Marockos kung benådar ursprungsbefolkningen


ISLAM. Marockos kung Mohammed VI benådar över tusen personer som suttit gripna för att ha deltagit i protester i den oroliga Rif-regionen i norra delarna av landet, meddelar justitiedepartementet.

Totalt gäller beslutet 1 178 frihetsberövade personer, och enligt justitiedepartementet gäller benådningarna individer som inte begått brott och som inte varit inblandade i allvarliga handlingar.

Rif är en berber-dominerad region. Oroligheterna bröt ut hösten 2016 efter att en fiskförsäljare krossades i en sopbil. Protesterna efter hans död växte sedan till en bredare social rörelse med namnet Al-Hirak al-Shaabi, med krav på arbete, utveckling och slut på korruptionen.

En advokat som representerar de frihetsberövade demonstranterna säger att beslutet är positivt men inte tillräckligt, och kräver att alla som frihetsberövats ska släppas.

Sveriges Radio

-Pettersson säger att så kan det gå. Berber är ursprungsbefolkningen i stora delar av Nordafrika som måste rätta sig efter de muslimska araberna. Likadant har det gått för det folk som byggde pyramiderna, kopterna, som idag är en förtryckt minoritet i Egypten och så kommer det att gå i Sverige om vi inte passar oss…

Dock ska Marockos kung ha en eloge för att han håller islamisterna kort.

Om Marocko på bloggen…


2 responses to “Marockos kung benådar ursprungsbefolkningen

 • Hönsmamman

  Kungen kan väl kalla hem sina hemlösa?

  Gilla

 • odalkvinnan

  Han har förbjudit nyproduktion av burka…Som en symbolhandling. Han vill reformera riket men i små steg så det inte blir som den arabiska våren. Det började i Tunisien och där gick det hyfsat och i Egypten gick det käpprätt.
  Tänkte åka dit i höst, tror det går att resa dit som västerlänning.
  Han startar också flera projekt som ska ge de fattiga jobb och lön. Jag hoppas väldigt att han ska lyckas! Marocko kämpar nu mot flyktingsmugglare och alla som kommer genom SubSahara, som ett lämmeltåg med afrikanska män är det

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: