Vi minns Alan Kurdi, men varför har vi glömt de andra


Treåriga Alan Kurdis döda kropp spolades i land på en sandstrand i Turkiet. Fotot av treårige Alan Kurdi, liggande livlös på stranden, fick världens ledare att reagera. Hans lilla kropp ger en tydlig och plågsam bild av fasor.  – Mina barn gled mig ur händerna, sade Alans far.

Den hjärtskärande bilden på pojken som flöt i land på stranden i den turkiska badorten Bodrum har fått enorm spridning. Han flydde från Kobane i Syrien tillsammans med sin familj. Nu finns bara pappan kvar i livet. – Jag höll min fru i handen. Men mina barn gled mig ur händerna. Vi försökte klänga oss fast vid en liten båt, men luften var på väg ur den. Det var mörkt och alla skrek, säger Alans pappa Abdullah till den turkiska nyhetsbyrån Dogan.

Så lät rapporterna inte minst i Sverige. Att det var tre år sedan familjen flyttat från Syrien och under dessa år bott i Turkiet var inte så intressant för våra media att ta upp. Enligt vissa uppgifter och vittnen var Alans pappa, Abdullah  Kurdi, människosmugglare och det var han som körde båten när hans familj drunknade utan flytvästar.

2015-11-28_1926

Medias makt är enorm, Alans öde var tragiskt men sedan han drunknade i början på september har c:a 1 500 000 barn under fem år dött av svält, brist på rent vatten och sjukdomar som borde vara enkla att bota.

Vem tänker på dem? Inte dem som tycker att vi ska ta biståndspengar till migrationen av unga män till vårt land och Bert Karlsson asylimperium i varje fall…

De pengar som Sverige lägger på asylmottagning skulle lätt räcka till alla världens 60 miljoner flyktingar och till alla de fem miljoner barn som dör varje år, men så får man inte tänka för det är rasistiskt och i Sverige är vi humana…

Den tysta katastrofen. Helt bortglömda av PK och media.

Den tysta katastrofen. Helt bortglömda av PK och media.

 

Sveriges statsminister med ett antal "barn" som anses viktigare än de på övre bilden.

Sveriges statsminister med ett antal ”barn” som anses viktigare än de på övre bilden.


13 responses to “Vi minns Alan Kurdi, men varför har vi glömt de andra

 • Det är skillnad på barn och ungar även när de är döda | Petterssons gör skillnad!

  […] drunknade i Medelhavet, och bilden på honom liggande död på stranden. Det drog ingång en mediekampanj utan like för invandringen till Sverige och på andra håll. Hatmedia fick det att låta som det var vårt fel att Alan Kurdi […]

  Gilla

 • Unicef: 69 miljoner barn kan dö innan de fyllt fem | Petterssons gör skillnad!

  […] miljoner barn per år som dör i onödan och till stor del i tysthet för att media ägnar sig åt populism som Alan Kurdi…och världen humanistiska stormakt tar biståndspengar och lägger på andra sorters […]

  Gilla

 • Livet utanför tullarna | Petterssons gör skillnad

  […] illustrerar sin ledare med en bild på stackars lille Alan Kurdi som tragiskt drunknade på sin väg till Europa. Alans öde var tragiskt men sedan han drunknade i […]

  Gilla

 • Tvingades du köpa ett mindre gott rödvin i går? | Petterssons gör skillnad

  […] illustrerar sin ledare med en bild på stackars lille Alan Kurdi som tragiskt drunknade på sin väg till Europa. Alans öde var tragiskt men sedan han drunknade i […]

  Gilla

 • F.d. socialen-demokrat

  De tre storögda, svältande negerbarnen får mig att tänka på en kampanj Socialdemokraterna höll på med i många år för länge sedan, den hette: ”KIM SVÄLTER….!” Det var en bild på en svältande pojke i samma ålder som de på bilden!
  Stora summor samlades in bland gråterskor och ”GODHETSNARKOMANER”…..- fortfarande svälter Kim och hans kompisar, trots gigantiska insamlingar och miljarder från SIDA…..JAG TROR DET VARIT BÄTTRE ATT DE LÄMNAT NEGRERNA IFRED!!!

  Gilla

 • Involuntarium

  Etablissemanget och media väljer ”att inte vilja se”!

  Inte något onormalt för media beroende ”på nyhetsvärdet” och för etablissemanget om ”händelsen för saken framåt”!

  Enda gången döda eller döende svenska barn är av intresse är när de kan användas för insamling av medel till välgörenhet och forskning av olika slag!

  Döda eller döende svenska barn, för inte PK etablissemangets sak framåt, i just det här fallet asylpolitik och framförallt utestängningen av SD från inflytande i svensk politik! Det samma gäller döda eller döende barn som finns kvar i krigszoner, flyktingläger eller i andra katastrofområden!

  Det är bara så länge det finns ett nyhetsvärde att krama ur just skedd händelse som det är intressant för media och övriga exhibitionister! De missar aldrig ett tillfälle att få vistas i rampljuset en stund!

  I princip utgör alltid en direkthändelse en nyhet med nyhetsvärde, Utan nyhetsvärde ingen nyhet, säljer inga lösnummer!

  Media har förmågan att skapa masspsykos och det är media mycket medvetna om! En ögonblicks bild, ett ögonblicks uttalande eller någon annan ögonblickshändelse! Har förmåga att skapa masspsykos!

  Media och etablissemanget känner bara empati vid nyhetsvärde och om händelsen för saken framåt!

  Gilla

 • U-båt

  Tycker att det där med grabben som flöt upp på land är synnerligen tragiskt. Händelsen borde vara ett varnande exempel till de barnfamiljer från främmande land som smider planer på att ta rutten över öppet hav,detta kan ske…kanske bäst att stanna hemma.

  Gilla

 • Från Ultima Thule till Jesus | Petterssons gör skillnad

  […] och bristande omsorg i vår värld, ett barn var femte sekund. Det var märkligt nog det jag skrev om tidigare idag. Herrens vägar äro […]

  Gilla

 • Mary Agnes

  Och varför finns det inga bilder på barn som dör i Sverige? På sjukhus, i hemmen… Barn drunknar i Sverige också. Barn råkar ut för olyckor i Sverige också. Barn blir sjuka i Sverige också… med föräldrar som inte skulle drömma att sätta en parvel utan flytväst i en gummiflotte och ge sig ut på öppet okänt hav… var är bilden på de svenska barnen?

  Gilla

 • Putte

  Jätte babyn ska skickas till isis så han lär sig veta hut

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Det har jag också funderat på många gånger, vart försvann dom
  andra? Exempelvis Haiti och fattigdomen där med barnslaveri
  försvann totalt ur medierna när masspsykosen satte in.

  Varför skulle det vara finare att ge humanitär hjälp till araber
  men inte till haitier, det är den fråga jag ställer mig när jag läser
  eller hör något av den etablerade journalistkåren.

  Gilla

 • Dan

  Hur långt har man kommit med åtalet mot Alans pappa, Abdullah Kurdi, människosmugglaren.

  Om man sätter sina barn utan flytvästar i en överlastad båt p.g.a girighet och människosmuggling, ska man dömas till livstids fängelse ifall de omkommer!

  Gilla

  • Joy

   Vilket åtal? Det lär nog inget bli, det är ju så jättesynd om muslimer, sägs det i pk- leden. De står över all lagstiftning uppenbarligen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: