Domare misshandlad under fotbollsmatch

INVANDARVÅLD. Söndagens match mellan Jokkmokks SK och FC Munkan var het redan från start, enligt det senare lagets tränare Peter Hansson. – Vi fick en straff och gjorde 1–0. Sedan spelade vi färdigt första halvlek. Då hade de redan dragit på sig fem gula kort. Jag sa till killarna att ta det lugnt för att det förmodligen skulle komma ett rött i andra, säger Hansson och fortsätter: – Sen innan vi började andra sa vi till domarna att de måste dra lite kort för att det skulle spåra ur annars.

Efter ungefär en timme fick Munkan en frispark utanför offensivt straffområde. Det blev irriterat och spelarna visade sitt missnöje.

När domaren blåste igång spelet igen kunde bortalaget öka på till 2–0.

– Det blev ett jäkla liv när vi gjorde 2–0. Då springer en av deras killar fram och argumenterar med domaren. Sen skallar han domaren i ansiktet, över okbenet. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Peter Hansson och fortsätter: – Det blev världens liv. Domaren blev chockad och sprang av planen. Tre av deras spelare sprang efter, så våra domare sprang efter för att skydda domarna.

Då fortsatte skandalscenerna.

– I samma veva är det en Jokkmokksspelare som tar stryptag på en av våra spelare. Då blir en av våra större spelare riktigt förbannad och lyfter upp en av deras spelare på raka armar. Sen kommer jag fram och får lugn på detta, säger Peter Hansson och fortsätter:

– Det var en så hätsk stämning. Jag har aldrig varit med om det förut.

Hur reagerade domarna?

– Fy fan vad rädda de var, alla tre. Det var helt sinnessjukt. Det hade kunnat sluta med en katastrof.

Jokkmokks tränare Afnan Khabiri: – Jag vill inte gå in på några detaljer om vad som hänt. Jag vill bara säga att vi skäms väldigt mycket för det här, det var en oerhört pinsam händelse. Väldigt, väldigt pinsamt, säger Khabiri.

 

-Pettersson säger inte mycket och det är inte fördomar utan erfarenhet…

Jokkmokk FC

10 thoughts on “Domare misshandlad under fotbollsmatch

 1. Om det vore en engångshändelse så… kan man ju bortse från sånt här.

  Men, det händer gång på gång när ”pensionsräddarna” är inblandade.

  Jag undrar vad PK-vänstern har att säga om det?
  ” – de blev förmodligen provocerade av den svenska domaren..”
  ” – de hade inte fått reglerna förklarade för sig..”
  ” – de svenska spelarna hade agerat ohyfsat mot dem..”

  För det är ju alltid svenskarnas fel….

 2. Att döma av lagbilden, så syns det ju tydligt att laget består av ursprungsbefolkning, dvs samer…. Fan vad stökiga samer kan vara….

 3. Det är så uppenbart. De är så många kriminella vi tar in i landet och ingen ansvarig låtsas om att de vet något. Många av dem blir underhuggare till diverse utländska släktklaner med brottslig verksamhet, andra blir brottsliga gäng av frilansare. Fattar ingen i regering eller på migrationsverket? Artikeln är ett exempel av otaliga, som talar sitt tydliga språk. Men ändå fortsätter den helt onödiga asyl-invandringen envist, beordrad och handlagda av vad jag skulle kalla landsförrädare, som tycks stödjas av en konsekvensblind PK-massa med självskadebeteende. Ett år ungefär till nästa val, känns som skadan ändå hinner bli onödigt stor.

 4. Fotbollen förbrödrar på olika sätt.

  Förslag till domarteam nästa gång…. team Annie Lööf.

  ”Människors frihet viktigare än svenska system.”

 5. De är inte kloka, vad har de här att göra. De kan inte ens spela fotboll. Ingen impulskontroll. Lycka till Sverige när vi skall tala om för dessa …….. att de skall åka hem nu ……..

 6. Låt de här ”flyktingarna” spela i en egen serie, helst i något av sina egna hemländer

Kommentera