Churchill, Hitler och Islam


ISLAM. Winston Churchill talade nedsättande om Islams och muslimers inverkan i sin bok The River War från 1899:

”Hur förfärliga är inte de förbannelser som anfäktar muhammedanismens anhängare! Förutom det fanatiska raseri som är lika farligt för en man som rabies är för en hund, finns den där förskräckliga fatala likgiltigheten”.

Albert Speer säger i sin bok från 1969, Inside the Third Reich, att Adolf Hitler beundrade Islam:

Ni förstår det är vår otur att vi har fel religion. Varför har vi inte japanernas religion, som betraktar offer för Faderlandet som den högsta guden? Den muhammedanska religionen skulle också ha passat oss mycket bättre än kristendomen. Varför skulle det bli kristendomen med dess ödmjukhet och slapphet?

(1) Andra världskrigets ärkefiender hade samma uppfattning om Islam, de såg det som en krigsreligion – skillnaden är att Churchill djupt beklagade dess ”fanatiska frenesi” medan Hitler beundrade att den representerade motsatsen till ”ödmjukhet och slapphet”.

(2) Dessa ståndpunkter ekar i Västvärlden idag. Paul Weston, en högerkandidat till Europaparlamentet, tog ställning genom att offentligt läsa från The River War vilket ledde till hans arrestering. Fascister beundrar fortfarande vad de uppfattar som Islams grymhet och vill alliera sig med det: ”Jag sänder mina djupaste välgångsönskningar till de som utkämpar heligt Jihad mot Västvärldens dekadenta, svaga och judiskinfluerade samhällsinfrastruktur” skrev August Kreis, en ledare för Aryan National som låter som Hitler.

(3) Dagens Vänster ser muslimer inte som stridslystna utan som offer som utnyttjas av kapitalismen, plågas av sionismen och diskrimineras av ”Islamofobi”. Detta visar på ett nytt synsätt, ett utan prejudikat från Andra världskriget.

(4) Hur västerlänningar ser på Islam och muslimer kan säga mer om dem än om Islam eller muslimer. (24 juli 2017)

Churchill kallade Mein Kampf, ”den nya Koranen av tro och krig: svulstig, mångordig, formlös men genomsyrad av sitt budskap”. För detaljer se bloggpost från 2008 här.

Daniel Pipes


5 responses to “Churchill, Hitler och Islam

 • malmobon

  Churchill läste mycket om islam på 20-ralet. Tror 1:a moskén i Europa byggdes i London och detta strax efter 2:a världskriget. En viss del av muslimer i Malmö anklagar GB för hjälpt till bygga upp Saudi Arabiens wahabbistiska islam. Kallar den skit. Frågan är väl bara när muslimer börja kriga mot varandra i Sverige?

  Gilla

 • compulsoryunion

  likheten mellan Nationalsocialisterna och interNationalsocialisterna är att de vurmar för den totalitära organiserade brottsligheten islam. Totalitära system exempel: Rinkeby Hjulsta Tensta Akalla där bara socialist toppar som galna Hersi ska styra, och svenskar ska inte äga någonting, bara hyra av kommunen.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Excellently well and wisely phrased, Sir Winston!
  God bless our native soil
  and may the devil take
  the archbishop!
  Andreas 😃👍

  Gilla

 • Kattsand

  Nu kan man istället få höra att man är nazist (och främlingsfientlig) om man inte tycker om Hitlers favorit-religion islam, underligt vad tiderna och de politiska ideologierna förändras…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: