Försvarsministern är en notorisk lögnare och tomhylsa


INRIKES. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) beviljades vapenfri tjänst av samvetsskäl, inte för att han hamnade i bråk med befälen som han själv uppgivit. – Det har ingen betydelse för min nuvarande tjänsteutövning, säger försvarsministern. 

Hultqvist tid i det militära blev kort. Efter 57 dagar på Dalaregementet I13 1978 ansökte Hultqvist om vapenfri tjänst. När han tillträdde som försvarsminister tillfrågades han om anledningen och Hultqvist sa då att det blev bråk med befälen på regementet om gräsklippning och trädgårdsarbete. Han ljög, konflikt med befäl är aldrig en anledning till vapenfri tjänst. Det faller på sin egen orimlighet för de flesta av oss som gjort lumpen har någon gång käftat med befäl. Det enda som var giltigt skäl, förutom medicinska var att ha en personlig övertygelse om bruk av vapen mot annan är omöjligt. Inte ens om du befinner dig i en situation där du, din fru, dina barn befinner sig i fara ska du kunna tänka dig att bruka vapen. Reglerna var hårda på den punkten. Hultqvist ljög alltså.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) har även tidigare mörkat uppgifter om rikets säkerhet. 2015 förnekade, mörkade och ljög Hultqvist om det svenska deltagandet i Joint Expeditionary Force (JEF). Han informerade inte om planerna för Försvarsutskottet och stod i riksdagen och dundrade ut en arsenal av lögner.

”Ni försöker måla upp en bild av att det vi säger inte är det som gäller utan att vi håller på med något annat”, sa han då. Och forsatte: ”Jag har inte gått förbi utskottet – det finns inget att informera om”.

Allt var en stor lögn.

Ett och ett halvt år senare meddelar Försvarsmakten att de är positiva till att delta i JEF-samarbetet efter att ha studerat frågan – på uppdrag av Hultqvist. Den 22 juni 2017 så beslutade regeringen Löfven att Sverige ska ansluta sig till JEF-samarbetet…

SvD     SvD

-Pettersson säger bara att försvarsministern är socialdemokrat och där gäller partiet före folket och landet…

Filmen visar USA:s marinkår och andra Natosoldater som över på ön UTÖ i Stockholms skärgård i juni 2016.

Nästa film visar hur USA:s marinkår tränar i svenskt vinterklimat i Arvidsjaur, januari 2017.


23 responses to “Försvarsministern är en notorisk lögnare och tomhylsa

 • ladulaas

  Till frågan ‘Varför sätter man fega och folkföraktande kräk som försvarsministrar?’ finns bara ett svar: För att Sverige skall ställas försvarslöst.

  Och då undrar förstås vän av ordning: ‘Varför skall Sverige ställas försvarslöst?’ Också på den frågan är svaret självklart: För att Sverige skall ockuperas av främmande makt.

  ‘Vilken främmande makt då?’ blir ju nästa undring. Ytterligare ett självklart svar: USA/NATO, förstås.

  ‘Men varför då?’ frågar man sig. Suck, jo: För att Sverige skall läggas ned och svenskarna kunna införlivas som slavar i New World Order, vilket är vad makteliten i USA strävar mot.

  Det är så sanslöst självklara svar på dessa frågor att vilken 5-åring som helst – som fått klart för sig vad ‘globalismen’ och New World Order är och vilka som strävar dit – skulle besvara dem utan närmare eftertanke.

  Tyskarna är redan ockuperade av USA/NATO, ända sedan 1945. Men de lurades in krig av sina galningar till ledare och tiotals miljoner dog. Så inte svensken av idag. Dagens svenskar låter sig ockuperas utan vidare; rycker bara på axlarna och tycker att det är en skitsak. Och vi ser nu redan amerikansk militär på våra gator. Det går fort nu.

  1967 blev jag inkallad till militärtjänst. För mig – och för genom åren miljontals unga svenska män – var värnplikten en självklarhet. En självklarhet att, med risk för eget liv, försvara sina närstående, sitt land, sitt folk och sin kultur. För oss var det lika självklart att Sverige skall försvaras av svenskar, inte av utlänningar.

  Fegisarna smet undan, med fantasifulla bortförklaringar av allehanda slag, den ena mer krystad än den andra. Det är de som styr vårt land idag. Slemmiga kräk, som, för egen vinning, skänker bort landet till kreti och pleti från Långtbortistan, för att störta landet i kaos och anarki, så att det kan serveras på silverfat till bankmaffian att frossa på.

  Det är faktiskt så här enkelt:

  Ett land som inte kan stå på egna ben har inget existensberättigande. Genom att landets ledning har huggit av benen, så har vi snart inget eget land längre.

  Gilla

 • Stenbock

  Som motvikt till Sveriges mångomsjungna försvar (inkl.minister),och i detta fall för en jämförelse med Puttes marin,contra våra sjöstridskrafter. Ryssarna firade idag sin speciella ”Marinens dag”,på flera platser utmed Östersjön.
  I St.Petersburg kom Putte själv på besök för att celebrera händelsen.C:a 50 marinfartyg av alla de slag visades upp av uppskattningsvis 5.000 flottister.I Kronen finns ett stort reportage kring detta:
  http://www.krone.at/welt/putin-stellt-macht-seiner-marine-zur-schau-riesige-parade-story-581091

  Gilla

 • Jan

  Detta korrupta samhälle som styrs av självutnämnda oförmågor/oduglingar som har satts på sina höga ämbeten inte på grund av duglighet och kompetens utan för att man tillhör en politisk elit där endast partiboken räknas som merit. Man utnämner varandra och varandras barn till höga befattningar såsom generaldirektörer och landshövdingar med fantasilöner där övriga medborgare aldrig kommer i fråga oavsett kompetens.

  På grund av denna korruption och mygel har vi en polischef som aldrig har varit polis eller har någon polisutbildning. Vår f.d. inrikesminister, Ygeman hette han visst, hade ett kriminellt förflutet och vår försvarsminister som ska skydda landet mot militärt angrepp är vapenvägrare.

  Man tar sig för pannan.

  Gilla

  • Johan

   Lite OT men ändå: Kom att tänka på varför inte alliansregeringen satte Major Björklund som försvarsminister. Var det för att Reinfeldt då skulle ha stött på problem vid avvecklingen av försvaret? Är det av samma skäl en vapenvägrare utan militär erfarenhet är på posten idag? Kan gälla även andra departement och myndigheter. Alltså att om den ansvarige är alltför insatt blir det svårt att toppstyra departementet eller ämbetet…

   Gilla

 • Johan

  Hörde Gunnar Hökmark ondgöra sig över den alltjämt pågående avvecklingen av försvaret. Vi satsar under 1% av BNP medan samtidigt ett antal flygplan tas ur bruk.
  Men om han talar för moderaterna är det både cyniskt och oseriöst, det var hans ordförande som accelererade nedmonteringen och kallade försvaret ett särintresse. Hur trovärdig låter Hökmark?

  Gilla

  • Falköga

   Gunnar Hökmarks far var generalmajor och chef för arméstaben. Sonen blir för den skull inte mera trovärdig då han höll tyst under nedmonteringen. En typisk moderat hycklare med hög lön och skattefria förmåner i Bryssel.

   Gilla

 • Hans Nilsson

  Han svettades kopiöst när han blev utfrågad av journalisterna berodde detta på att det var varmt i lokalen eller var det om han nu har något samvetet som gjorde sig påmint? 2018 får vi verkligen hoppas att tillräckligt många sjusovande svenskar har vaknat upp ur sin dvala så det blir en politisk förändring. Men jag tillåter mig att tvivla att så blir fallet.

  Gilla

 • Jhonsson

  Det är ingen nyhet att socialdemokraternas största fiender är sanning och verklighet.
  De tycks alltid ha en bra lögn till hands.

  Gilla

 • GO

  Kan inte ÖB få bli försvarsminister?
  Mitt mantra ”Kontakter är viktigare än kompetens” stämmer in i politiken

  Gilla

 • kbrel

  Tomhylsor kommer nog från något överskotts lager efter Rainsvälts utförsäljning 2006-2014 😉

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Hur kan Sverige ha så många tomhylsor i höga maktställningar?
  Var kommer de ifrån?

  Liked by 1 person

 • Fredde

  Jag citerar den kloke Thoralf:

  ”Det är bisarrt när jag betänker hur ministrar som har ansvaret för rikets säkerhet missköter sitt förtroendeuppdrag men ändå belönas istället för att straffas.
  Den ena får sitta kvar och den andra belönas med ett uppdrag som gruppledare i riksdagen. Anders Ygeman får gå tillbaka till riksdagen som att ingenting hänt. Det är bisarrt!

  Vad Anna Johansson belönas med har ännu ej framkommit men det blir säkert något trevligt. Kanske landshövding med 100 000 kronor/månad i lön.

  Idag har jag också noterat hur svensk media lobbar för att Peter Hultqvist skall få sitta kvar som försvarsminister. SVT har tillsammans med Novus gjort opinionsundersökningar där de hävdar att svenska folket vill ha Peter Hultqvist kvar.
  Jag är övertygad om att en majoritet av det svenska folket inte ens vet vem Peter Hultqvist är! Men en majoritet vill ändå ha honom kvar enligt SVT.

  När jag sedan tänker på den förföljelse som Kent Ekeroth fått utstå på grund av en i sammanhanget bagatellartad incident i en krogkö känns det hela riktigt bisarrt, när jag tänker på hur andra satt rikets säkerhet på spel istället belönas med nya uppdrag inom politiken.”

  Kan inte sägas bättre!

  När det gäller Novus undersökning, så är det säkert som vanligt: som man frågar får man svar.
  Frågan som borde ha ställts är:
  ” – Tycker du att det är värre med en provocerad örfil i en krogkö, än en IT-läcka som försvagar Sveriges säkerhet?”

  Fast, det kommer inte hända, för då får ju inte SVT det svar de vill ha…

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Fast han är mycket populär hos allians-väljare. Därmed tror jag inte han blir fälld. Men om ett år får vi rösta bort både honom o hela regeringen om vi vill. Men risken är stor att han sitter kvar även efter nästa val. Oppositionen är ju minst sagt kluven. På travspråk brukar man säga att var o en kör sin egen häst. Är väl ungefär så inom politiken också.

  Gilla

 • Johan

  Nej, det kanske krävs en militär utbildning för att komma till insikt. Vilket han saknar.

  Gilla

 • anne b rat

  Jag har naturligtvis själv gjort lumpen och även mina s.k. repövningar efter detta. På den tiden i slutet av 50-talet var det inte lätt för någon samvetsöm att slippa fullgöra värnplikten, vilket jag f.ö. tycker var helt rätt, alla friska män skulle då göra sin plikt mot landet.
  Vad sedan gäller om ”masen” haft en konflikt om gräsklippning och trädgårdsarbete så är det förmodligen så att han varit malaj.
  En duglig soldat behöver f-n inte klippa gräs! Det gör just malajerna!
  Han lär således varit MALAJ för att sedan bli försvarsminister. Det är däremotGRÄSligt!

  Liked by 1 person

 • compulsoryunion

  oförsvarsministern duger bara till att skänka bort vår egendom till somalier, så som hen terrorbombade Borlänge när hen var kommun alråd där (borde kriminaliseras med rättspsyk)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: