel adel), hotelpräster och lägenhetsborgare samt bönder som utför det praktiska. Allt betalas av det slavande folket som tvingats lägga sig på knä, bocka och tiga.
   !+@2×8#/%&@*
   – Ja, men är inte postitution förbjudet?
   – Ja och nej, du får sälja men inte köpa?
   – Korrekt, det är inga problen. Bara utmaningar!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: