Blir det någon skillnad? Jag tvivlar…

INRIKES. Statsminister Stefan Löfven, S, har efter Alliansens misstroendeförklaringar mot tre ministrar tre alternativ:

 • Utlysa extra val
 • avgå utan extra val
 • avsätta de tre ministrarna

Det första är talmannen Urban Ahlin, S, får i uppdrag att sondera terrängen för vilken ny regering som kan bildas. Han kommer att tillkalla partiledarna en och en och fråga vilken regering de kan tänka sig att stödja, precis som efter ett val. Hittills i alla liknande val har det första förslaget alltid gått igenom.

Det finns inget som stoppar Stefan Löfven från att söka stöd igen och vi får inte glömma att C och L vill sitta i en Alliansregerings som behöver stöd från Sverigedemokraterna.

Tyvärr så väcktes inte misstroende mot statsministern Löfven för jag tror han känt till skandalen och har han inte gjort det så är det nästan lika illa.

Vad som än händer blir skillnaden marginell. Sverige lider av skolkris, poliskris, försvarskris, migrationskris, enorm bostadsbrist, underhållet av infrastrukturen är enormt eftersatt och även om vi får en ny regering som bildas med några av partierna i sjuklövern så blir det enda som händer några procent hit och dit på några skattesatser.

I grunden finns bara en enda fråga och den diskuteras inte

Den svenska befolkningen beräknas öka med omkring 1,5 procent per år de närmaste åren. Det är en rekordartad ökningstakt som endast förekommit under några enstaka år på 1800-talet. Detta enligt SCB.

Sveriges befolkning var 31/12 2015 – 9 851 000 och beräknas till år 2025 öka med över 1,2 miljoner till drygt 12 miljoner invånare.

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

-Pettersson undrar när politikerna ska fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi 1,2 miljoner fler.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimsk arabland och vilka ska vi hjälpa då och vem ska hjälpa oss?

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.

Vilket av de sju aktuella partierna vill ta tag i det enda riktiga problemet? Importen av dysfunktionella människor från Mellanöstern och Afrika. 

Klockan 10 idag får vi reda på nästa steg. Siffrorna från valet 2014 gäller tills vi har haft ett val till

Jag sticker fram hakan och gissar

 1. Ny regering med Stefan Löfven 2.0. Alliansen kan spricka.
 2. Ny regering med M+KD, L och C står utanför eftersom en borgerlig regering blir beroende av stöd från SD.

Bilderna från Jeander

35 thoughts on “Blir det någon skillnad? Jag tvivlar…

 1. Nu har tomten i regeringen ett år på sig att införa islamiseringen fullt ut i f. d. Sverige.

  • Det som nu sker om det hela skötes rätt (vilket jag betvivlar) är att SD kräver ”försvarsministerns” avgång…Då får vi se om de s.k. i Alliansen ställer upp eller som vanligt enbart släpper unken luft.
   I dårarnas paradis kan allt inträffa,när det gäller absurditeter ! 🙁

 2. Kan ju inte bli någon större skillnad,när man ser alternativen.Exempelvis Lööf från Värnamotraktens skogar,som verkar än mer bakom än den nuvarande svittsaren…Vidare kvinnofiguren Björklund,som nickar likt ett mähä,till de andra kvinnornas uttalande ! Landet är och blir förlorat.Bara att önska er yngre en skonsam död,när kriget bryter ut…..
  Ett tråkigt eftermäle i framtida historieböcker.Hur ett land grundat av vikingar,förvandlades till en moralisk och ekonomisk ruin,samt framöver bestod av allsköns underutvecklade exotiska importer ! RIP !

 3. Mitt tips är att han plockar ministrarna.nyval det fixar han inte.personligen anser jag att löfven och hela regeringen avgår.finns ingen trovärdighet .men löfven är en idiot som ska göra allt för att sitta kvar.är det några karltag i honom bör han och hela regeringen avgå.det är en pajas regering.ha en bra sommar dag.

 4. Förra gången Svetsarn hotade med extraval, var det bara luft.
  Han backade i sista stund.

 5. ”Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!
  -Pettersson undrar när politikerna ska fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet”.
  Pettersson misstror med rätta politikerna, men vad skall man då säga om de 87% av väljarna som stöder politiken?

 6. Eftersom det är ordinarie val nästa år så skulle det vara dyrt och energikrävande att utlysa nyval och det skulle vara ett minst lika dåligt alternativ om allianspartierna utan SD skulle bilda regering. Varför kan i såfall inte någon expeditionsministär-regering sitta som alternativt till valet 2018?

 7. Blir det Ilmar Reepalu som ersätter?
  Och kvinnan blir Margareta Winberg?
  Plockar de in Anders Lindberg i regeringskorridorerna?
  Veronica Palm?

 8. Den stöddiga nippertippan Annie Lööf fortsätter sitt
  enfaldiga pladder om att vi kommer inte att samarbeta med
  Sverigedemokraterna,? Är det inte snart dags att Svenska
  folket plockar ner denna uppblåsta ballong på jorden,hon är
  fullt i klass med sin företrädare. Hon begriper tydligen inte
  att Sverige lidit stor skada under dessa två senaste regeringar
  där hon för övrigt själv ingått, det är ett stabilt Sverige
  vi behöver inte en tredje variant av dom två misslyckade
  föregångarna.Märkligt att tuppkammen kan växa så på henne
  bara för några ”riggade” undersökningar ger henne ett par ökade
  procent!

 9. Ett nyval kommer eldrig att ske då chansen att SD blir en jätte är överhängande.

  Mupparna kommer att välja något av de andra alt. 1. Stefan entledigar Anna 2. Stefan entledigar alla tre ministrar 3. Regeringen avgår.

  Vad som än sker så kommer politiken vara detsamma. Däremot kommer sjuklövern att tappa i röran de skapar. Annie Lööf har tryckt in sig i ett hörn som en liten treåring och för regeringen så är allt en katastrof. SD kommer att fortsätta växa oavsett vad vilket alt.

  Det finns ett orosmoln och det är att regeringen avgår och det tar tid att skapa en ny regering och efter denna turbulenta tid så skjuts nästa val på framtiden. Om det är bra eller dåligt på sikt vet vi inte men definitivt dåligt för vårt land på kort sikt.

 10. Håller nog med. Kommer någonting att bli bättre om man byter ut regering eller inte. Alla i riksdagen har samma rädsla att följa regler eller lagar som inte särbehandlar invandrares överlägsna särställning att komma undan diverse grova hedersbrott. Varför lyckas assistansfuskande utlänningar bedriva fusket år efter år utan att FK ville kontrollera? Varför kan världens äldsta kvinna i Sverige komma undan med sitt miljonbedrägeri? Vilken Svensk skulle kunna stämma polisen till skadestånd för ett svensk-registrer som används för spaning av kriminella? Varför betraktades inte invandraren, som stack ihjäl mamman och sonen på Ikea som rasist, som dödade för att de såg ut som svenskar? Statsministern gjorde sig ej besvär att besöka staden för att stötta mot invandrarens rasism. Ingen annan heller.
  Några nedslående exempel, men nej det finns inget riktigt hopp om att något blir bättre i undfallenheten, det var faktiskt S som ströp till asyl-reglerna ungefär liknande, som SD hade på agendan tidigare. C vill ha 30 miljoner fler invandrare, bevare oss väl. Kanske finns ett hopp om SD får majoritet vid ett ev. nyval, men jag tror alltför många väljare fortfarande sover sin bedrägliga törnrosasömn.

 11. Någon mer än jag som tror på et nytt DÖ? Jag är orolig att C kommer att stödja en ny S regering för att slippa SD

 12. Drömresultatet Nyval och SD får egen majoritet så att vi kan ge tillbaka Sverige till Svenska folket samt att sända hem alla jävla parasiter som 7klövern importerat….

  • Ja och även Major Björklund, det är inte sådana som dessa två Sverige behöver, ifall vi äntligen hade blivit av med Löfven.
   Dessa två är ju lika ansvariga som Sossen, han har ju bara fortsatt deras inkrökta politik om att skänka allt till andra länders folk.
   Nu är det på tiden att dom som sovit sig genom dom senaste 20 åren vaknar till liv och avlägsnar dessa skadedjur.

 13. Ingen ide i att spekulera i hur en sosse/MP-regering resonerar och hur man kommer att agera.

  Är bland det svårast man kan göra och förstå sig på, i det politiska Sverige.

  Det enda som är säkert, är att de tre ministrarna åker, oavsett beslut.

  Lite kul att se att valmyndigheten och vissa politiker gnyr, över att ett extra val skulle kosta cirka en kvarts miljard att genomföra. Vilket är rätt pinsamt att höra.

  Tänk 250 miljoner för att demokratins röst sa få säga sitt, i ett land med över 10 miljoner invånare.

  Det tycker vissa då är onödigt, dyrt och ett slöseri med pengar.

  Undrar vad de jämför med och sätter i relation till, i svenska statens alla myndighetsbeslut och kostnader under de senaste åren?

   • Han dealar med serberna om att köpa tillbaka info?
    Problem med valutan? De har inte utvecklat pizzacoin än så Schyffert gnuggar sig nånstans för att bredda sitt koncept?

 14. Det är helt klart att Annie Lööf hellre låter landet Sverige gå under, än att hon skulle samarbeta med SD. Det skulle ju omöjliggöra hennes drömmar om ett 30 miljoner stort Sverige med folk importerade från Mena-länderna. Kanska bättre fö Lööf att förena sig med Löfven och fortsätta raserandes av vårt land.

 15. Jag tror att det bästa ( och det enda ) alternativet är Nyval. Jag tror nämligen att det tjänar SD mest på för då får dom över 50% av rösterna och kan bilda regering och det tjänar det Svenska folket på.
  Alliansen har ingen som helst möjlighet att bilda regering eftersom minst 2 av allianspartierna vägrar tala med SD och det är ett måste för att dom skall lyckas med det. Sossarna är ju som vi vet körda.

 16. Han offrar ministrarna och placerar dem som sufflörer. Ygeman tätt under Morgan. Hultqvist under Damberg och sedan business as usual.

  Miljöpartiet tar över efter Anna och till detta plockar de fram en somalisk kvinna med erfarenhet från traditionell mångtusenårig afrikansk transport- och kommunikationsverksamhet. Back to basic. Hon förväntas lyfta godhetskvoten. Hon har bett att få bära burka och det har godkänts av en enig socialdemokratisk partitopp. Under burkan sitter Anna kvar och allt är som förr. Hon har fått mervärde därför att hon nu ska driva igenom ett toppnotch skattegolv som belägger stora delar av trafiken med sådana skatter att den helt upphör. På detta sätt förväntas behovet av fordonsregister elimineras.

  Satir

  • Vilken historia du dukar upp, men den var väldigt bra! Sverige är fullkomligt rubbat!

   • Deras logik är snävt beskuren och vad som helst inom deras box är möjligt.

 17. idioten har tidigare kört med att han avgår, ja men gör det fort som f*n, miljömupparna gråter, förlorar makten

  • Han avgår aldrig! Han sa ju att han ska sitta kvar efter nästa väl, han har inte gjort klart det han kommit till makten för. Nej, det är nog sant, det finns vissa delar kvar av Sverige som går att rasera ytterligare.

 18. Vi har den mest inkompetenta regeringen någonsin, dessutom en svetsare som Statsminister!
  Säger allt, sparka ut byken!

Kommentera