Läkare livrädda – bristen på vårdplatser växer

SJUKVÅRD. Sedan i slutet av 1990-talet har svensk sjukvård blivit av med nära 10 000 vårdplatser. Och bantningen sker i allt snabbare takt trots upprepade protester från en enad yrkeskår. – Det handlar inte om någon naturkatastrof – utan om en fullständig ignorans, säger Märit Halmin, intensivvårdsläkare på Södersjukhuset i Stockholm.

Sedan i slutet av 1990-talet har det genomsnittliga antalet öppna vårdplatser per år minskat med nära 30 procent, enligt statistik från Sveriges kommuner och landsting, SKL – samtidigt som befolkningen ökat med nästan 13 procent.

SvD.se

-Pettersson undrar om inte läkarna har fel. Vi har massor med platser hos Migrationsverket i Sverige och i andra länder. Det är demokratiskt beslutat av dem som röstar.

Jag har även sett att en del personer påstår att utan invandrare stannar vården. Jag har skrivit till landstingen i Stockholm och Södermanland och frågat om hur stor andel av patienterna som är invandrare och hur stor vinsten är, men konstigt nog svarar ingen…

39 thoughts on “Läkare livrädda – bristen på vårdplatser växer

 1. Tycker Du verkligen att det Du skriver i det är ämnet är värt att skriva. Nej läkarna är inte livrädda. Försök gärna att skriva ut att Du bara är crämligfientlig och rädd för utveckling och förändringar

 2. Inte så jävla konstigt, det går ju fjorton blattnegrer på dussinet..det är de som belastar/överbelastar svensk sjukvård till bristningsgränsen samt att vården i grund redan INNAN var dåligt skött.
  Vi ska sannerligen hylla alla de som gör grovjobbet på alla de avdelningar som finns på våra sjukhus runt om i vårt Sverige.

 3. Inga problem för den svenska diktaturregimen!
  Dom byter bara ut alla svenska läkare som har fräckheten att säga sanningen och klaga, mot afrikanska medicinmän som inte talar svenska eller ens något annat begripligt språk heller!
  Problemet är borta i ett nafs!
  Janne

  • Janne:
   Dessa finns redan i Absurdistans NoGo-zoner…Här en bild med bevis på deras läkekonst:

   • PS.
    Lägg särskilt vikt på AD-läkaren t.h. på videon.. Denne kommer att öppna i en stadsdel nära dig ! DS.

   • Har själv varit på en vårdcentral där behandlande läkare -INTE KUNDE SVENSKA – samt behövde hjälp med ATT SKRIVA UT LÄKARINTYG (till mej som hade blodtryck på 140/180 utan remittering till hjärtläkare) !!!
    Det mest skrattretande var att denne ”läkare” inte visste på vilken VC (vårdcentral) han befann sig (jag har fortfarande läkarintyget kvar med felstavningar och felangivelse på vilken VC jag var).
    Det mest underliga var att FK (försäkringskassan) godkände detta läkarintyg utan anmärkning !!!
    Det har däremot underkänt läkarintyg utskrivna av en läkare svensk/finsk med en mycket större kompetens än denne ”SVARTE” STAFFETLÄKARE som blivit placerad på en ort där han inte kunde göra sig förstådd med de som pratade svenska (skickade alla enligt sköterskan till att göra EKG) !!!
    Ska vi ha det så ??
    Enligt SKL så skulle alla STAFETTLÄKARE försvinna för att spara ……….
    Har dom följt sina beslut ???????????

 4. Tror att han vill ringa någon annan okunnig S politiker, han funderar nog över vem som kan svaret?

 5. Jag läste att det var få sökande av det kvinnliga könet till landets ingenjörsutbildningar.
  Det är skamligt att män vill vara män och kvinnor vara kvinnor.
  Har vi inte kommit längre än så?
  Vi borde gå mer på Prideparaden och visa våra organ.

 6. Man får inte svar på något
  Jag har anmält världens äldsta människa, hon i Västerås som nyligen bytte födelseår, inget svar
  Jag har polisanmält tiggeriet då man måste ha tillstånd för att samla in pengar, inget svar
  Jag har anmält till DO angående mansfria festivalen, svar att man skall titta på det, frågan är bara på vad? Det är ju bara att kolla definition på deras hemsida

  • Ja, så känns det. Jag förstår dig precis. Hela landet är i fritt fall och värderingar och moral faller först.
   Snabbt gick det också.
   Det blir ännu bättre sen! Vänta bara.
   Det märks när man behöver hjälp på riktigt, t ex. boende, sjukvård, tandvård eller ringer till polisen.
   Polisen bryr sig inte om att komma längre.
   För någon månad sedan var det en vit man som begick något olagligt (första gången jag hört talas om att en svensk bråkat här).
   Då kom inte mindre än 3 polisbilar och 6 poliser.
   Men sett på det hela taget är det naturligtvis bra med nyanlända, lite längre fram

 7. När jag flyttade 1977 från Väst Tyskland till Sverige (pga. Giftermål). Fick jag på arbetsplatsen höra eller lyssna på kommentarer av typen har kommit till Sverige för välfärdens/Sjukvårdens skull. Redan då tyckte jag att Svenska Sjukvården mm. haltade efter. När man jämförde Sverige med andra länder blev det aldrig med utvecklade länder som Tyskland Frankrike eller Holland. Nä man jämförde sig med länder långtbortistan, vist att Sverige ståt sig bra efter en sån jämförelse. När jag fick höra att jag hade kommit till Sverige för Välfärdens skull visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta.

  • Sverige under 70 talet va relativ bra, men nu luta det mer och mer nedåt i allt snabbare takt för Svensson. Men så gå det också för de svaga i Tyskland till förmån för asylturister, och Turkar.

   • Ja Kurt tiderna förändras…Som du själv skriver är det inte enbart Sverige,som rasar allt djupare ner i dyn.Känner själv inte igen ditt gamla hemland,och det stämmer överens med din tidsangivelse.Det var under 70-talet raset började för oss germaner.Sedan har det accelererat år efter år…Men frågan är om det kan bli än sämre,möjligen måste vi även genomgå kannibalernas kultur, innan allt är och förblir evigt slut.

 8. För att kompensera för dem, som dör pga underdimensionera sjukvård, har regering och Alliansen känt sig tvingad att öka invandringen.
  Det hade varit mycket bättre och billigare att satsa på sjukvården och att stänga landets gränser. Alla de som nu jobbar med att pyssla om
  invandrarna kunde ha jobbat på sjukhusen.
  Sverige. hade klarat sig mycket bättre utan invandring.

 9. Klart att vi måste dra ner på vården, var skall pengarna komma ifrån. Persson snodde från pensionsfonderna, Reinfeldt la ner det mästa p.ga för att få pengar till invandrarna o till sig själv o sina springpojkar. Denna regering tillsatte en Vikström som gick spatt efter några år. Han kunde ju inte jobbet. Vi tar in tusentals människor, men drar ner på bl.a. vården. Logiskt? Nej begåvat Nej Politik Ja

 10. Det är inte bara sjukvården som har totalhavererat. Hela Sverige har gjort detta. Ingen sjukvård, inga poliser, järnvägen måste moderniseras, vägarna måste repareras, hela välfärden måste återgå till att vara en välfärd värd namnet och hela den s.k. regeringen måste buras in.

  • Inget varar för evigt, allt har ett slut även de svenska sötebrödsdagarna som började skapas i slutet av 40-talet efter andra världskriget och fram till slutet av 70-talet. Utarmningen av landet började för drygt 35 år sedan när Sverige tyvärr införde okontrollerade svängdörrar ut mot omvärlden därför att man ville vara snällast på jorden och hur det gick med den snällheten, ja det kan ju var och en själva bedöma idag 2017.
   Att vända dagens 35-åriga okontrollerade svenska skuta blir svårt tyvärr även för SD som många av naturliga skäl röstar på och förmodligen kommer att rösta på 2018 om nu partiet kan hålla extra rent framför sin egna dörr vilket är helt nödvändigt eftersom partiet hela tiden är satt under lupp.
   Som alla vet så intensifierar nu svenska PK-drevet jakten högerut, blir nog en svettig valrörelse.

 11. Nivån på svensk välfärd har sjunkit som en sten, det har även sjukvårdspersonal sett men vågar inte säga det rent ut.

 12. ”Välfärden” slaktas bit för bit. Sossarna är pådrivande att slakta det dom riktiga sossarna byggt upp. En skam att Svetsarn & Co får använda namnet.

 13. Våra politiker har hittat ett nytt sätt att förminska den svenska folkstammen. Man slopar helt enkelt sjukvården.
  Och vi vet, vad pengarna som sparas användes till.
  Vi behöver en sverigevänlig regering i landet. Fort!

 14. Politikerna har själva, nästan, presenterat lösningen. Det formligen strömmar in medicinsk personal över gränserna. Varför anställer inte Migrationsverket dessa samtidigt som vi exkluderar nysvenskar från den allmänna vården. Dessa läkare, tandläkare, sjuksköterskor och annan personal kan ju både sederna och språket. Alla vinner på det och vi behöver varken kompetenspröva eller utbilda i svenska. Vi kan till och med ordna hälsocentraler i Rosenbad och på Helgeandsholmen så inte våra politiker riskerar att inte få se hur väl deras politik fungerar. När vi också minskar antalet patienter med 22% för landstingen kanske antalet vårdplatser och presumtiva patienter bättre matchar.

 15. Jag är här i hemlandet först för VÅRD – och jag får det när jag behöver. Här kontaktar man familje- eller specialist läkaren genom att ringa ett direkt samtal. Jag hade avlivits om jag stannat i Sverige. Gamla pensionärer och barn får gratis vård. Där uppe hos er roffar staten åt sig gamlingens bostad innan denna hinner kallna. Bostaden behööööövs !!!

  • Ligger mycket mer sanning i dina ord,än vad många kanske tror !
   Upplevde månader långt,hur dessa araber sökte störa mig genom att ringa på dörren,under senare delen av natten.
   Tog bort ringklockan och nu började man i stället att knack/banka på dörren !!! Eftersom jag aldrig reagerade på deras försök,tröttnade man åtminstone tills vidare…Så är livet i ett ghetton om man råkar vara av vita ursprungsbefolkning..

  • Nej! Du har absolut rätt! Skillnad på folk och Folk! Vi svenskar är i minoritet och undanskuffade av våra s k ”politiker” och våra s k ”regeringar” Jag blir och känner mig mer och mer ”elak” över denna tragikomiska situationen!
   Tack för denna blogg att man KAN och FÅR yttra sig utan MSM censur

Kommentera