Miljarder svindlas bort

Människor med flera identiteter lurar staten på miljardbelopp varje år.

Genom att öppna bankkonton med falska identiteter och bulvaner kan bedragare lura staten på miljardbelopp. Flertalet kriminella har utnyttjat den svenska naiviteten och registrerat människor som nyinflyttade till Sverige och därmed har man fått både svenska personnummer och id-kort. Detta trots att personerna aldrig satt sin fot i Sverige eller ens existerar.

Myndigheterna vet att detta förekommer, men är låsta av den svenska byråkratin och säger att myndigheter inte får skicka uppgifter sinsemellan.

En utredning är på gång, men som alla vet mal de svenska kvarnarna långsamt och innan ett nytt lagförslag är på plats hinner utländska bedragare lura staten på nya miljarder.

SR

8 thoughts on “Miljarder svindlas bort

  1. Typiska brott, som lockar förslagna kriminella för det är så enkelt. Sverige har aldrig haft något riktigt skydd mot den typen av brott för de var kanske sällsynta eller fanns inte förr. Det verkar inte vara speciellt bråttom att åtgärda svagheterna heller. Att regering måste skynda få igenom en lag för myndigheterna, så de får skicka uppgifter mellan myndigheter tror jag är ett svepskäl för att slippa ta i skiten. De finns i målet många myndigheter, som blir avslöjade med undermåliga säkerhetsrutiner för identifiering. För rättsväsendet kan det ju finnas hundratal olika brottstyper att välja mellan och sy in honom hur enkelt som helst. Det tycks inte vara speciellt allvarligt med svinn när det är invandrare som är bedragare av skattemedel? Jag undrar hur stort mörkertalet är? Som jätteblundern i Transportstyrelsen, kan det skvalpa omkring fundamentala brister och fel i många myndigheter, som ingen insatt vågar avslöja. Man vill naturligtvis inte att Transportstyrelsens misstag är toppen på ett isberg.

  2. Merparten av det Svenska folket har mer än nog med att få vardagen att hänga samman så det blir ingen tid eller energi över till att hålla koll på vad som sker i samhället. Man är sig själv nog och lämnar med varm han över allt samhällsansvar till andra.

  3. Ja inte bara mal långsamt, den 119 åriga kärringen i Eskilstuna som har tagit en falsk identitet och levt gott på oss medan landsmaninnan på Skatteverket anser att det är helt korrekt och det går inte att åtgärda i efterskott det som blivit fel, är polisens sak enligt uppgifter från sociala medier. Kärringen är trots sina 119 år rask o duktig enligt grannar, arbetar hårt i trädgården till familjens fina villa som vi skattebetalare har bekostat
    Sverige kan väl inte bli bättre för det Sverige som sossarna skapat. Rösta SD

    • Det intressanta med denna ”pensionsräddare” är att hon plötsligt blev en massa år yngre, men någon åtgärd från myndigheternas sida har det inte blivit.

      Detta trots att hon uppenbarligen har lurat till sig pension under massor av år.
      Nu står det:
      ”Saro Dursun, 95 år
      Fyller 96 år om 313 dagar
      Född den 1 juni 1922”

      För någon månad sedan var hon född 1899….

Kommentera