Kommunal webbkamera livesänder försvarsaktivitet

FÖRSVAR. En webbkamera som Karlskrona kommun satt upp för att visa upp stadens skärgård gör att vem som helst kan se vilka militära fartyg som rör sig in och ut ur stadens marinbas.  

Försvarsmakten har vid upprepade tillfällen påpekat att kamerans placering är olämplig. – Bilderna är i dålig upplösning, men jag tycker ändå att det är onödigt av kommunen att ha den där, säger Patrik Lindgren, handläggare på säkerhetsavdelningen vid Marinbasen, till tidningen.

Med hjälp av kameran kan främmande makt se vilka ytstridsfartyg som kommer och går och vad den svenska flottans ubåtar har för sig.

Kommunens turistchef Terje Pedersen ska inte ha blivit informerad om några klagomål från marinbasen, och menar att kamerorna är ”ganska så oskyldiga”.

Den åsikten delas dock inte av Försvarsmakten. – I och med att Marinbasen ligger som den gör kan vem som helst ställa sig och se vår trafik när vi går in och ut med båtar. Men det är ändå olämpligt att det ligger ute på nätet, säger Patrik Lindgren, handläggare på säkerhetsavdelningen vid Marinbasen, till tidningen.

-Pettersson väljer att inte visa bilder från webbkameran, den får ni leta upp själva om ni är säkerhetsklassade…

Cornucopia

10 thoughts on “Kommunal webbkamera livesänder försvarsaktivitet

 1. Meningslöst med ett försvar om man ändå kan öppna alla gränser med ett enda magiskt ord ”ASYL”.

 2. Själv tror jag inte ”FI” kan ha så stort intresse av Absurdistan`s museumsföremål. Skulle det mot all förmodan finnas någon moderniserad roddbåt,lär denna redan vara väl bekant,hos event.fiende ! Allvarligare är ju,att pressen nu avslöjar att det finns några brukbara u-båtar kvar i marinen.Trodde dessa sedan länge reats ut,till mer stridbara länder….

 3. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta….
  Nu kan INGET längre förvåna mig!
  Eller som en del säger, ju mer & snabbare som går åt helvete, desto fler röster på SD!
  Det som kan göra det lite knepigt är att en del platser i kommunerna kan komma att stå tomma, då många personer kanske inte vågar bli medlem i SD & ställa upp i valet…
  Vi måste alla hjälpa till och boosta självförtroendet hos de som uttrycker att de kanske vill, men är rädda för att stå ensamma, & i ALLA lägen backa upp dom!!!
  VAR EN ”Med-SD:are”

 4. Palme avskaffade tjänstemannaansvaret. Han ville ha goda socialdemokrater )politruker) på alla poster i stat och kommun men visste också att kvalitén skulle bli usel.
  Ett av de skolexempel på detta, är den sk ”rikspolischefen” Dan Eliasson.

 5. Hur fan har vi fått så många outbildade på alla platser som har med vårt samhälle att göra

 6. Ja som Falköga säger, turistchefen verkar ha rötterna i Transportstyrelsen. För fan, som omväxling visa lite ansvar för Sveriges bästa, någon gång.

 7. Ja dom främmande och ondskefulla makter som vill spionera på Sverige kan ta hem sina spioner , för vi levererar data och bilder live ännu ett bevis på vår öppna samhälle .

 8. Turistchefen är kanske lika högutbildad rom f.d. infrastrukturministern,
  – gått kurs på Komvux!
  Vår statsminister är väl också högutbildad!?

  Jag är rädd!
  Känner du dig trygg?

 9. Kamerorna är ganska så oskyldiga säger turistchefen. Jag undrar om han har sina rötter i Transportstyrelsen.

Kommentera