Tyskland: Smittsamma sjukdomar sprider sig medan migranter gör sig hemmastadda


av Soeren Kern  •  19 juli, 2017

 • En ny rapport från Robert Kochinstitutet (RKI), den federala regeringens centralinstitution för övervakning och förebyggande av sjukdomar, bekräftar en generell ökning i sjukdomar sedan 2015, då Tyskland tog emot ett tidigare oöverträffat antal migranter.

 • Vissa läkare säger att det faktiska antalet fall av tuberkulos är mycket högre än de officiella siffrorna indikerar och har anklagat RKI för att ha tonat ned hotet för att försöka undvika att ge bränsle åt anti-invandraråsikter.
 • ”Runt 700 000 till 800 000 asylansökningar lämnades in och 300 000 flyktingar har försvunnit. Har de blivit undersökta? Kommer de från högriskländer? – Carsten Boos, ortopedisk kirurg, i en intervju med tidningen Focus.

En avvisad asylsökande från Jemen som erbjudits skydd vid en kyrka i norra Tyskland för att förhindra deportering kan ha smittat mer än 50 tyska barn med en mycket smittsam typ av tuberkulos.

Mannen, som tog skydd vid en kyrka i Bünsdorf mellan januari och maj 2017, var ofta i kontakt med barnen, ibland så unga som tre år gamla, som gick på daghem på samma plats. Han lades in på ett sjukhus i Rendsburg i juni och diagnostiserades sedan med tuberkulos – en sjukdom som inte förrän den senaste tiden har återkommit i det tyska medvetandet.

Lokala hälsomyndigheter menar att förutom barnen testas även föräldrar och lärare samt församlingsmedlemmar för sjukdomen, som kan utvecklas flera månader eller till och med år efter att man exponerats för den. Det förblir oklart om man utförde de obligatoriska undersökningarna på mannen när han först kom till Tyskland, eller om han är en av de hundratusentals migranter som fallit mellan stolarna.

Läs vidare


9 responses to “Tyskland: Smittsamma sjukdomar sprider sig medan migranter gör sig hemmastadda

 • Kattsand

  Är dom helt säkra på att dom inte tar emot fler migranter än vad man klarar av att ta hand om?

  Gilla

 • Vargkvinnan

  Zorro!!!!! HELT RÄTT!!! De som gömmer ”parasiter” är också PARASITER!!!!!!!! Parasiter är Ohyra!!! Skönt att man lämnat kyrkan!!!!

  Gilla

 • ?

  Islam är en enormt smittsam sjukdom. Kan jämföras med cancer. Enda positiva är att den smittar endast personer med IQ-nivå under 85.

  Svenska folket behöver således inte riskera att smittas. Vi får bara dras med att sjukdomen finns inom landet.

  Det är i och för sig inte bara!

  Gilla

 • Stenbock

  Mia,eller om det var Anna:
  Du som laboratoriebiträde hoppas jag,noga läser dessa rader om alla de ”pensionsräddare”,som drar med sig pest och sjukdomar till oss,som varit utrotade( i stort) sedan många år i Sverige. Förnekar du fortfarande de uppgifter som redogöres nedfriserade i Tyskland ? I så fall inbillar du dig,att Östersjön skulle utgöra en skillnad ,mellan våra två länder ! 😦

  Gilla

  • Mimi N.

   Det var Anna som sa sig vara laboratoriebiträde, men Mia är ännu en ‘incident’ på denna blogg. En olycka kommer aldig ensam …..

   Gilla

  • Mia

   Jaså, jag är en incident….

   Han som skrivit artikeln är ingen medicinsk kunnig person utan en som brukar ägna sig åt att skriva negativt om flyktingar.
   Det tyska institut han hänvisar till verkar vara något som motsvarar svenska Folkhälsomyndigheten och de skriver om ungefär samma saker. Bl.a nämner bägge campylobacter just nu som är en bakterie som finns i kycklingkött.
   Om tyskar blivit smittade skriver han inget om, men om flyktingar med olika sjukdomar kommer till Tyskland höjs ju statistiken även om det bara är dessa som fortätter ha sjukdomen.

   Och mannen i kyrkan får man läsa om ännu en gång, det var inte så länge sedan sist. Om han smittat någon får man inte veta.

   Gilla

 • Mimi N.

  Kyrkan har blivit regimens lydiga verktyg för folkmord. De flesta prästerna är ett laglöst gäng av islamälskare, hycklande homokryp som inte har en gnutta andlighet.

  Gilla

  • Stenbock

   Ja Mimi.. T.o.m. ”flyktingsmugglare”,som den prelaten från Rostock som körde över lyckosökare till pangstaden Malmö i Absurdistan !

   Gilla

 • Zorro

  Man måste införa fängelsestraff plus stora böter för de som gömmer flyktingar. Speciellt kyrkan och andra som tror att dom är så goda måste inse vad dom kan ställa till med.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: