Ny terrorattack i Spanien. Fem terrorister dödade


ISLAM. Tidigt på fredagsmorgonen varnade polisen invånare i Cambrils utanför Tarragona söder om Barcelona för en pågående terrorattack – polisen bekräftade kort därpå att man skjutit ihjäl misstänkta terrorister. 

Enligt poliskällor till RTVE är det fem döda och en skadad och polisen misstänker att personerna bar bombbälten. Minst sex personer ska ha blivit påkörda, varav en polis, och skadade i det andra misstänkta attentatet.

Polisen rapporterar att man misstänker en koppling mellan förövarna i Cambrils på La Rambla.

Minst 100 personer har skadats och 13 dött i attacken som IS tagit på sig ansvaret för på La Rambla i Barcelona.

Två män har gripits misstänkta för terrorattentatet, en med spanskt medborgarskap och en med marockanskt. Föraren är ännu på fri fot.


24 responses to “Ny terrorattack i Spanien. Fem terrorister dödade

 • Stenbock

  Som Lena nedan skrivit,celebrerar man inte sådana terrordåd i Spanien.
  Absurdistan är ensamma på klotet om,att kärleksförklara terrorister vid stora socialistiska manifestationer…I Spanien pixlar man inte hellre dessa kriminella islamister,utan bilder lägges upp stort på sidan ett.Se nedan en bild jag lånat av österrikiska Kronen som visar på exempel.Så ser den islamist ut,som dödade alla dessa, till stor del ungdomar:

  Gilla

 • Jhonsson

  Det är bara att konstatera att våra politiker importerar inbördeskrig.
  Man kan fråga sig vilket mål de har med detta
  Men det finns nog många förvirrade tankar i en politikerhjärna.

  Gilla

 • Stenbock

  En av dem som bör anklagas för gårdagens blodbad i Barcelona är ju ”Mutti” Merkel,som just nu åker runt på valföranstaltningar i sitt hemland.
  Överallt möttes hon av uppretade medborgare,som buar och visslar under hennes försvarstal.I Bremen där dryga 30 % av befolkningen är lyckosökande islamister,skedde ett undantag när hennes ”fan” Al-Saieedi banade sig fram,och överräckte blommor.
  Kom att tänka på Åmål, ”och ändå något”..:

  Gilla

 • Carl

  Förbannade babbar. Vilken otrolig belastning ni är för världen. Bara krig elände och terrordåd.

  Gilla

 • gamgubben

  Nu måste någon stormufti avge en fatwa innebärande dödsstraff för de poliser som sköt de heliga krigarna vilka bara utförde vad profeten önskar, ”död år de otrogna”

  Gilla

 • compulsoryunion

  Arlanda säkerhetskontroll har numera anställt somaliska negresser med islams bandage runt huvudet, och bara Akalla blattetjejer. Ta foto med mobil på terminal 5 och F-piren (Fatima piren). Nordamerikaner och israeler bör tvivla på Suidi begåvning, bara sossar är väl chefer på gamla Luftfartsverket, och en vanlig urinnevånare som mot förmodan hittar vettigt ställe att parkera bilen ska betala lika mycket avgift som bedrägeri negertaxi in till apornas planet Sverige.

  Gilla

 • ruben

  Sveriges myndigheter har för ofta låg, knappt synbar vilja att skydda sin egna befolkning. Samhället verkar ibland vara i händerna på ansvarslösa vänsterflummare utan historia. Jag begriper inte hur det kunde spåra ur så mycket. Nu hör man hur det saknas förskollärare, lärare, poliser, vårdpersonal för att klara det överenskomna kontrakten kommande år. Svenskar har svikits grovt och det som hänt i Spanien av samhällsfientliga muslimer händer hela tiden i Sverige i mindre skala och blir i längden samma totala lidande. Hotet om större attentat vilar tycker jag, tungt över de ständiga offentliga lögnerna och tystnaden.

  Gilla

 • Ama Tona

  Så länge de kan dölja sig under de fredliga religion slöjan kommer de att åberopa religionsfrihet , vi måste bevisa myndigheten att Islam är en totalitär politisk doktrin som har vunnit makt med svärd ,slughet ,infiltration och just politik..
  Vi frågar regeringen om de skall vara två olika huvudstatsmän också ?…
  Vi skall inte backa tiden och anpassa oss till deras syn, som de säger fly ifrån ,eller varför är de här?

  Gilla

 • Fredde

  The telegraph skriver om terrordåden i Spanien:
  ”Donald Trump, the US president, tweeted that the US “will do whatever is necessary to help”

  Undra om det kommer att skrivas likadant i svensk media? Tror inte det.

  Telegraph berättar också att de 5 i det andra dådet hade ”Suicide belts”, ingen typisk spansk klädsel det heller….

  20 mil söder om Barcelona exploderade ett hus medan personer där tillverkade bomber. Ännu en sak som för tankarna till ”de fridfulla”….

  När det gäller antal skadade i först dådet så är siffran uppe i över 100, och man befarar att fler kommer att dö av sina skador. 15 är kritiskt skadade.

  Gilla

  • Mia

   När Löfven erbjöd Tyskland hjälp efter terrorattentatet där så blev han ju hånad här. Så vad han än säger och gör så blir det fel.

   Gilla

   • Stenbock

    Mia:
    Kanske för att man aldrig tar en clown på allvar…
    Tacka vill jag spanske kungen Felipe VI,som igår uttalade sig kring dessa terrorister.”Detta avskum är kriminella mördare,och inget annat”,sade kungen.

    Gilla

   • Mia

    Och så här sa Stefan Löfven, ingen större skillnad:

    ”Stefan Löfven har talat med Tysklands förbundskansler Angela Merkel efter det misstänkta terrordådet i Berlin.
    – Jag känner avsky, vrede, säger han och menar att Europa måste hjälpas åt i kampen mot terrorismen.
    Sverige har nu erbjudit Tyskland hjälp.”

    Eller är det de med det största känslosvallet man ska tacka. Man uttrycker sig nog också litet olika i sydeuropa jämfört med norden.

    Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Aldrig att det skall manifesteras i spanien så smaklöst och bedrövligt som i stockholm, kommer inte att hända !

    Gilla

  • odalkvinnan

   Den som är ”spansk medborgare# är från Melilla. Det är ena enklaven i Marocko, den andra är Ceuta. I Melilla har polisen tagit flera terrorister det gångna året. Det har bla varit flera som kommit från Syrien. Man tar allvarligt på saken. Muslimerna vill återta den södra delen av Spanien. Där ligger Alhambra som de drömmer om då de hade sin storhetstid. De anser på ganska hög nivå-inte bara imamer och fattiga karlar, att Andalusien är ockuperat av Spanien och rätteligen tillhör muslimerna. Man tänker inte land och landgränser utan muslimskt. Det är det som märks nu. I Spanien talar man om det nya sättet att föra krig och menar att det är vad man ser prov på nu. De kallas för krigare och inte terrorister i de muslimska länderna.

   Gilla

  • odalkvinnan

   de har häktat en tredje nu i Girona-gränsen tillFrankrike

   Gilla

 • ossie

  En bra muslim är en död muslim.

  Gilla

 • Mm

  Vi har en hel drös av muslimer på Medborgarplatsen. Vuxna vapenföra män. Börja där, adjö adjö trevlig resa hem till Afganistan.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Det kommer verkligen uppmärksammas utanför Sverige-än mer nu efter attackerna. De andra länderna försöker bli av med illegala invandrare som drar runt i Europa-det som visas på filmer och bilder. I Sverige får de med vänsterns hjälp demonstrera i en månad! De är illegaler, flera är även dömda för brott. Helt galet och beskriver man det tror folk att man hittar på. Bunt ihop dem och skicka iväg dem.

   Gilla

 • finnjävel

  Tyvärr så räcker nog inte det här heller för att folk i Europa skulle vakna upp från sin dvala. Mest troligt är de som ligger bakom ”attacken” ett gäng darrhänta virrpannor med lägre IQ än skonummer. Hade de ens nått upp till Breiviks intelligens och beslutsamhet så hade dödstalen sett helt annorlunda ut och folk skulle kanske börja ifrågasätta massinvandringen.
  Nu blir det nog lite ojande ett litet tag och sedan återgår folk till att tänka på fotboll, kungliga bröllop och andra jätteviktiga saker …
  Blaha.

  Liked by 2 people

  • odalkvinnan

   Du ska skriva folket i Sverige för nu är det landssorg. De sköt dem i Tarragona. Det pratas inte om öppna era hjärtan utan på TVn är det ett svart sorgband. Det är en tyst minut i Madrid och Barcelona och tre dagars landssorg.
   Det som händer är att det blir en militär upptrappning och lite av skjut först fråga sedan.
   Det blir som ett ställningstagande. De ville ha ett fritt Katalonien men redan nu börjar folk ändra sig. Hur ska man kunna skydda sig.
   Europa blir en fästning med murar åt söder. Det är därför jag reagerar-ju längre tid det tar desto värre blir det-svensken måste säga ifrån helt enkelt

   Gilla

 • malmobon

  IS brukar hålla vad dem säger. Attentat i Europa kommer öka. Talats om ”smutsiga” bomber i tunnelbanor.

  Gårdagens och nattens terrordåd kommer väldigt olyckligt för Spanien.
  Den 1 oktober kommer det hållas en folkomröstning om Kataloniens självständighet. Även om denna inte är godkänd av Spaniens konstitution, kommer Katalonien bli självständigt inom några år.

  Parlamentet i Spanien är väldigt instabilt. Räcker ett parti meddelar att dem stöder Katalonien och vill ändra i konstitutionen, så får dessa all deras röster.

  Katalonien är mycket rikt och bidrar mycket till Spaniens ekonomi.

  Banker har stora problem. Inget som EU kommer kunna hjälpa till med.

  1927 stoppades islam i Spanien. Var en diktator som gjorde detta.

  Frågan är om Spanien kan göra det igen? Historien brukar upprepa sig.

  Liked by 1 person

 • Lena

  Mer information om den andra terrorattacken i cambrils, söder om barcelona.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4800282/PICTURED-Moroccan-man-rented-Barcelona-van.html
  Undrar vad som sägs i moskeérna idag ?
  Stäng moskeérna snarast i hela europa !

  Gilla

 • age

  Vilken sekt brukar klä sig i bombbälten?
  Vilken sekt har direktiv från sin ”lag” att döda ickemuslimer?
  Vilken sekt har direktiv att ta över världen?
  Vilken sekt är hjärntvättade att blint följa sin egen ”lag”?

  Svaret på dessa frågor är: Islam!

  Islam är ett större hot mot vår normala värld än miljöhotet!
  Islam passar inte i vår värld!

  Hur länge ska det dröja innan de flesta av oss förstår detta hot?
  Hur länge ska det dröja innan vi gör något åt hotet?
  Hur länge ska det dröja innan vi ifrågasätter islam i våra länder?

  Vi kan hjälpa sektmedlemmarna att få en intensiv hemlängtan!

  Jag är rädd!
  Känner du dig trygg?

  Gilla

  • Ama Tona

   Det behöver inte dröja länge …
   Jag har ifrågasatt en längre tid genom att skriva till MSB ,regeringen ,migrationsverket …
   Tips gå förbi bygget an NKS (nya Karolinska Sjukhuset ) och kolla fotona som pryder längs med en sidogata … människor av olika åldrar och hudfärg och de beslöjade muslimska kvinnor … varför det? Det finns ingen präst ,ingen nunna , ingen hindu ,ingen kristen ens med en liten kors ,ingen jude eller buddhist .Jag skrev att jag känner mig diskriminerad … Och hoppas fler ser igenom den hjärntvättande normalisering som ständigt pågår av den totalitära bakåtsträvande politiska doktrin…
   Varje gång vi ser en täckt kvinna är det ett slag mot demokrati och mänskliga rättigheten eftersom de är tvungna för att inte brinna i helvetes eviga eld….

   Skriv du också .. visa att vi medborgare vet och kräver vår rätt till skydd från den onda makten som intar mark dag för dag ..
   Och värre om ”ensamkommande flykting barn” får sina barn och övriga familj medlemmar hit ,plus de andra som förökar sig med sina 4 fruar..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: