En röst från verkligheten


I min yttre bekantskapskrets finns två poliser.

En av dessa träffade jag och mina vänner idag och det var ett kärt återseende. Ofrånkomligen handlade en del av samtalet om den svenska polisens situation. Jag tänker inte återge hela konversationen, men följande ord sammanfattar nog situationen ganska bra. De är något så när korrekt återgivna.

”Jag vet att polisen inte längre klarar att sköta sitt jobb på ett sätt som medborgarna förväntar sig. Det är inte vårt fel, utan omständigheternas. Är du polis och har utbildat dig för detta, vill du också agera polis med hjälp av de förutsättningar vi borde ha att tillgå. Vi är underbemannade, kan inte vara på alla orter och tvingas ofta släppa busar bara timmar efter att vi gripit dem. Det är tråkigt för varje polis att behöva erkänna detta. Tyvärr läser också buset om vår situation och de vet precis hur och var de ska agera för att inte bli påkomna och det gäller också utländska ligor och enskilda brottslingar. De har full koll”

Ganska exakt så här uttryckte sig den kvinnliga polisen som idag jobbar i en västsvensk kommun. Om det finns poliser som läser detta får ni gärna bekräfta om hon har rätt eller om hennes ord är tagna ur luften.


12 responses to “En röst från verkligheten

 • Billy Boy

  IS-krigare kan lätt smugglas in i Sverige oupptäckta
  (Publicerades den 20 aug. 2015)

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2748776-goteborgspolis-manniskosmugglarna-far-harja-fritt

  Gilla

 • Jhonsson

  Känner en ung kille, som sökt till polisutbildning två gånger men inte kommit med. Jag undrar varför. Killen har idrottat. Är lång och har kraftig fysik. Har utmärkta betyg och är intelligent. Var han möjligen för bra för att bli polis. Vill man inom polisen undvika konkurrens från folk, som lite innanför pannan?

  Gilla

  • ruben

   Det påstås att begåvningskraven sänkts för att bli antagen till utbildning, som polis. Det låter hemskt men vet inte vad begåvningskraven betyder. Jag tror inte det motsvarar vad samhället värderar vad vi vill ha som vårdar ordningen i vårt samhälle? Jag tror att riktiga/äkta poliser är ovärderliga inom vård av ordning, liksom annan typ av vårdpersonal inom sjukvård och äldrevård.

   Gilla

 • Jhonsson

  Ge oss en ny inrikesminister, ge oss en ny rikspolischef i stället för den pajas vi har nu och viktigast av allt ge oss en sverigevänlig regering.
  Utvisas omedelbart alla ”flyktingar”, som inte följer svenska lagar och förordningar.
  Sluta för alla glödheta att dalta med parasiterna!
  Gör klart för dem, vad det är som gäller.
  Det är inte PK-eliten, som skall avgöra vem eller vilka som skall få stanna.
  Sverige är mer än fullt.

  Gilla

 • Fredde

  Men,hur ska man få myndigheter och politiker att inse sanningen?

  Ygeman:
  ”Det finns ingen akut polisbrist”
  ”Polischefer larmar om en ”akut polisbrist” där de får fler arbetsuppgifter, men inte ökade resurser. Det brottsförebyggande arbetet hinns inte med. Men inrikesminister Anders Ygeman (S) delar inte den bilden. Han kräver mer av svensk polis.
  – Att säga att polisbristen är akut, det är att ta till överord, säger han till SvD”

  Politikerna lovade fler poliser närmare medborgaren. Men SvD:s granskning visar att antalet poliser ute på gatan tvärtom blir färre. På bara fyra månader har antalet ingripandepoliser minskat kraftigt och är nu färre än 6 500.
  I Stockholm är situationen svår. Här har 152 poliser, nära 10 procent, lämnat ingripandeverksamheten bara sedan årsskiftet.

  Gilla

 • GO

  Vi medborgare borde demonstrera utanför riksdagen

  Gilla

 • GO

  Är Eliasson en trojansk häst?

  Gilla

  • ruben

   …eller en nationell pest?

   Gilla

  • Billy Boy

   Först körde fd statssekreteraren Dan Eliasson Migrationsverket i botten (generaldirektör 2007 – 2011) …

   … sedan var det dags för Försäkringskassan (generaldirektör 1 oktober 2011 – 31 december 2014) bl a med raderade e-mail som normalt skulle rendera i fängelsestraff … och …

   …sedan januari 2015 är han av sosse-vännerna utnämnd till rikspolischef och har på drygt 2 år och 7 månader kört den svenska rättsstaten i botten.

   Det finns obegränsat med mycket komprometterande material inom de flesta departement i Sveriges nuvarande regering och även i deras underlydande myndigheter, såsom Migrationsverket, Försäkringskassan, Rättsväsendet (inkl Polisen), m fl

   Eliasson raderade mejl hos F-kassan

   https://unvis.it/expressen.se/nyheter/eliasson-raderade-mejl-hos-f-kassan

   Det finns grava felbeslut som han som gd och högsta chef på Migrationsverket haft ansvaret för. Bl a släpptes c:a 7.000 ”bluff”-somalier (som egentligen kom från landet Djibouti på Afrikas horn) in i Sverige och de fick lättvindigt permanenta uppehålls-tillstånd (PUT). Detta pågick i flera år utan att någon på Migrationsverket upptäckte falsarierna.

   Läs på länken nedan hur glada och nöjda dessa c:a 7.000 ”bluff”-somalier blev när Migrationsverkets handläggare accepterade deras falska uppgifter i ansökningarna. Alla djiboutierna fick stanna i Sverige som ”äkta” somalier. De kunde då börja leva gott och bekvämt på våra svenska skattepengar utan att behöva arbeta … eller iaf arbeta så lite som möjligt.

   ”Life is easy here, Beer and Alcohol which is my favorite are cheap, Qat is available if you know where to look for, i can survive with out much work, in Djibouti i used to work 18 hours every day for less than 150 dollars a month, i like Sweden, its like paradise to me. Said the Djiboutian man.”

   I en papperslös värld är alla somalier

   http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Ordningsmakten har under en lång tid bakbundits av det genomkorrupta etablissemanget, vilket i globaliststrategiskt syfte lierat sig med den importerade kriminaliteten. Något annat ska vi inte inbilla oss, trots de notoriska uttalanden makthavarna begår i akt och mening att kaschera detta lika uppenbara som samhällsfarliga faktum.
  Andreas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: