”Tiggeri är redan förbjudet men polisen gör inget”


ZIGENARE. I Stockholms kommun finns en lokal föreskrift som säger att man behöver polisens tillåtelse för att samla in pengar och att trotsa lokala föreskrifter kan ge böter. Trots det passerar Stockholms poliser tiggare utan åtgärder, skriver SvD:s ledarskribent Per Gudmundson.

Han undrar varför polisen inte använder sina befogenheter och föreslår ett system där polischefer kan krävas på personligt ansvar och bytas ut. “Det är inte helt främmande att tänka som i New York, där nolltoleransen mot brott kunde genomföras tack vare att polischefer som inte levererade resultat kunde bytas ut.”

-Pettersson undrar detsamma som Gudmundson. I åratal har jag påpekat att vill man få bort tiggarna från gator och torg och deras läger så finns det mängder med lagar och regler att använda i flathetens land. Jag har skickat insändare till lokaltidningen som inte tar in dem, jag har skrivit till politiker och tjänstemän som skyller på andra och varandra, jag har mejlat ICA-handlarn hemma som säger att de sköts centralt!Ingen törs följa de lagar och regler som finns av rädslan för att bli kallat rasist.

Varför tillåts zigenare bryta mot lagar och regler

I de flesta kommuner finns det kommunala ordningsstadgar. Där det anges var och när man får campa, var man får dricka alkohol, spela musik etc. Dessutom behövs ofta tillstånd för att samla in pengar vid den lokala butiken. Varför gör polisen och de lokala politikerna inget när vissa människor bryter mot deras egna regler? 

Det finns redan flera lagar som går att använda. Egenmäktigt förfarande är i svensk rätt ett tillgreppsbrott enligt 8 kap 8 § Brottsbalken.

Påföljden är böter eller fängelse i högst sex månader.

I Brottsbalkens 8 kapitel regleras stöld, rån och andra tillgreppsbrott. De tillgreppsbrott som inte särskilt reglerats i 8 kapitlet har samlats under beteckningen egenmäktigt förfarande.

Det finns tre situationer då ett brott utgör egenmäktigt förfarande.

 1. då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna.
 2. då annans besittning olovligen rubbas på så vis att den rättmätige ägaren hindras att använda föremålet som det är tänkt.
 3. då gärningsmannen med våld motsätter sig laga självtäkt. Utövningen av våld omfattar inte bara personvåld utan kan även vara oriktat våld där gärningsmannen sliter i en sak.
 • Om den allmänna ordningen störs och polisen uppmanar någon att lämna platsen kan det även bli åtal för ohörsamhet mot ordningsmakten. Om du håller fast dig i andra eller i föremål när polisen försöker få bort dig räknas det som våldsamt motstånd.
 • Att olagligt ta sig in på annans mark, hus, fabrik, båt osv. Olaga intrång ger böter och grovt olaga intrång ger fängelse i högst två år.
 • Man får inte bo utan avlopp och sophantering.

2015-08-11_2110


12 responses to “”Tiggeri är redan förbjudet men polisen gör inget”

 • RäddSomFan

  Nej lägg ner nu, folk måste börja inse att det finns inget som någon kan göra nu, det är försent för länge sedan, ta i stället och försätt Sverige i konkurs och låt folket ta över rättssäkerheten, släpp samtliga vapen fria bland genuina ostraffade svenskar och låt dessa städa upp i gettona och resten av samhället och inför samtidigt straffimmunitet för samtliga genuina ostraffade svenskar tills dess att samhället åter kan stå på alla 4 benen och inte som nu då landet ligger i koma med respirator.
  I grund och botten hoppas även jag på att Sverige kan räddas, men alltså ….så mörkt som det ser ut så tvivlar jag starkt på det.

  Gilla

 • dave

  Har anmält polisen i Stockholm till JO. Inget har hänt.

  Gilla

 • age

  Jag är naiv nog att tro på våra poliser.
  Jag vill gärna tro att våra poliser gör vad de kan – eller får göra.
  Jag vill gärna tro att ingen polis i Sverige är muslim.
  Jag vill gärna tro att alla poliser blir poliser igen när SD får makten!
  Jag vill gärna tro att våra poliser vill göra Sverige svenskt igen.

  Order är order;
  Strunta i mord, rån, inbrott och våldtäkter!
  Kolla hastigheten på motorvägen och visa resultat!

  Tänk vilken lycka för varje polis att få göra det hon/han är utbildad och tränad för – när SD får makten i vårt fosterland!
  Tänk vilken lycka för varje polis att få en lön som motsvarar utbildningen!
  Tänk vilken lycka för varje polis att få veta vad hon/han är värd!

  Beröm en polis!

  Gilla

 • Bosse S

  Vi är många som i åratal tjatat om det som Per Gudmundsson helt plötsligt nyligen upptäckt. Man får väl ta det som en framgång, aldrig så liten, att någon arbetandes på en tidning, uppmärksammar problemen.

  Gilla

  • Galten

   Gudmundsson är en av de få journalister som i åratal enträget stått fast vid sin kritik av problemen som bitit sig fast i Absurdistan.

   Gilla

 • Jhonsson

  Polisen gör ingenting åt någonting.
  Hukar sig i buskarna på grund av rädsla för PK-mobben.

  Gilla

 • larslindblog

  Polisen springer regimens ärenden. Polisen skickade massa kaxiga män som gjorde husrannsakan på Dan Parks galleriutställning för några år sedan.
  Med viktig min bar dom ut tavlorna.
  Fy fan vilka kräk !!!
  ”hets mot folkgrupp” och poliser beter sig som morrande terriers…

  HOTFULLA IRLÄNDSKA TATTARE ; polis..säger..” bla,bla, bla, anlita andra hantverkare”

  Det är ju för fan inga hantverkare- dom är tjuvar och bedragare !!!

  Men polisen gör honnör och låter tattarna fara vidare.

  Liked by 1 person

 • Mm

  Hur mycket får polisväsendet som mutor, de kan lagen, hjälpligt i alla fall, men tittar åt ett annat håll. Hoppas inte sjukvården börjar göra detsamma, äsch bara en etnisk svensk, han kan få någon gammal icke verksam skitbehandling, dö, tja det skall vi ju alla. Då är det ”roligare”att experimentera med skottskador, se om man kan utveckla tekniken. Vara som på en stor akutmottagning i Bronx

  Liked by 1 person

 • Nosferatu

  Vi bor i Sverige Pettersson. Lagar gäller bara de som kör lite för fort på motorvägen och fiskar utan fiskekort

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: