Naiv kan du vara själv Löfven, blanda inte in oss…

INRIKES. Återigen har vi en statsminister som säger att ”VI” har varit naiva. Denna gång handlar det om en naivitet när det gäller outsourcing av känsliga uppgifter. Tidigare har det gällt en naivitet i Sverige inför hotet som radikaliseringen av muslimer utgör och att riskerna stiger med ökat antal asylinvandrare från Mellanöstern.

Slakten av Försvaret är en tredje punkt, där har visserligen inte Löfven ansvaret men på område efter område har ”VI” varit naiva ljuger statsminister Löfven.

-Pettersson menar att herr Löfven har ett problem. Vi som inte vill tillhöra ”VI” och har protesterat i åratal har kallats rasister, islamofober, främlingsfientliga och högerextrema av statsministern.

En klok man lyssnar på råd men inte statsministern, han gör samma fel gång på gång och säger att ”VI” har gjort fel i stället för att ta ansvar…

När det gäller outsourcingen av Transportstyrelsen uppgifter så tror jag att herr Löfven ljuger och att han kände till läget. Regering har möten minst en gång i månaden om säkerhetsläget i landet, Säpo informerar regelbundet statsminister och att inte Transportstyrelsens haveri varit uppe på de mötena tror jag inte på…

Sammanfattningsvis: För det första påstås det att statsministern inte informerad om ett tydligt hot mot rikets säkerhet.

När statsministern får frågan säger han att han gärna hade velat veta. Närmast av kuriosaskäl, får man intryck. Det spelade inte så stor roll, men det hade inte skadat för honom att veta.

Om Stefan Löfven inte kände till detta, vad är det mer han inte känner till? Varför blir han inte informerad? Är han otillgänglig? Ointresserad? Beror det på koalitionsregerandet?

Detta ska dessutom ses mot bakgrund av det Säkerhetspolitiska råd som Stefan Löfven inrättade en bit in på mandatperioden och där både Ygeman och Hultqvist suttit/sitter.

”har inrättats för att regelbundet kunna diskutera en samordnad hantering av frågor som rör Sveriges säkerhet i bred bemärkelse. Jag har själv lett rådets samtliga möten, där även vice statsministern, utrikesministern, försvarsministern och inrikesministern har deltagit. Även andra statsråd har vid behov kunnat delta i rådets arbete, liksom vissa statssekreterare. Det gäller även företrädare för myndigheter som har vara direkt berörda och som fått göra föredragningar för rådet.”

Vilka är de ”övergripande” frågor man talar om? Man hade gärna velat veta. Vad hände med det Statsministerns beskrev som samordnade ”hantering”?

Och rör inte ”haveriet” på Transportstyrelsen ”Sveriges säkerhet i bred bemärkelse”?

Sist men inte minst. Regeringens beslutsfattandet är formellt kollektivt. Det går inte att skylla på enskilda ministrar eller tjänstemän och var är regeringskollegan Miljöpartiet i detta?

Facket? Var håller facket hus när statliga arbeten flyttar utomlands? Någon som vet om de flyttat med så vi tjänat något på haveriet…

Läs gärna HÄR på SvD och HÄR på Regeringskansliet. 

Lyssna gärna på Paula Bieler, SD,…

14 thoughts on “Naiv kan du vara själv Löfven, blanda inte in oss…

 1. Löfven är allt möjligt utom naiv. Han och hans hejdukar har agerat mot landet, mot folket med ont uppsåt ända från senaste valet då sossarna tog makten genom fusk. Landets och myndigheternas ockupationen av en främmande dold armé är på full gång. Svenskar, vad har ni kvar nu, medan ni är vid liv ? Det blir bättre kanske i ett liv efter detta, då försvinner er rädsla ….

 2. SD har ju blivit kallade för altmöjligt vackert av skithögen för det dom har sagt, bland annat att vi borde satsa på att hjälpa folk i deras hemländer.
  I går stod fanskapet i TV och sade ” Vi måste satsa på att hjälpa folk i deras hemländer.” Är det någon här som har ett bra förslag på vad man skall kalla en sådan amöba.

 3. Du kan tala för dig själv, Stefan. DU ÄR INTE LANDET, du är en representant för en vald grupp, en grupp väljare, som inte knappt hälften sympatiserar med. ”De som varit naiva” kanske är 75%, men jag har inte varit naiv, bara förskräckt över ER NAIVITET.

 4. Får jag tipsa om en artikel av Stefan Torssell (f.d. Sjöfartsverket) i Folkbladet Norrköping (29/7):
  http://www.folkbladet.se/opinion/annie-loof-vid-stupets-brant-om4753915.aspx

  Han säger: Beslutet att outsourca Transportstyrelsens IT-system kom 2012.
  Annie Lööf var departementschef då – sep 2011 – okt 2014. (Sedan kom sossarna tillbaka.)
  Maria Ågren blev Gd för Transportstyrelsen 1 mars 2015. Avtalet med IBM låg i slutfasen då.
  Så det här bråket är inte realistiskt. Borgare och sossar har båda arbetat på avtalet.
  (Kan man lösa landets säkerhetsproblem i framtiden? Eh?)

 5. ”Vi”.
  Måste vara det kungliga ”vi”.
  ” Vi – Sveriges kejsare Stefan den förste ”

 6. ”Vi” var väl verkligen naiva när ”vi” röstade fram den här regeringen!
  ”Vi” får leva med att ”vi” är naiva!
  Sverigevänner!: Vi räknas inte!

  Jag är rädd!
  Känner du dig trygg?
  Gör du något åt läget?

 7. Ja, att han är naiv det vet vi, men inget händer. Han bara lallar på som vanligt i sin naiva stil. Jag fattar faktiskt nada av politiken numera.

  • Det blir så här när riksdagen ser ut som den gör
   Antal riksdagsplatser 349 st.
   Sverigedemokrater 49 st
   Detta innebär att dårhuset Riksdagshuset består av 300 patienter och 49 vårdare.

Kommentera