Statsministern är ledig och Katten på råttan och…

INRIKES. Statsminister Stefan Löfven (S) hittade till slut en lucka i sin semester och födelsedagsfirande, som han har en lön på 168.000 kronor i månaden för att vara i tjänst dygnet runt. 

Nåväl, han fick iväg ett pressmeddelande: ”Det är ett haveri som skett på Transportstyrelsen. Regeringen har därför bytt ut ledningen för myndigheten och säkerställt att berörda myndigheter har vidtagit åtgärder för att begränsa skadeverkningarna…”

Övriga frågor hänvisar herr Löfven till infrastrukturminister Anna Johansson (S)…

Minister Anna Johansson (S) tänker inte lämna sin ministerpost. Hon menar att informationen om läckan fanns på näringsdepartementet i februari 2016. – Min dåvarande statssekreterare blev informerad vid åtminstone tre tillfällen: februari, mars och maj 2016. Den informationen nådde inte mig. Det är naturligtvis väldigt olyckligt att det inte skedde, säger den socialdemokratiske ministern.

Statssekreterare då var Erik Bromander (S). Han fick lämna posten hösten 2016, bland annat för att ha fakturerat departementet för boende på ledig tid och vidlyftiga resor. Vi rapporterade om herr Bromanders (S) äventyr på bloggen och att ah hade rätt till 2,3 miljoner i fallskärm eller om man så vill hälla käften pengar…

Inrikesminister Anders Ygeman (S) liksom försvarsminister Peter Hultqvist (S) blev informerad av Säpo för 1,5 år sedan men de säger inget.

-Pettersson känner igen mönstret i socialdemokraternas Sverige, katten på råttan…och jag undrar vem som får grädden…det vill säga ett nytt toppjobb eller en rejäl pension för att låtsas ta ansvaret…

Det var en gång en pojke som var förfärligt lat. Han ville inte gå till skolan. Då gick mamman till riset och sa:
– Ris, slå pojken för pojken vill inte gå till skolan.
– Nej, sa riset.
Då gick mamman till elden och sa:
– Eld, bränn riset för riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
– Nej, sa elden.
Då gick mamman till vattnet och sa:
– Vatten, släck elden för elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
– Nej, sa vattnet.
Då gick mamman till oxen och sa:
– Oxe, drick upp vattnet, för vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
– Nej, sa oxen.
Då gick mamman till slaktaren och sa:
– Slaktare, slakta oxen, för oxen vill inte dricka upp vattnet och vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
– Nej, sa slaktaren.
Då gick mamman till repet och sa:
– Rep, häng slaktaren för slaktaren vill inte slakta oxen och oxen vill inte dricka upp vattnet och vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
– Nej, sa repet.
Då gick mamman till råttan och sa:
– Råtta, gnag av repet för repet vill inte hänga slaktaren och slaktaren vill inte slakta oxen och oxen vill inte dricka upp vattnet och vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
– Nej, sa råttan.
Då gick mamman till katten och sa:
– Katt, ta råttan för råttan vill inte gnaga av repet och repet vill inte hänga slaktaren och slaktaren vill inte slakta oxen och oxen vill inte dricka upp vattnet och vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
– Nej, sa katten.
– Men om du får lite grädde då?
– Mja, då kan jag väl göra det.

Och så blev det katten på råttan, och råttan på repet, och repet på slaktaren, och slaktaren på oxen, och oxen på vattnet, och vattnet på elden, och elden på riset, och riset på pojken och pojken gick till skolan!

43 thoughts on “Statsministern är ledig och Katten på råttan och…

 1. Löfven du påstår att IT-skandalen är ett haveri. Ja, det är det. Och Stefan Löfven du är kapten på skutan.
  Löfven, du säger ju alltid, att du tar ditt ansvar. Gör det då och avgå!

 2. När jag hörde namnet Erik Bromander nämnas i sammanhanget som den som INTE rapporterade till Johansson började det röra sig i min hjärna. Erik Bromander, var det inte han som…..? Jo, just det. Som for runt och roade sig med privata resor i samband med tjänsteresor och sedan försvann. Så praktiskt att kunna skylla på honom!!!!!
  Vad är det för genom ruttenhet som genom syrar hela statsförvaltningen???? Det verkar vara värre än en gammal möglig ost.
  Och var befinner sig Bromander nuförtiden och gör vad?

 3. Hej Vore tacksam om du tar bort mig från email sänd listan. Det kommer tyvärr mycket mer än jag hinner läsa.

  Mvh Peter

  Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.

  • Alla robotar gör ett bättre jobb än Stefan Löfven, så
   han hade med lätthet kunnat ersättas av en Robot.

 4. Har de aldrig träffat intelligenta människor? Förstår de inte ens hur dumma de är? Det är ett orimligt krav på dessa människor att de ska kunna prestera godkänt på dessa ansvarsfulla poster (vill inte kalla dem för ledare)?

  Hälften av en befolkning är mer korkade än den andra halvan. Vissa jan inte ens studera. Orimligt att lägga resurser på studier. Detta ska ett samhälle lägga på studiebegåvningar. Människor ska kvalificera sig till utbildning att leda ett land. Det är så mycket kunskap som krävs. Inte sånt jävla trams/haveri/förfärligt/mm som de presenterar. Efter avklarad utbildning och efter att ha skrivit kontrakt att agera för landet och befolkningens bästa blir de sedan valbara. De har då fått en politikerlegitimation som de kan mista vid misskötsel. De ska ha fullt ansvar för sitt agerande. Bara legitimerade politiker får väljas. I detta ingår att politik skall hållas fritt från religion.

  11 bortkastade år. Minst.

  Vad är ett haveri? Vilket efter några dagars betänketid är vad herr statsministerns analytiska förmåga bedömt det inträffade som.

  Statens haverikommission (SHK) är en statlig myndighet som har till uppgift att undersöka olyckor och tillbud till olyckor i syfte att säkerheten ska förbättras.

  Det verkar som om haveri definierar en olycka.

  Skeppsbrott, vrak, spillror, ödeläggelse, breakdown, wreck, wreckage. Det verkar som om det är ett ord förknippat med i första hand sjötrafik.

  Det som hänt Inom transportstyrelsen är knappast en olycka, knappast det som ordet haveri syftar på? Rätta mig om jag har fel.

  Vad menar han?

  Är det rättshaveri han menar?


  (pedantiskt) begär att (alltid) ha eller få rätt;

  benägenhet att envist och påstridigt hävda och fasthålla vid en viss ståndpunkt och anse denna vara den enda rätta eller

  att envist även också påstridigt hävda sin rätt även ifråga om obetydligheter;

  stundom övergående i beteende:
  Ofördragsamhet, trångsynthet;

  även konkretare, om handling eller uppträdande som vittnar om sådant begär eller sådan benägenhet.

  En annan tolkning:
  den ”enskilde svenske medborgaren som oförskyllt råkar i konflikt med en myndighet blir en ’rättshaverist'”. Hon menar att ”enskilda medborgare har en svag rättsposition gentemot maktfullkomliga svenska myndigheter”.

  Det är oklart hur det kan tolkas som en olycka? Att politiker hjälper till att mot bättre vetande driva fram lagstridiga beslut kan knappast sorteras in under varken olycka eller skeppsbrott?

  Han kanske känner av en grundstötning?

 5. Om den där muslimen, Kaplan var IT minister då kan vi känna oss trygga!
  Då vet vi vart all hemlig information gått!
  Då ver vi att islam/muslimerna/IS vet var de ska slå till när det at dags att fullfölja koranans budskap; Att islam ska ta över världen, inte delar av den,
  utan hela – och om så behövs, MED VÅLD.

  Nu är jag riktigt rädd!
  Känner du dig trygg?
  Alla muslimer är muslimer!

 6. Anna Johansson har inga planer på att avgå
  Som om det är upp till henne att bestämma

  • Det är oväsentligt vad hennes planer är. Om hon gjorr sig skyldig till grov försumlighet eller något ännu värre ska lämplig instans avgöra hennes yrkesmässiga framtid.

  • Hon följer väl sin store gud Rövhålets stil. ”Även om jag förlorar så skall jag sitta kvar som statsminister”.

 7. Läget är allvarligt för Löfven. Han var ju tvungen att moblisera den socialdemokratiska hjärntrusten för att ljuga ihop ett bra försvarstal. Att det då tog några dagar är inte så konstigt. För att hitta dem, som har hjärna i det gänget, torde inte vara så lätt.

 8. Minister Anna Johansson S ljuger naturligtvis. Sannolikt blev hon underrättad, Det finns ingen trovärdighet kvar i S-partiet. Ändå får man stadigt 25-30% i väljare- undersökningarna, kan någon förklara detta fenomen.

  • Opinionsinstituten som visar höga väljarstöds-tal för sossarna har kanske räknat in den här Socialdemokratiska val-fusk-faktorn i sina väljarbarometrar.

   Fonseca redo att vittna om valfusk
   Förre s-riksdagsmannen Juan Fonseca är beredd att vittna inför polis och domstol om att det även i valet 1998 förekom fusk med ombudsröstning bland socialdemokrater i Rinkeby.

   – Jag såg själv hur människor som kom till partiets valstuga fick färdiga, igenklistrade kuvert som de uppmanades använda vid röstningen, säger Fonseca
   (Publicerad 23 nov 2002)

   Läs gärna mer om sossarnas valfusk på länken nedan:

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10322690.ab

   Stefan Löfven (S) om Lena Rådström Baastad (S) ”Lena Baastad vet hur man vinner val”

   http://left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/1474227557.png

   Såvitt jag vet är Socialdemokraterna det enda partiet (med många av dess företrädare) i Sverige som vid upprepade tillfällen de senaste 20 åren blivit dömda i domstol för valfusk. Kanske idé för (S) att byta namn till Social-odemokraterna (SO).

   Inget annat politiskt parti i Sverige har blivit dömda i domstol för valfusk.

  • Denna högutbildade kvinna är naturligtvis trovärdig!
   -Hon har ju läst en kurs på komvux!-

   Naturligtvis är hon kompetent att vara INFRASTRUKTURMINISTER!

   Vi måste ju se upp till dessa unikt kunniga människor –
   – och vara tacksamma för att de styr vart land!

   • Skrämmande är det
    Roade mig med att läsa några av deras CVs och ja vad skall man säga?
    Bolund hade luckor
    Hultqvists var lite underlig
    Anna Johanssons….
    Sedan orkade jag inte med flera
    Det är inte klokt att dessa människor leder ett land

    Det

 9. Det är tydligt att den feministiska regeringen för den humanistiska och moraliska stormakten Sverige har stora problem, förlåt utmaningar. Undrar om det beror på fel värdegrund eller otillräcklig genuskunskap?

 10. Och katter som inte ska ha grädde.

  Men det är ju en metafor.

  Som betyder att t ex någonstans kommer någon att få ta en smäll men smällen drar vidare i organisationen och når till slut den som har förtjänat den bäst? I så fall kanske vi äntligen kan slippa Helan&Halvan?

  Men jag tjoj att Löfven får sitta kvaj. Tjots allt.

  Jag personligen tycker inget mindre än polisanmälan duger. I alla led, top to bottom.

  Ge inte grädde till katter.
  Utekatter jagar rätt på möss ändå. I möss finns en för katterna (ej för människan) essentiell aminosyra taurin. Katter kan få hjärtproblem (hypercardiomyopati) om de inte får i sig taurin. De vet att de behöver möss.

 11. Det kan väl aldrig vara möjligt, har han 168000:- per månad för att ruinera och förstöra Sverige..
  Han borde betala oss istället, minst 600 miljarder per år för den totala förstörelsen och förintelsen!
  Janne

  • Ha ha ha !!!
   Tack Pettersson detta stämmer till 100%, det är så det fungerar !!!
   Ja å så fick Transportstyrelsen till uppgift att granska Riksrevisionen för att de var ”objektiva”.
   Detta är också en historia där alla utförda granskningar är lagda under ”sekretess” vi förstår vi förstår ………..
   Men den förre IT ministern han har nog förstört nog mycket så att han har ett finger med i spelet är nog …………

  • Mehmet Kaplan (MP) fick kanske tillskott i plånboken från sina vänner i Turkiet … de våldsbejakande nationella islamist-terroristerna ”De Grå Vargarna”

   http://31.media.tumblr.com/b5620d22cae1e3ab16e06933d1dd5f06/tumblr_mqiklyFN7D1rkgsfwo1_500.gif

   … plus eventuellt fler intresserade ute på den ljusskygga internationella underrättelse-marknaden.

   Kaplan hade en hel del mystiska saker för sig, vilket bloggaren Rebecca Weidmo Uvell tidigare grävt i och försökt få klarhet i … men Kaplan försökte med obstruktion hela tiden undvika att klart redogöra för sina förehavanden trots att Uvell (och vem som helst i övrigt) enligt svensk lag hade full rätt att få ta del av de efterfrågade uppgifterna med hänvisning till offentlighetsprincipen.

   Läs gärna mer på länken nedan:

   http://uvell.se/2014/12/26/vad-gor-mehmet-kaplan/

Kommentera