SD klart störst – 27,4 procent

INRIKES. Sverigedemokraterna når en ny högsta notering någonsin för en Sentiomätning om 27,4 procent stöd i opinionen. Samtidigt förefaller raset för Moderaterna har bromsats upp, de ökar med 2,4 procent jämfört med katastrofmätningen i juli. För övriga partier noteras små förändringar.

Bilden från Avpixlat, läs mer på Nyheter idag. Den här mätningen kommer inte att redovisas i SR/SVT eller de andra ”neutrala och opartiska” medierna…

45 thoughts on “SD klart störst – 27,4 procent

  1. Vi måste här och nu börja upplysa politiker och juornalister om att dom är rent politiskt sett på samma sida som HITLER .
    NationalSOCIALISTISKA Tyska Arbetarpartiet .
    Över 90% i företagsskatt .
    Svårt att få in högern där va ?

  2. Sanningens stund kommer i September 2018, SD’s trend kan bli farlig för SD. Kanske vi kommer att få en Svensk Löfven ”Duarte” som förklara undantags tillstånd I Sverige. Man vet aldrig vad desperata politiker kan ta sig till. Jag ha slutat att spekulera den som lever få se.

  3. Eftersom det inte finns någon relevant blogpost som passar mitt inlägg tar jag mig friheten att utnyttja Petterssons toleranta och för nationens överlevnad nödvändiga blogsite. Min älskade hustru sedan 37 år och jag har i kväll en ytterst privat kräftskiva på ett kilo räkor med snaps och öl.
    Min hustru som tror på gud säger att hon önskar jodens undergång, en katastrof som utplånar allt liv på jorden. Jag som tror på Jesus undrar varför judarna tog livet av honom. Människan är ett monster som i jämförelse med djuren inte har någon känsla för att leva ett bra liv.

      • 51% gäller för majoritetsregering. Då röstar sd själv fram statsminister i riksdagen med uppgift att bilda regering.

        Steg 1 är att ha en majoritet i riksdagen som väljer statsminister (oavsett om den föreslagnas parti har majoritet eller ej). Det var för att majoriteten röstade på Löfven som han fick bilda regering trots att s inte hade >50% av rösterna.

        För minoritetsregering följer att det blir svårare att få igenom förslag i riksdagen eftersom alla partier har nåt att säga till om där. En majoritetsregwring kan däremot med sina egna mandat driva igenom sina egna förslag i riksdagen eftersom de har fler mandat än någon eller några andra.

        Vid 51% eller mer går det att genomföra mycket enligt det egna partiets planer
        Men det är mycket sällsynt i Sverige med majoritetsregering.

      • Då SD har 7-klövern mot sig så ska vi nog inte spekulera i minoritetsregering.
        51% är det enda säkra. Så ut och berätta om vilka framtidsutsikter de olika alternativen ger.

        Skickar med ett citat:
        Karl Popper, österrike-brittisk filosof, skrev om toleransens paradox 1945.

        ”Om vi utökar obegränsad tolerans även till de som är intoleranta,
        om vi inte är beredda att försvara ett tolerant samhälle mot de intolerantas angrepp,
        då kommer de toleranta att gå under,
        och toleransen med dem.”

  4. Ja dom här babbarna vi har runtom i Sverige och i Världen är fantastiska valarbetare till SD. Finns väll ingen Svensk vid sina sinnes fulla bruk som inte lägger sin röst på SD på kommande val.

  5. Om detta läge står sig, och helst ännu högre för VÅRAT parti, så finns det en rimlig chans att lyfta gamla Svedala ur förfallet. Dock riktigt skumt med hur centern har lyckats dupera sina skaror. Förmodligen Stureplans-folketsl lättledda trendnissar. För det kan väl knappast handla om de genuina bönderna.

  6. räddningen är långt ifrån 50%, först den dagen kommer, då blir jag nöjd…då finns det hopp, om de då levande reser sig som Fågel Fenix ur askan och bygger upp ett religionsfritt/rent samhälle…hur det nu skall gå till?

  7. Glädjen blev kort för Aftonbladets skit skribenter som Anders Lindberg
    Sd är och skall förbli sveriges största parti,man får hoppas att regeringen har ballar nog för att stå emot allt jävla skit om att stoppa utvisningar av illegala afghaner och om inte så kommer Sd att få över 50% nästa val

  8. 29,7 Alliansen kd (-), m (15,1), C (10,5), L (4,1)

    27,8 RGR s (23,5), mp (4,3)

    27,4 SD

    8,6 V

    29,7+27,8+27,4+8,6=93,5

    29,7/93,5= 31.8% Alliansen
    27,8/93,5= 29.7 % RGR
    27,4/93,5= 29.3 % SD
    8,6/93,5= 9,2% V

    mp o L farligt nära utröstning dessutom

  9. Detta är bra men bättre kan vi. Låt oss sikta på minst 35 % till valet 2018!
    Sentio hade nästen rätt några dagar innan valet 2014. Är tillsammans med Yougovs de enda opinionsinstitut, som redovisar resultat, som man inte fifflat med.

  10. Nu gäller det för dessa 27,4% att avgifta och omvända en person var! Sen är saken klar!

  11. Skall landet ha en rimlig chans att överleva måste merparten av parasiterna i regeringen bytas ut till ärliga människor med ansvar för landet.

  12. Härligt!
    – Och då är detta ändå bara början.
    Muslimerna ökar i Sverige.
    Muslimerna ökar i Europa.

    Enligt den tabell över % muslimer i ett land, som Pettersson tidigare delgav oss, så ökar olika påtryckningar på samhället från muslimerna i takt med att de ökar i samhället. (förlåt min låmnga mening)

    D.v.s. det som kallas ”terroristattacker”, som egentligen är islamattacker
    kommer att öka.
    D.v.s. när fler bli medvetna om hotet från islam/muslimerna så blir också fler medvetna om att SD är vår enda, möjliga räddning.
    D.v.s. Vi kommer att ha en statsminister som heter Jimmi!
    D.v.s. Vi kommer att få stöd i vår kamp att hjälpa muslimerna i Sverige att ta ställning till två val;
    1. Konvertera skriftligt från islam.
    2. Få en intensiv hemlängtan.

    Vi kan kosta på oss att erbjuda mentala kurser för avislamisering.
    Skadan i hjärnan de flesta hjärntvättade individer har går att återställa.

    En avprogrammerad muslim blir som en f.d. rökare;
    Blir mer aktiv motståndare än den som inte har varit muslim resp. rökare.

    D.v.s. Vi har en ljus, muslimfri framtid att se fram mot!

    Jag är ändå rädd, just nu!
    Känner du dig trygg?
    Alla muslimer är muslimer (tills de är avprogrammerade)!

  13. Man får väl hoppas att vänsterväldet i media och samhälle är över och klokheten blir normsättare i framtida Sverige. Dessa infantila som tagit detta välfungerande samhälle till avgrundens rand, kommer förhoppningsvis få en betydande mindre roll efter 2018.

  14. Vad man ska titta på varje gång, man studerar en enskild opinionsundersökning, är att kolla hur den har genomförts.

    Detta är oerhört viktigt enligt mig.

    Om vi nu som exempel, tar denna Sentio-undersökning, som dessutom är webbaserad.

    Totalt har 1000 personer intervjuats varav 749 uppgett partipreferenser.

    Vilket innebär att så många som 251 personer inte har angett något parti.

    Alltså 25% av de tillfrågade. Vilket är en hög siffra på en sådan liten undersökning. Var dessa personer lägger sin sympati vet vi alltså inte.

    Så personligen föredrar jag att kolla sammanslagna opinionsundersökningar. Där man slår ihop många olika instituts resultat till en sammantagen ” Poll of polls”.

    Tidningen Dagens Samhälle gör en bra sådan, som uppdateras kontinuerligt. Se nedan.

    Uppdaterad 16 augusti 2017 med data från Inizio, vikt 12 %. Totalt antal intervjuade 17 542. 75 procent av rösterna härstammar från telefonintervjuer baserade på obundna slumpmässiga urval (OSU).

    https://www.dagenssamhalle.se/sites/default/files/inline-images/tabell_2.jpg

    Dagens Samhälle Poll of polls är en löpande sammanvägning av de 7–9 senaste opinionsundersökningarna. De institut som tas med är Demoskop, Ipsos, Novus, SCB, Sentio (webbpanel), Sifo, Skop, Inizio (webbpanel) samt YouGov (webbpanel).

    • Man måste nog se under hur lång tid som uppgången till kommit.
      Är det en kortvarig som pågått under några månader, eller en stadig som år för år bara ökar. Då finns det bara ett parti som kan uppvisa det.

  15. Självklart kommer Sveriges Vänster Televison, SR och annan gammelmedia förtränga resultatet som Sentio visar.

    Detta trots att Sentio träffat mest rätt på just SD:s siffror i de bägge senaste valen.

    Så mycket för neutral och opolitisk rapportering….

    Jag sökte men fann ingen artikel i gammelmedia om detta. De tror tydligen att folk är så korkade att de inte kan få/skaffa sig info på annan väg.
    Inte undra på att tidningarna minskar i försäljning…

    Man kan inte dölja sanningen, hur innerligen sju-klövern önskar det!

  16. SD borde ligga över 30 %. Diktatorn Löfven kommer se till att SD blir sidsteppade efter valet 2018.. 2022 har vi anarki i Sverige. 2026 är Sverige en totatilär stat..

  17. Observera att Chang Frick skriver “Liberalerna” vilket jag anser är korrekt då det inte finns ett uns av liberalism bland dessa förbudsivrare.

    Jag är lite besviken på att KD minskar och att MP(K) och lede F! ökar. Ett KD utanför riksdagen innebär 3,2% förlorade röster som då istället gynnar svenska folkets fiender.

  18. Skulle dessa siffror bli valresultat sitter ju Löfven kvar. För alliansen åtminstone halva vill ju inte samarbeta med Sd. Fast någon sa till mig att man kan tänka sig fälla S redan i höst. Då tillträder en ny regering med M o Kd. Dom kan söka stöd av Sd i vissa frågor o även C o L i andra. Min analys är att det blir RÖRIGT! Har varit på Ullared ett par dar o träffat många skåningar. Där är SD stora, helt klart.

  19. Jag har inte sett någon av de etablerade medierna redovisa Sentios och Yougovs mätningar. Påpassligt då SD ökat i bägge.

  20. Det måste bli ett stopp på importen av muslimer det är endast vi SDare som kan få till detta……..

  21. Är säkert verkligheten i hela Sverige. I Skåne är vi betydligt fler. 35% och ökar i takt med misslyckande av Alliansen och Regeringen. Nästa år lär bli ett jobbigt år för Regeringen. Kan alltid hoppas på att Mp åker ut.

    • Du behöver inte vara ledsen. MP, L och KD åker ur riksdagen efter valet, vilket gör att S och M måste få ihop ett gemensamt partiprogram om dom vill slippa en regering som är SD ledd.

Kommentera