F-kassans facit: 3,9 miljarder till fuskbolag


INVANDRARBROTT. Pengar som ska gå till svårt funktionshindrade har under flera år strömmat ut till ekobrottslingar och oseriösa företag. SvD har granskat hur mycket assistansersättning som Försäkringskassan betalat ut till oseriösa assistansbolag landar siffran på 3,9 miljarder, för 15 bolag.

Försäkringskassan har i flera år haft möjligheten att stoppa utbetalningen av assistansersättningen – pengar som ska gå till svårt funktionshindrade – till oseriösa eller brottsliga assistansbolag. Trots det valde man att dra i handbromsen först förra året. Sedan kontrollerna av bolagen började har 18 bolag fått utbetalningarna stoppade.

När man på allvar börjat följa upp vad assistansersättningen använts till har exemplen varit häpnadsväckande. Det handlar bland annat om bolag som använt pengarna till att finansiera terrorresor till Syrien och Irak, enligt en rapport som presenterats av Finansinspektionen.

SvD har granskat kriminella assistansbolag i ett halvår och företrädarnas cv:n är oroväckande. Det handlar bland annat om grova skattebrott, bokföringsbrott, dataintrång, mutbrott, hot och mångmiljonskulder till Kronofogden.

Läs mer på SvD…

-Pettersson är inte ett dugg förvånad. Vi har skrivit om denna grova invandrarbrottslighet i sju år, lika länge som bloggen funnits och har fått ta mycket skit för detta. Så när statsminister Löfven näst gång säger att VI har varit naiva så blanda inte en mig…

OBSERVARA: 3,9 miljarder eller 3900 miljoner är vad Försäkringskassan upptäckt!

Läs gärna några av de exempel vi skrivit om här. Visst, det förekommer en och annan svennebanan, men den absoluta majoriteten av de kriminella hör hemma i Mellanöstern.

Sagan om Södertälje handlar om mycket men bland annat denna typ av grov brottslighet.

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


19 responses to “F-kassans facit: 3,9 miljarder till fuskbolag

 • NisseBerra

  Dessutom tror åtminstone jag att man inte vill rota för mycket i vissa ”varbölder”. Tänk vad som skulle kunna komma fram om man skulle rota för mycket i dem…. Då är det bättre politiskt att betala i stället och se glad ut, åtminstone försöka göra det….

  Gilla

 • Billy Boy

  De ohederliga passar på att sko sig:

  Bostadsfusk kan handla om mutbrott
  Bostadskön manipulerades av en anställd

  Bilden börjar klarna kring fusket på Boplats syd. En anställd misstänks ha flyttat fram flera bostadssökande i kön mot betalning och en polisutredning om mutor och trolöshet mot huvudman pågår.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/bostadsfusk-kan-handla-om-mutbrott

  Gilla

 • ?

  Det är jävligt provocerande att se dessa lögnaktiga, invasiva och aggressiva muslimska parasiter ”bilda ring i reflexvästar”. Agera någon sorts myndighets- eller säkerhetspersonal? Ni har inte här att göra! Åk hem fort som fan!

  Åk hem och fortsätt med förstörelsen av era egna muslimska medeltida länder.

  Förstör för helvete inte vårt land också!

  Gilla

 • Jhonsson

  Om man lagt en miljard till dessa 3,9, hade våra fattigpensionärer kunnat lyftas över nivån fattigpensionär.
  En stor skam vilar över våra politiker.

  Gilla

 • Jhonsson

  Detta är ändå bara skummet på ytan. På text-TV kan man läsa att det är kriminella, som skor sig. Visst, men större delen tillhör invandrarna. Våra infantila politiker låter sig luras på ett förnedrande sätt men verkar ännu inte ha fattat. Ryktet om svenskarnas osannolika naivitet har spritt sig runt jorden i flera varv. Här finns försörjningen. Det är bara att som en fågelunge sätta ner och gapa och få munnen full.
  När skall dårskapen sluta?
  Det är dags att börja jaga bidragsfuskarna på allvar. Det är också dags att redovisa vilka fuskarna är.
  Det är också dags att avsätta regeringen Löfven och Mp. De har förstört Sverige mer än nog. Dock icke att förglömma är Reinfeldt och moderaterna .

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det är ungefär vad de kostat oss, de som åldersbestämts som vuxna via bilddiagnostiska metoder av rmv. De hade chansen att själva berätta men gjorde det inte.

  Lite hitan och ditan blir en hel del på blåskontot. Skriv upp det i snön.

  Gilla

 • Thor

  Ruben, i Södertäljehärvan var det insiders på Försäkringskassan inblandade.

  Gilla

  • ruben

   Thor! Jag tror inte det är någon tillfällighet.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6218253
   Lika stora eller större fifflare kan spåras upp, som inte upptäckts än tror jag. Man får vara lite fantasifull. Samarbeta med Migrationsverkets register kan ge stora fångster.

   Gilla

   • ruben

    Menar att det är just Södertälje är ingen tillfällighet och FK måste använda lite mer fantasi och smarthet. Samarbeta med fordonsregister, skatteregister, pass och körkortsregister, samt migrationsregister plus internationellt flyktingregister om det finns ett sånt. Lagarna om samkörning av register inom myndigheterna måste ändras.

    Gilla

 • Thor

  Men sjuka svenskar ska ifrågasättas för några ynka sjukpenningdagar som är en ynklig bråkdel av vad som betalats in i avgifter till slukhålet Försäkringskassan.

  Försäkringskassan är en kloak.

  Gilla

 • ?

  Flyktingar attackerade under demonstration
  http://www.expressen.se/nyheter/flyktingar-attackerade-under-demonstration/

  BRA, BRA, BRA!!! Äntligen några som visar handlingskraft. Bort med dessa lögnaktiga förbannade parasiter. Har de verkligen tid att demonstrera, förresten?

  Har de inte någon att råna eller våldta?

  Liked by 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den svenska skammen och förnedringen är verkligen total och fullkomligt ovärdig en nation med pretentioner på att definieras som funktionell, tillförlitlig och modern rättsstat.
  Ett kapitalt misslyckande – må det vara i den förhatliga globaliststrategins namn eller inte – Sveriges finanser evakueras systematiskt och blodiglarna skrattar åt den svenska förbannade dumheten.
  Andreas.

  Gilla

 • Nisse

  Stefan har totalt tappa kontrollen över Sverige poliserna slutar kriminaliteten bara ökar nu visar det att FK betalat ut 3900 milijoner till bedragare. Stefan lämna för helvete in din avskedsansökan redan i morgon……..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: