Varför öppnar Hussam butik i Oxelösund?


INVANDRING. Den Eskilstunastyrda lokaltidningen  Södermanlands Nyheter har idag ett reportage om att nyföretagande i Oxelösund ökar. Det ökar faktiskt mest i hela östra Södermanland påstås det, inte dåligt.

Som exempel tar de upp en närlivsbutik i Oxelösund som bland annat säljer halalprodukter. Ägaren, Hussam Eddin Al Soufani från Syrien kom till Sverige 2014 och har drivit närlivsbutik i Oxelösund centrum i drygt ett år. Varorna han säljer är från hela världen. Affärerna är på uppgång och nu har han just bytt till en större lokal.

– Början är svår, men ju hårdare du jobbar desto mer framgång får du, säger han om sitt företagande.

Han berättar att det här egentligen inte är hans område, utan att han har en universitetsutbildning i affärsadministration från USA och har jobbat inom oljeindustrin i Kuwait. I Sverige sökte han jobb inom de områdena men språket gjorde det svårt, även om han pratar flytande engelska och kan en del svenska. Hans fru övertygade honom att starta eget och nu har det fortsatt. Han har gått kurser i företagande och tänker också starta klädbutik med frun och expandera. På sidan av pluggar han för att slutföra sin master.

– Vi är hårt jobbande. Jag vill vara produktiv och betala tillbaka till samhället, säger Hussam som dessutom pendlar från Norrköping varje dag även om han vill flytta till Oxelösund.

-Pettersson kopierade detta ur lokaltidningen men undrar varför inte reportern ställde några självklara frågor?

 • Hussam med famil kom från Syrien 2014, men har jobbat inom oljeindustrin i Kuwait. Varför flyttade han inte tillbaka till Kuwait eller till något land där det finns oljeindustri?
 • Hussam har universitetsutbildning i affärsadministration från USA. Är det inte bättre att försöka arbeta där han har nytta av den utbildningen? I USA eller något annat land.
 • Hussam talar flytande engelska säger han. Det finns mängder med länder som har engelska som förstaspråk och även har oljeindustri. Ännu fler där det finns oljeindustri där engelska är förstaspråk. Varför har Hussam inte flyttat till något av dem?

Jag tycker det luktar som 1000 loppor från döda kameler om detta och tyvärr ställer SN inga frågor, men det tillhör tydligen inte journalistutbildningen att använda följdfrågor. Reportrarna verkar tro att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor.

Alltså:

 1. att invandring och invandrare är bra
 2. att Pettersson är rasist och dålig

Nåväl, vi får trots dessa frågor önska Hussam lycka till i Oxelösund, men jag tänker inte handla några halalprodukter…


44 responses to “Varför öppnar Hussam butik i Oxelösund?

 • rajaa

  Detta döms i domstol i fallet med bedrägeri och låna pengar från människor och att inte returnera sina pengar .MÅL NUMMER: T 2321-17,TR8
  NI kan kontrollera mål nummeret och sanningen om denna lögnare

  Gilla

 • rajaa

  hej
  Han är en lögnare. Jag vet honom bra.En elusiv bedrägeri.Har inget utbildningsbevis. Även primärn slutförde inte dem.Hon skuldar mig 35 000 kronor och han återvände inte den .Ärendet är i polisen nu och det visar sig vara att arbeta med människors pengar. Lägg in andra fickor.Han utvisades från Kuwait för att stjäla från en butik.Det finns ingen framtid för den här personen, inte ens han träd.

  Gilla

 • jgarn

  Märkligt, en högutbildad man som talar engelska och sannolikt arabiska flytande och som kan bo i Kuwait och USA söker sig till lilla kalla Sverige som flykting. Detta luktar skunk.

  Gilla

 • Greta

  I vita Sjövik, en del av Liljeholmen, har det öppnats en stor affär med mat från Irak/Syrien eller nå’t så’nt. Såg det idag. Antar att det är för att muslimerna vill visa sig där så att alla blir vana vid att se dom. Affären är nog betald av Saudiarabien.

  Gilla

 • PK-assad

  Ja Pettersson, som du vet driver jag både egna undersökningar (eftersom man inte kan lita på samhället) och en egen tidning (också detta eftersom man inte kan lita på samhället). Mina journalister sa så här
  Alltså:

  1. att Pettersson och hans följare är bra
  2. att invandrare är rasister och dåliga

  Tidningen heter Kamelen, förresten. Min egen uppfattning låter jag vara osagd, men så mycket kan jag säga att jag älskar Henrik Schyffert.

  Gilla

 • larslindblog

  Södermanlands Nyheter tycks ha massor av vänsterfjantar som skriver i tidningen.
  På 1970 talet tyckte vi det var upprörande med dom Finska zigenarna i Brandkärr . Vi kunde inte förstå varför Finska medborgare skall försörjas av socialbyrån i vår stad.
  Nu är jag avflyttad sedan länge

  Gilla

 • Peter Skoglund

  En önskan om lite mer fakta angående reportaget i ”lokaltidningen”…..

  I år har 29 ny-företag startat i det vackra Oxelösund, jämfört med 20 förra året under samma period.

  Då skulle man ju gärna se en djupare granskning från SN av bl.a. detta.

  Vilken typ av företag det är?

  Hur fördelningen då är mellan aktiebolag, enskilda näringsidkare, kommanditbolag och handelsbolag. Handelsbolag går ju att starta utan att det tillför kommunen något mer en bolagsadress.

  Hur många nya arbetstillfällen har det blivit i alla dessa nya företag?

  Hur många företag har ev. försvunnit under samma tid?

  Detta är bara några frågor jag tycker är intressant för att få en helhetsbild av ämnet och som man saknar i detta reportage.

  Vi får hoppas på en uppföljning från SN i frågan.

  Gilla

 • Nisse

  Det är nog bara en tidsfråga innan Stefan Kräver att alla Svenskar måste bli muslimer så vi får igång nyföretagande i Sverige………..

  Gilla

 • Jhonsson

  Bara Sverige svenska bidrag har!

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Sätter inte min fot i dessa butiker!!!!!!!

  Gilla

 • eva

  Redan på 1970-talet förekom sådana här entusiastiska gullegull-reportage i lokalpressen oavsett ort. Så fort en invandrare öppnade en affär eller startade något annat, ett projekt för ungdomar t.ex., då var det ingen hejd på lovorden. Om en svensk startade något liknande meddelades det bara, kanske med lite förhoppningsfulla ordalag.
  Jag är så otroligt trött på detta sätt att skriva och effekten har alltid varit motsatt den av journalisten eftersträvade.

  Gilla

 • Joy

  Jag är rasist så jag önskar honom good riddance!

  Gilla

 • Ståfräs

  Svetsarn o Mia jublar och tror att en universitetsbildat Syrier hellre säljer Halal i Oxelösund än arbetar som högavlönad universitetsutbildad i affärsadministration i USA? Grattis!
  Mina 3 barn har mer än15 års universitetsutbildning tillsammans i yrken inom Svensk sjukvård, teknik, ekonomi, men det är inget skulle ge ngn rubrik i PK pressen, länge leve IS, muslimer och Halal!!

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag tänker inte handla där. Det räcker gått med Kvantum o Netto.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Frågan är HUR mycket ”skatt” han betalar till staten, hur mycket som går bredvid moms-registreringen och hur mycket han kommer undan med …”han förstod inte de svenska moms- och skattereglerna”.

  Smuggel- och stöldtobak och mediciner… etc.

  När ingen annan liten handlare klarar sig idag (se på landsbygden); hur ska han klara sig? Eller han kasserar in vad han nu får i starta-eget-bidrag och sen lägger han ner.

  Media har ingen aning om hur svårt det är att driva en livsmedelsbutik inom lagens ramar…

  Gilla

 • Bosse S

  Startaeget bidrag, skattelättnader, de första åren och nästan gratis arbetskraft då svenska staten betalar upp till 80% av lönen, samt lättheten att obemärkt fiffla med skatten. Han åtnjuter även förmånen med gratis utbildning och där utgår säkert någon form av stöd som inte behöver återbetalas. För den kreativa och påhittige invandraren finns det en hel del som underlättar livet i Sverige.

  Gilla

 • Pettersson

  Mia. Den mannen går ingenstans. Han åker bil. Begagnad BMW eller Mercedes. Troligen slår han igen när starta eget bidragen är slut.
  Lyckas han är det otroligt, han ligger mellan en Netto och en ICA Kvantum butik och betalar han sina varor ärligt så…

  Gilla

  • Mia

   Ja, den som lever får se….
   Skulle hans butik inte löna sig i längden så verkar han ha erfarenhet och utbildning för att försörja sig på något annat.

   En driftig man.

   Gilla

   • Mr Q

    Mia:
    De har goda uppbackare som rådgivare inom dina kretsar.
    Det är dessa ”goda människor” som tillhandahåller alla blanketter,för att överlåta kostnaderna på oss skatteslavar, som får stå för slutnotan ! 😦

    Gilla

   • Lena

    Gullan
    De stödjer också stymping av människobarn, ett förfall utan liknelse i modern tid !

    Gilla

   • Mia

    Av någon anledning handlar dina svar till mig ALLTID om något som inte har ett dugg med det jag skrivit att göra.

    Gilla

   • Mr Q

    Mia:
    Om du avser mig med ditt försvarsinlägg,tror jag mig kunna läsa mellan raderna,var du har din hemvist !
    Extrema förhållanden om till höger eller som i ditt fall vänster, krävs det ingen akademisk examen för att tyda…. 😦

    Gilla

   • Mia

    Nej, det var till Lena, det syns väl om du läser hennes kommentar.

    Jag vet inte vad vänster innebär för dig. För många är allt som inte är SD vänster.
    Jag röstar inte på vänstern, MP eller Fi.

    Men fråga Tony, han upprepar ofta vilket parti jag röstar på och det stämmer faktiskt.
    Men det gör å andra sidan större delen av svenska folket.

    Gilla

   • Lena

    Mia
    Du brukar aldrig att s vara mig och det är jag sååååå tacksam för, jag har allergi mot såssar, min medicin tog just slut och du kan återvända till där ditt elände finns .

    Gilla

   • Lena

    Mitt svar var till ”Gullan”, Mia svarade mig så som såssar gör alltså ut i det blå, nu undrar jag är Gullan och Mia samma person ?
    Jag förstår att en sådan som Mia inte kan finnas på riktigt, hon /han är en fantasi !

    Gilla

   • Mia

    Det kunde jag inte veta eftersom du placerat ditt svar under min kommentar och jag trodde Gullan var något nytt öknamn på mig eftersom jag aldrig sett till någon Gullan här.

    Gilla

   • Lena

    Mia
    Du är en skitstövel och sådana passar bäst i stinkande skit !

    Gilla

  • Trollen avlönas med våra pengar

   Mia är ingen person. Mia är ett gäng som avlönas med våra skattepengar.
   Minns Göran Persson Sossepamp med Herrgård och välavlönad tant inom Monopolbranschen vodka till folket.
   Sossepampen Persson som aldrig gjort ett ärligt handtag spelade teater vid val och skrev insändare typ utarbetad städerska.
   (Kan hända att sossepampens tant inte längre jobbar med brännvin)

   Gilla

 • Stenbock

  Det är inte bara Oxelösund som kan glädjas av kameldrivare som öppnar butiker…Dessa affärskunnigs svarthandlare dyker upp som svampar ur jorden, i snart varje kvarter landet runt. Frågade en som stod i en kassa jämte mig på Willys,med en överlastad vagn,om han bedrev flyktingmottagande ? Fick svaret (om jag förstod rätt) ”Nä Willys micket billig” ! Alltså inköp ”micket billig” hos discounterna ,och sälja till sina landsmän ”lite dyrare”….

  Gilla

  • Stenbock

   PS.’
   Vad dessa Allans söner/döttrar tydligen inte känner till,är ägarförhållandet inom Axford ? Nu gynnar de ju sina hatade värsta fiender !
   DS.

   Gilla

 • angelicaplacet

  Han startar väl halalmataffär för att dom som tillhör islam ska kunna växa sig stora och starka.

  Gilla

 • Fredde

  Ja, var är de kritiskt granskande journalisterna?

  De som inte bara skriver gulligull-reportage utan och ställer frågor om varför någon valde att göra på ett särskilt sätt… särskilt som det verkar vara ett ”nerbyte” med närlivs jämfört med hävdad kompentens.

  Som undrar om inte universitetsutbildningen, tillsammans med god engelska och internationell erfarenhet, borde ge chans till ett bättre och mer lönsamt jobb än att kränga livs och kläder…

  Gilla

 • Svensk lösen

  Varför frågar inte ‘journalisten’ vad han tar kilot för fläskkotletter?

  Gilla

 • Carl edström

  Talar han sanning eller ljuger han.Har han bidrag.betalar han skatt.
  Halalprodukter vad tycker djurvännerna om det.

  Gilla

 • Mia

  Det är väl just den sortens nyanlända Sverige behöver. Folk som kommer hit och jobbar hårt, oavsett vad de skulle kunnat göra istället.Tydligen pluggar han också samtidigt, så den mannen kommer att gå långt.

  Gilla

  • Svensk lösen

   Hoppashan kommer att gå lika långt hem som han gick hit till sverige

   Gilla

  • Peter Skoglund

   ”Har man bra skor, kan man gå långt.”

   Gilla

  • Rån och hot är lönsamt i Sverige

   Ni tycker inte det är märkligt att svenska människor inte kan driva små butiker likt denna bl.a. pga skattsystemet.
   Redan för många år togs kiosker över av invandrare.
   De som ville fortsätta med sin verksamhet blev utsatta för rån och hjälpte inte det så gick det vidare till hot. Tillslut lyckas de och får överta verksamhet.
   Detta vet polisen. Bryr de sig. Nej.
   Bryr Ni Er, nej.

   Liked by 1 person

 • nosferatu

  Lokaltidningar har slutat ställa besvärande frågor till nyanlända.

  Gilla

 • Edwin

  Jag hoppar hans produkter också.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: