Mamma och son bodde på Arlanda en hel månad??!!

Hur kan Turkmenistan vägra att ta emot en 56-årig mamma med sin 24-årige son som uppenbarligen är deras egna när de utvisats från Sverige? Det bestämmer väl inte de? Skall Sverige  tvingas ta hand om dem som får avslag på asylansökningar då har vi ett större problem än vi trodde och det vill inte säga lite…….Sigtuna kommun förbarmade sig över de 2 som bott i Sverige i 10 år innan de skulle utvisas. De gav dem ett tillfälligt boende tills Sverige vet vad de skall göra med dem? Vart de skall skickas.

Mamman och sonen levde på Arlanda en månad och fick förlita sig på gåvor för att klara sig. Efter de nya migrationsreglerna som säger att man inte får bidrag och husrum efter avslag på asylansökan kommer säkert fler människor att drabbas på samma sätt. Det är inte mänskligt.  Detta måste Turkmenistan ta på sig. De måste ta hand om sina egna – muslimer eller Kristna.

Sigtuna kommun gjorde det enda humana i denna situation, trots att det inte var deras ansvar.  Det viktigaste är att Sverige inte backar i dessa ärenden. När det är bestämt att de skall utvisas så måste Sverige stå på sig. Gör vi inte det så är det totalt kört……….

Kiruna kuriren

21 thoughts on “Mamma och son bodde på Arlanda en hel månad??!!

 1. När lag och ordning inte längre upprätthålles uppstår anarki.
  Då är i regel inte inbördeskriget långt borta.

 2. Gode folk, ber om ursäkt att jag är så förbannad på mina eventuella landsmän.
  Men jag förbannad först och främst på det jävla mottagningssystem som möjliggör att lämna asylansökan utan ID- handlingar. Har även bekanta från Ryssland men etniska ukrainare som angav att de är från Ukraina och ljög om sina identitet. De är kvar i Sverige i 8 år nu med sina 4 underbara barn ( de är också bra människor förresten). Verkställninghershinder för deras utvisningsbeslut. Ukraina tar inte emot dem. Vilket är självklart. Finns inte sådana personer registrerade.En annan familj – min kompis från Uzbekistan. Hon och hennes 4 barn har redan fått uppehållstillstånd tack vore Mp avtal med Alliansen. Nu har hon problem med att legalisera sina diplom ( hon är läkare) ty den i ett annat namn ( hon ljög om sitt identitet och fick uppehållstillstånd i det namn som hon angav) hon kan inte avslöja nu vem hon är egentligen

 3. Mari Svensson varför köper du direkt de bedragarna historia att de är från Turkmenistan?

 4. Det är en mycket konstig historia.
  Migrationsverket brukar köpa biljetterna för att återvinning själva. Så var i mitt och mina vänners kompisarnas och bekantas fall.
  Jag tror att den kvinnan och hennes son ljuger. Hur kunde de komma direkt ill Sverige från Turkmenistan utan några ID-handlingar som mamman påstår? Det finns ju inga andra förbindelser utom flyg. Kollar man inte inresehandlingar på flygplatser på flyg mellan Sverige och icke EU- länder? Min version: de kom med handlingar men ljög för Migrationsverket att de inte hade dem. För att ljuga vidare om sina identitet och ursprungslandet

 5. Dessutom är det lögn att Turkmenistan förföljer kristna. Publikationer om dem två ” kirunabor” väckte stor uppmärksamhet i Facebooks grupper för tysktalande. Och det var en massa upprörda röster från folk från Turkmenistan både etniska turkmener och även kristna som kom därifrån men har släktingar kvar.
  Man brukar ljuga om förföljelse av kristna eller etniska minoriteter i Turkmenistan Uzbekistan Kirgizstan Kazastan osv för att lura naiva svenskar på asyl. Så fort man får uppehållstillstånd åker man hem för att t.ex gifta sig eller bara besöka släktingar

 6. Maroa nu är du ute och cyklar!
  Så säger jag f.d. illegal och asylsökande med verkställt utvisningsbeslut!
  Att Turkmenistan inte tar emot dem betyder att landet inte har medborgare med sådana personuppgifter. Dvs att de ljög om sitt identitet till Migrationsverket.

 7. Det måste bli fler Pursvenskar som förstår att Sverige är kört och ser om sitt eget hus innan det är för sent. Lämpligen bör man om det inte redan är gjort snarast införskaffa något att försvara sig själv och sin egendom med.

 8. I alla msm tidningar kan man idag läsa att en Kirunafamilj som skall utvisas levt på Arlanda en månad. Redan där inser man fake news och den politiska styrningen av nyheter i vårt land. Sverige utvisar inte Kirunafamiljer, stockholmsfamiljer eller från andra städer utan familjer och personer från andra länder som inte fått uppehållstillstånd. Man blir så j-a trött…………

 9. Kan vi inte köpa Turkmenistan?
  Verkar finnas en del naturtillgångar
  Samt att vi kunde deportera en del ”element” dit och skapa enkla jobb
  Deportera en del gamla politiker kändisar och nuvarande regeringen
  Så kan de ha sitt multikulturella paradis där

 10. Om Sverige överhuvd taget skall kunna räddas måste SD få egen majoritet vid kommande val………

 11. Sjukt lång tid att komma fram till ett utvisningsbeslut. Borde utredas vem eller vilka som förhalat beslutet

  • Stämmer men delvis.
   I mitt fall tog det för Migrationsverket 2 år från det datum när jag lämnade ansökan och utvisningen. Trots att jag lämnade mina och barnens giltiga utrikespass. Och det var pr 2009-2011. Men! Om jag inte skulle lämna landet utan stanna kvar illegalt så efter 4 år skulle mitt första avslag på asylansökan preskriberas och jag hade haft rätt att påbörja processen på nytt. Det är fel med det. Och många barnfamiljer ser det som en lösning. ATT stanna illegalt för att få efteråt uppehållstillstånd av sk ”särskild ömmande omständigheter ” dvs pga att under alla dessa år barnen hann rota sig i landet. Dessa är indirekt uppmuntran att inte följa Migrationsverkets beslut och stanna här illegalt om du har barn. Det var ju Mp överenskommelse med Alliansen.

 12. ”Vi kan inte åka till Turkmenistan”

  Beror det på att det inte var därifrån de kom eller hat Turkmenistan, likt Kuba, ”exporterat” oönskade element?

Kommentera