Lokaltidningen väcker frågor


MEDIA OCH ISLAM. I går lördag, hade den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter en uppföljning Dawa-konventet på Rosvalla, det är exakt en vecka efter att det muslimska konventet uppmärksammats, diskuterats och debatterats på olika sociala plattformar, inklusive Petterssons blogg.

Det får mig att begrunda vad Södermanlands Nyheter på sn.se själv anger hur tidningen säger sig arbeta med nyhetsjournalistik och ordagrant citera ett av fyra värdeord som SN i sammanhanget lyfter fram speciellt: Steget före: ”Vi ska med vår nyhetsförmedlning (här ska jag vara snäll och inte kommentera att tidningen inte ens kan stava rätt i sitt eget policydokument) ge dig verktygen för att kunna vara steget före”.

Här var man dessvärre en vecka efter, men otur kan vi förstås alla ha. Det finns för övrigt åtskilligt att kommentera om SN:s uppföljande artiklar om nämnda Dawa-konvent, bland annat att kommunens egen utsedda integrationsansvarige, enligt egen utsago inte har en susning om vad Dawa-rörelsen är, men ibland tryter krafterna och inspirationen när okunskapen och dumheten är så påtagligt uppenbar som hos SN och kommunfolket.

Vilken allmänbildad journalist eller kommunpolitiker/tjänsteman kan ha missat kritiken mot alla dessa muslimska organisationer och inriktningar och deras inte alltfler sällan dolda agenda!

Uppenbart är så fallet med den krympande skaran reportrar på SN och Nyköpings kommuns egen integrationsansvarige! Man kan bli mörkrädd för mindre.

På bloggen om ”toalettkrocken” på Rosvalla

Minns ni moskébranden i Eskilstuna i december 2014? Hatmedia och PK-Sverige gick igång på alla cylindrar. Det var ett rasistiskt, islamofobiskt hatbrott utfört av Sverigedemokrater eller andra extremister, det ordnades demonstrationer mot främlingsfientlighet och moskén kärleksbombades.

Så småningom dog intresset ut, det visade sig nämligen vara en olycka/slarv orsakat av muslimerna själva. Trots att dessa muslimska extremister gråtit i tv, radio och tidningar om hur elaka människor det fanns i Sverige.

Moskén och muslimerna i Eskilstuna tillhörde Dawarörelsen.

Lokaltidningen kan knappast skylla på okunskap, kanske ovilja att ta in fakta. Nedanstående är en insändartext som publicerades i lokaltidningen Södermanlands Nyheter den 2 juli 2010. Det enda som förändrats sedan dess är att nu tar inte tidningarna in mina islamkritiska insändare längre och därför finns Petterssons blogg. 

***Början insändare i SN den 2/7 2010

Sharia och flatheten

ISLAM. Egentligen behövs inte listan nedan, det är bara att titta på facit i de 57 av världens länder som i varierande grad styrs med islamska sharialagar. Inom islam under sharialagar finns:

 • ingen religionsfrihet
 • ingen yttrandefrihet
 • ingen åsiktsfrihet
 • ingen konstnärlig uttrycksfrihet
 • ingen pressfrihet
 • ingen jämlikhet mellan människor – en icke- muslim, en kafir, är aldrig jämlik med en muslim
 • inget jämställt skydd under sharia för olika klasser av människor. Rätten är dualistisk med en uppsättning lagar för muslimska män och särskilda lagar för kvinnor och icke-muslimer
 • inga jämlika rättigheter för kvinnor
 • kvinnor kan pryglas
 • en icke-muslim får inte bära vapen
 • det finns ingen demokrati eftersom demokrati innebär att icke-muslimer är jämställda med muslimer
 • vår författning är skapad av människor och dokument av okunnighet, jahiliya, som ­måste underordna sig sharia
 • icke-muslimer är ­dhimmis, dvs. tredje klassens ­medborgare
 • alla regeringar måste styras av sharia
 • i motsats till allmän lag är sharia varken tolkningsbar eller möjlig att ändra
  det finns ingen ”gyllene regel” (dvs. gör mot andra som du själv vill bli behandlad)

Det absolut viktigaste för oss i väst är begreppet Darura som betyder nödvändighet, det vill säga om det är nödvändigt är det tillåtet att göra sådant som är förbjudet. Om en muslim är hungrig och det inte finns något halalslaktat kött, går det bra att äta annat kött.

Tillåter inte arbete eller annat bön fem gånger om dagen går det bra att be vid annat tillfälle. Om sharialagen inte är genomförd i ett land, går det utmärkt att hantera fläskkött utan att det får några följder i form av straff av Allah.

Vi behöver alltså bara hänvisa till Darura och säga att det här gäller i Sverige och ni kan rätta er efter det utan att Muhammed eller Allah blir griniga.

Islam och demokrati går aldrig att förena och någon moderat islam finns inte.

Pettersson

***slut insändare.

-Pettersson menar att det inte är muslimerna som väcker frågor. Vi har facit över islam för den som vill titta. Frågan är varför den Eskilstunastyrda lokaltidningen inte vill se detta, inte ställer kritiska frågor och blundar för farorna och nackdelarna med islam och asylinvandringen?

Iran 1970

Iran idag

Kairo 1959

Amsterdam 1980

Amsterdam 2011

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.

Borlänge 2010

 


6 responses to “Lokaltidningen väcker frågor

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: