Regeringen avslår Ikeamördares flyttansökan


IDIOTI. Regeringen nekar Ikeamördaren Abraham Ukbagabirs ansökan om att avtjäna sitt straff i Eritrea. Det uppger Aftonbladet. 38-åringen ska flera gånger ha misshandlats och hotats inne på olika anstalter och vill därför förflyttas. Ukbagabir mördade en 55-årig kvinna och hennes 28-årige son på Ikea i Västerås sommaren 2015. 

-Pettersson ser att Kriminalvården säger att ett dygn på anstalt kostade 3 369 kronor. SvD skrev en artikel om att ett dygn på fängelse i Sverige kostar runt 6.000 kronor, sex gånger mer än i snittet i EU och 200 gånger mer än i Bulgarien. 

Håller vi oss till Kriminalvårdens kostnader så blir det 1.230.000 kronor om året, alltså över 20 miljoner kronor för Eritreanen. Troligen mycket mer eftersom Ukbagabir inte tillhör de billigaste.

Det är obegripligt att regeringen inte försöker få ned dessa kostnader genom att låta den mannen sitta i en cell i Eritrea eller någon annanstans.

Dessutom undrar jag varför det inte finns några förslag på att privatisera kriminalvården, eller lägga ut fängelser till lågprisländer. I varje fall för utländska medborgare som är dömda till utvisning, varför ska de ”vårdas” i Sverige till höga kostnader.

Varför inte ringa Bulgarien?

Ordningsregler finns gamla som går att återvinna. Dessa är från 1912.


7 responses to “Regeringen avslår Ikeamördares flyttansökan

 • Bulgarer dömda för omfattande tjuvfiske | Petterssons gör skillnad!

  […] För övrigt har Bulgarien Europas billigaste fängelser. 30 kronor/dygn och fånge. Där borde vi hyra platser för fler än bulgarer… […]

  Gilla

 • Går det inte att byta plats på äldre och kriminella? | Petterssons gör skillnad!

  […] ut på entreprenad borde vi kunna lägga ut fångförvaringen till Bulgarien som enligt uppgift har Europas billigaste fängelser, 30 kronor per […]

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Kungliga Fångvårdsstyrelsen av 1912 har med all önskvärd klarhet aviserat de statuter som ur ordningshänseende kan anses vara lika angelägna att gälla som rättesnöre för dagens bortklemade pensionatsinterner.
  Att regimen väljer att behålla denne tungt belastade delinkvent inom det svenska terapeutiskt och till intet gagnande kriminalvårdssystemet, visar tydligt deras ovilja att skiljas från en enda av de specialimporterade och astronomiskt kostnadskrävande kulturberikarna.
  Andreas.

  Gilla

 • M.B.

  Vad jag läste så fick han avslag, han skulle inte få stanna i Sverige.
  Hans besvikelse blev då så stor att han mördar två för honom okända personer.
  Nu vill han till Eritrea. Det låter för mig helt ologiskt, han kunde ha försvunnit härifrån då, och två människor hade fått haft kvar sina liv.

  Gilla

 • Kent

  Skall Löfven sätta åt de brottsbelastade utanförskapsområdena som han lovade i förstamajtalen så behövs säkert ett större antal fängelser om alla kriminella ska låsas in.
  Bättre då att outsourca till billigare länder och sänka kostnaderna med mer än tio gånger.
  Förmodligen är det bara snack från Löfven men ingen verkstad.

  Gilla

 • thojak

  H U V U D L Ö S T !!! 😦 😦 😦

  Å andra sidan, vem hade förväntat sig annat från den samling dilettanter som utgör KalleAnkaGänget i Rosenbad ???

  Liked by 1 person

 • GO

  Helt enig
  Ett mysterium att man inte privatiserar kriminalvården när man kan ge sig på skola och vård.
  Enig igen, låt han sitta i Eritrea, varför bekosta hans vård i Sverige? Bortom all rim och reson

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: