Fruktansvärda nyheter: Chockhöjda baconpriser i Kanada


GOTT OCH BLANDT. Baconglass och baconmunkar eller varför inte karamelliserad bacon till frukostäggen. De nya användningsområdena för det omtyckta sidfläsket har fått priserna att skjuta i höjden i Kanada. 

I juni noterade den nationella statstikbyrån att priset för ett halvkilo bacon stigit 9,6 procent sedan i januari till 6,95 kanadensiska dollar. Sedan början av 2013 har priserna stigit med 40 procent.

– Priserna har ökat stadigt över de senaste åren, säger Gary Stordy på Kanadas fläskråd.

CBC News

-Pettersson blir rejält orolig och hoppas att denna trend inte sprider sig hit. Jag är normalt emot statliga regleringar men anser att ett kilo fläsk per person och vecka borde vara obligatoriskt i Sverige. För övrigt tror jag att jag ska skära ett par rejäla, c:a 1 cm tjocka bitar, sidfläsk och slänga på grillen idag…


One response to “Fruktansvärda nyheter: Chockhöjda baconpriser i Kanada

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Det synes vara ett slags prohibitiv prissättning som syftar till att reducera konsumtionen av fläskkött – något som förmodligen kommer att sprida sig inom övriga musliminvaderade nationer som valt att kapitulera inför ockupationsmakten.
    Andreas, vegetarian 🙂

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: