Vi låser in kvinnorna medan media och kommunen lämnar walkover


ISLAM. Som ni vet har vi skrivit några inlägg om den så kallade ”toalettkrocken” där muslimska män sätter dagordningen på en kommunala anläggningen Rosvalla i Nyköping till priset av kvinnors och flickors rättigheter. 

burkagaller

Vår Eskilstunastyrda lokaltidning Södermanlands Nyheter har lämnat walkover och vägrar ta debatten om islams kvinnoförtryck och negativa påverkan på vårt samhälle.

Glädjande nog är det dock flera andra som tar debatten. Bland annat SvD som, tyvärr bakom betalvägg, rapporterar om den mer utbredda salafismen i Sverige.

Vi har Ledarsidorna.se som skriver om att regeringen och Alliansen är allt annat än handlingskraftiga i den breda underström som finns som vill skapa ett separatistiskt samhälle och låsa in kvinnorna. 

Al Rahman-moskén har kopplingar till den så kallade ”Dawah-rörelsen” och en styrelseledamot i denna moské har tidigare önskat seger åt den Islamiska Staten. Den svenska Dawah-rörelsen predikar en extrem salafistisk uttolkning av Islam. En del av denna rörelse genomförde förra veckan ett konvent på Rosvalla IP.

Vi har bloggen iotakt.se som tar upp en debattartikel från en förälder, som tror sig sitta på det som ligger nära sanningen och det är inte lokaltidningens version.

En av kommentarerna på bloggen säger en hel del.

”Lena Krantz
17 JULI, 2017 KL. 19:24
Det var jag (och kanske andra) som tipsade Sörmlands Nyheter om saken. Jag hade hoppats att de skulle gå lite djupare än vad de gjorde. De skyllde på att ingen av de drabbade ville gå med på en intervju men det framkom inte om de krävde att den i så fall skulle bli offentlig med namn. Nej, det kändes inte som att de ville komma åt sanningen utan mer släta över saken.”

Innebandylägret och ”toalettkrocken” av Fredrik Antonsson

Sommaren 2017, en idrottsanläggning i en svensk stad och ännu ett av dessa otaliga idrottsläger. Just det här lägret sjunger på sista versen. Efter fyra veckors slitande, släpande och sportande är den sista kullen av deltagare snart på väg hem. Snart är det avslutning på innebandylägret…

Rosvalla i Nyköping, och innebandylägret Selected Future. Jag skrev om den numera omtalade händelsen i ett tidigare inlägg. Flera har hört av sig och vill höra historien bakom de icke-existerande rubrikerna. Lokaltidningen Sörmlands Nyheter kallar det hela en ”toalettkrock”. Det är det inte. Jag har pratat, chattat och kollat – och tror mig sitta på den sanna bilden av vad som hände och hur det hände när det hände. Sanningen är inte av Lamotteska Facebook-dimensioner, men Lamotte ligger närmare än Sörmlands Nyheters lallande artikel.

En handfull innebandytjejer rör sig genom Rosvallas idrottskomplex. De är alla i de lägre tonåren – eller inte ens där. De är alla klädda i lägrets träningskläder. En funktionell träningströja, ett par lika funktionella träningsshorts. De första dagarna på lägret har varit lugna i ett närmast öde Rosvalla. Nu är det mer liv. Innebandylägret har fått dela lokalerna med ett muslimskt konvent, med hundratals deltagare – alla är män, de flesta yngre.

Innebandytjejerna rör sig mot sina sovsalar, som ligger i ett annex ovanför det muslimska konventets huvudhall. Bakom dem ansluter ett gäng unga män. De pratar högt, skriker, gestikulerar vilt och skapar oro hos tjejerna – som ökar steglängden. De unga männen ökar farten, tar in på tjejerna som springer in på damtoaletten och låser in sig. Männen kommer ikapp och börjar banka på dörren medan de skriker. Tjejerna är vettskrämda och ringer en ledare. Bankandet på dörren eskalerar, det dras våldsamt i dörrhandtaget. Några av tjejerna börjar gråta.

Den larmade ledaren ansluter snabbt, efter bara någon minut. Utanför damtoaletten ett gäng gapande, bankande unga män. Ledaren ryter till, och männen backar. Tjejerna öppnar dörren och får höra av de gapande männen att de inte har rätt att vara på den damtoaletten. Den tillhör det muslimska konventets enbart manliga deltagare. De får även höra att de skall bära långbyxor när de rör sig i de delar det muslimska konventet håller till, vilket är lite överallt i Rosvalla. Tjejerna tas om hand av andra ledare och tar sig till sovsalen.

VD:n för innebandylägret ansluter, upprörd även han. Att några man delar lokalerna med har synpunkter på var hans deltagare rör sig och hur de klär sig skapar en frustration som ventileras med konventets arrangörer. De fattar. De tar avstånd från den grupp av unga utåtagerande män som skrämde upp tjejerna. Kraven på långbyxor kom förresten bara från en grupp i den större gruppen på konventet. Inte från ledarna på konventet, inte från ledarna på innebandylägret.

Man har ett snabbt krismöte med hallägaren om hur man skall lösa den uppkomna situationen, oron och frustrationen. Det slutar med att man delar upp hallarna på ett mer logiskt sätt. Det muslimska konventet på ena sidan arenan, innebandylägret på andra sidan. Innebandyungarna får flytta sina luftmadrasser, sovsäckar och annan packning till nya sovsalar. Dörrarna mellan konventet och innebandylägret låses. Så är läget de sista dagarna av lägret. Inlåsta, för sin egen säkerhets skull, för att inte provocera en grupp unga män som vägrar ta seden dit de har kommit.

Så funkar Sverige idag. En klick inskränkta idioter tillåts sätta agendan, ser till att dörrar måste låsas – och visar att de kan göra precis vad som helst. I min värld kan de unga männen som vägrar acceptera vårt sätt att leva packa och dra. Gör de inte det, får vi fundera över hur vi löser den ”utmaningen” med samma slutresultat. Här hör de inte hemma. Det bevisar de med sina egna handlingar och sina egna krav…

Förtydligande: Undertecknad jobbar och har jobbat som sjukvårdare på det omtalade innebandylägret under flera år, så även detta år. Just den veckan missade jag då en av sönerna var i Prag under samma tidsperiod, för att spela innebandy. All information har jag fått av personer som var på plats, som jag litar på och som är mina kollegor.

Fredrik Antonsson


18 responses to “Vi låser in kvinnorna medan media och kommunen lämnar walkover

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: