Partiet framför medborgarna

INRIKES. Den statsminister som hellre skyddar sitt parti än sitt lands medborgare är inte lämplig som regeringschef, skriver Aleksandra Boscanin i en ledare på GP.se

IT-skandalen på Transportstyrelsen är i allra högsta grad en politisk fråga. Ju fler pusselbitar som läggs på plats desto tydligare blir det att inte bara tjänstemän på myndigheten har misskött sitt ämbete grovt, utan även regeringens medlemmar. Det var myndigheten som bröt mot lagar och röjde känslig information som kan hota rikets och privatpersoners säkerhet, men det är regeringen som sedan har försökt tysta ned vad som skett. Det må inte vara olagligt, men det är moraliskt oförsvarbart.

Statsministern sade då att han fick information om att känsliga uppgifter röjts i januari i år men att man inom regeringskansliet fått kännedom om detta tidigare. Både inrikesminister Anders Ygeman (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S) ska ha känt till detta sedan början av förra året.

-Pettersson hör statsministern säga att han fortfarande hyser fullt förtroende för sina statsråd. Ingen tycks enligt honom bära något politiskt ansvar för situationen. Den statsminister som hellre skyddar sitt parti och sina partikamrater än sitt lands medborgare är inte lämplig som regeringschef, men det är inget nytt inom socialdemokraterna.

Fullt förtroende för ministrar och partikamrater som orsakat ett haveri, som döljer och bryter mot lagen…Statsrådsberedningen har som uppgift att samordna regeringen, de har statsrådsluncher som är till för att informellt informera varandra och statsministern.

Bilden från Jeander

6 thoughts on “Partiet framför medborgarna

  1. De ryggdunkande ordensmedlemmarna i det inhemska statsmannakotteriet plägar städse hålla sig till en på förhand avtalad strategi där man ogenerat beskyddar varandra, oavsett vilka lagöverträdelser som begåtts.
    Den svenska nepotismen, korruptionen och kamarillamentaliteten, där attityden ”fortsatt förtroende” utgör det kategoriska kitt som håller kättarna samman, representerar den främsta orsaken till rättsstatens söndervittring.
    Andreas.

  2. Jag vet inte om Greider försöker byta kön men med tanke på hans kalufs är det ju alltid en bra början.
    För visst ser han väl ut som en gammal kärring!

  3. A-tjejerna på GP gör det bra i ord och debatt.

    Aleksandra skriver en utmärkt ledare, som vanligt kan man bara tillägga

    Såg Alice debattera igår på Aktuellt, mot Göran Greider, ämnet var detsamma. Alice skötte sig utmärkt och var lysande i sin retorik.

    Göran då som försvarade regeringens handläggande av frågan, var rent pinsam att lyssna på.

    Hans egen retorik var att säga, att ”det är populism, populism”, till de kritiker som krävde politiskt ansvar av statsministern och hans regering.

    Görans ”dubbelgångare ” är desto roligare att lyssna på, när han diskuterar.

    Goran heter han och kan höras på länken nedan…………….

  4. Infrastrukturministern, som var ansvarig för de hemligheter som gäller
    vårt fosterlands säkerhet och medborgarnas integritet – och säkerhet,
    är ju en högt utbildad människa;

    =>Hon hade gått en kurs på Komvux!

    Kursen hann väl inte ta upp orden ”hemlighet” och ”säkerhet”?

    Vår statsminister är ju också högutbildad ……!?
    Hur är det med övriga ministrar, som har ansvar för vårt land?

    Jag är rädd!
    Känner du dig trygg?

  5. Löfven har tillsatt så många samordnare så ingen vet längre vad som ska samordnas. Allt ska samordnas – ingenting beslutas.

Kommentera