Kompetensutvisning av duktiga och import av analfabeter utan id-handlingar i Mupparnas land

UTVISNING. Sverige är ett konstigt land. Här får dömda grova brottslingar stanna, liksom personer som saknar id-handlingar och vi välkomnar is-krigare som begått brott mot mänskligheten. DEt försöker vi komensera med något som kallas kompetensutvisning. Gång på gång kastas duktiga människor, som kommit hit för att arbeta och försörjer sig själva, ut för bagatellfel som är tillrättade.  

Tayyab Shabab är en programmerare från Pakistan som sedan några år arbetar med att bygga it-system för svenska företag. Han kom till Sverige 2013, inte som flykting utan som arbetskraftsinvandrare. Men Migrationsverket har på grund av en försäkringsmiss, som hans tidigare arbetsgivare gjorde och rättade till i efterhand, beslutat att utvisa honom och hans fru från Sverige.

Tayyab Shabab överklagade beslutet till Migrationsdomstolen tillsammans med organisationen Centrum för rättvisa. Men Migrationsdomstolen gick på Migrationsverkets linje. Då överklagades beslutet till nästa instans, Migrationsöverdomstolen, men inget svar har ännu kommit om fallet ska prövas där.

Shabab imponerade genom att verkligen försöka överklaga en process i ett land som uppenbarligen inte vill ha honom här trots att landet skriker efter hans kompetens.

Som begåvad programmerare får han löpande jobberbjudanden och nu senast en tjänst hos ett dataföretag i Berlin.  I frustrationen över att inte få något svar på om han får bygga en framtid i Sverige, har han tackat ja – även om han hellre hade stannat här, där han och familjen rotat sig, har vänner och en arbetsgivare som ser honom som en nyckelperson för företagets utveckling.

Sveriges politik kommer att drabba oss hårt och länge, det verkar som regeringen tror att det går att byta ut en välutbildad och kompetent programmerare mot analfabeter från Eritrea och Somalia när internationella företag och länder jobbar hårt och målmedvetet för att locka till sig kompetens, även svenskfödd sådan.

I Berlin, Tyskland tog det för övrigt en vecka att ordna arbets- och uppehållstillstånd.

 

SVT

-Pettersson konstaterar att Sverige är The Muppet show i verkligheten och kocken heter Stefan Löfven och jag säger Grattis Sverige…

 

24 thoughts on “Kompetensutvisning av duktiga och import av analfabeter utan id-handlingar i Mupparnas land

 1. Annie Lööf, hur kan Du var Centerpartiets ledare när Din IQ ligger på 2 årings barn stadiet jag menar Du fattar inte ens om Stefan Löfven sparkar ut 4 till ministrar så inte det hjälper oss skattebetalare och svenska folket för att Stefan Löfven kommer att fortsätta köra samma rejs och förstöra Sverige och för oss skattebetalare. Våra skattepengar försvinner i tomma intet och tommare har det aldrig varit i statskassan, inte under någon regering tidigare! Att Du orkar se vad Stefan Löfven håller på och inte ens fattar hur farligt det är? Annie Lööf försök fatta det att Stefan Löfven måste från makten och det är omgående! Jag brukar aldrig ha fel på denna punkten!

 2. Ska i okt börja jobba efter föräldraledigheten och ska då ha mina 3 barn på fritids och förskola. Det som känns otryggt för mig är att det jobbar ”nya” svenskar på alla förskolor i kommunen. Vanligt överallt nu.
  Vad har dessa pysslat med i sina hemländer? Kan ju vara pedofiler, ingen som vet. Kan inte förstå att man låter folk som varit här i några månader få ta hand om barn. Det krävs inget utdrag från deras länder, enbart från svenska brottsregistret.
  Jag är själv förskolelärare och jag hade aldrig fått jobb med prick i registret.

 3. Regeringen vill inte ha några invandrare som kan tänka självständigt. De vill bara ha en fårskock, som de kan leda till de S-märkta valurnorna.

 4. Ni får faktiskt ursäkta men efter att i årtionden ha vadat dagligen i snyfthistorier upp till näsan så är all empati bortblåst. Det har ropats ”Vargen kommer” så ofta att det inte längre biter. Eller rättare sagt min empati är uteslutande reserverat till de gamla på hemmet och alla andra svenskar som farit illa på grund av den svenska huvudlösa flyktingpolitiken.

  Dessutom betvivlar jag starkt att han är den superprogrammerare som MSM vill göra honom till. Till exempel kom han inte in på universitetet som var hans förstahandsval utan var tvungen att läsa datavetenskap på det lokala universitetet som antagligen hade svårt att, likt många mindre svenska universitet, fylla platserna. Vidare lyckades han inte heller komma in på något tyskt universitet som han sökte till för att de var gratis utan det fick bli Linnéuniversitetet som var lätt att komma in på. Dessutom kastades ett stipendium efter honom. Misstänker starkt att stipendiet var till för att fylla platserna.

  Hade han dessutom varit så lysande som de hävdar hade han inte flyttat till Tyskland utan blivit värvad av någon av de stora amerikanska drakarna. Det som inte heller framkommit i MSM är att han och lilla frun är praktiserande muhammedaner. Alla som tycker att vi har för få sådana i Sverige räcker upp en hand.

  • Jo, jag noterade också hans religiositet. På Facebook-sidan står det att han gått ”Islamic school”. De ”frihetliga” i Sverige kämpade som djur för att han skulle få stanna. De är fan inte kloka.

  • Han har jobb i ett yrke där det råder brist på folk. Han försörjer sig själv och har tydligen inga problem att få jobb i Tyskland.

   Räcker inte det?

   • Efter att ha läst ”Argus” fakta i målet,är det frågan om inte vi båda nappat på en ”Fake nyhet” ! Måste erkänna.att jag personligen alltid är försiktig att draga slutsatser,vilket jag nu möjligen får ångra….

 5. Jag har börjat tro att den konstiga behandlingen av arbetskraftsinvandrare som har kompetens beror på att Migrationsverket vill visa hur handlingskraftiga de är, kanske i motsats till vad många tror!

  Det vore intressant att veta vad behandlingen är av de lågkvalificerade, t ex köksbiträden. Enligt Forbes(?) som undersökte arbetskraftsinvandringen för några år sedan hade mer än hälften av de som varit i Sverige i mer än 2 år sökt asyl. De kvalificerade var normalt inte i Sverige ens 2 år. Dvs att arbetskraftsinvandra är också ett sätt att söka asyl.

 6. Har en god vän, som sällskapade med en tjej från ett EU-land. Meningen var att de skulle bli sambor här i Sverige. Hon hade ett mycket välavlönat jobb och villa och förmögenhet i sitt hemland, pratade perfekt svenska med lätt brytning. Hon hade dessutom viss förmögenhet och två barn. Man trodde ju att som varande EU-medborgare, att det bara var att göra som zigenarna, dvs helt EM-kvalet bara flytta hit. Men icke så. Migrationsverkets kvarnar började mala och inte vet jag, vad som var fel men flytten till Sverige gjordes omintet av migverket och de lever nu som särbor.
  En fullständigt vansinnig historia men icke desto mindre sann.
  Var kommer alla idioter ifrån, som befolkar statliga och kommunala verk?
  Tyvärr gott folk, jag anser att Sverige är bortom all räddning.
  Är det bara bidragstagande patrask, som är välkomna hit?

  • Om hon medborgare i annat EU-land är det först efter 3 månader på plats som mig-verket kan börja lägga sig i.

 7. Det finns onda krafter på Migrationsverket och i regeringen, som vill se detta en gång högt stående land raseras. Allt för att på sikt underlätta för islams utbredning.
  Så, därför kära vänner. Avväpna folkförrädarna, innan det är för sent.

 8. Äh, de lägger ju ut it i andra länder ändå, våra politiker. Men privata företag har nog god nytta av denne man.

 9. J-a dårar på migrationsverket! Och sedan fjantar den s.k. migrationsdomstolen med!
  Västerdårarna håller varandra om ryggen!

  Vad kan vi göra? Du och jag? Någon organisation som kan göra något??
  Så här ska det inte gå till!!

  • Det är sådana domare med rötter fn sovjetttiden som Polens regering vill göra upp med. Det förhindras av övriga EU.

   • Du har helt rätt… I Sverige har landet sedan 70-talet,fört en art av kommunism,under täcknamnet ”Socialdemokraterna” och märkligt nog har befolkningen inte reagerat.
    Palme var och är landets största olycka.En bredflabbad högnäsig nolla,som är själva grunden till det katastrofala tillstånd,vi nu tvingas uppleva.

Kommentera