Svart, somalisk polis sköt ihjäl obeväpnad vit kvinna klädd i pyjamas

BROTTSLIGHET. Yogaläraren Justine Damond, 40, lämnade hemlandet Australien för kärleken i Minneapolis i USA. I augusti skulle hon gift sig med sin fästman. Så blev det inte.

I lördags kväll hörde Justine Damond hur någon blev överfallen på gatan bakom hennes hus och larmade 911. Iklädd pyjamas mötte hon polisbilen när den kom till platsen.

Mohamed Noor och Justine Damand

Tre vittnen har berättat för lokaltidningen Star Tribune att Justine Damond pratade med polisen som satt i förarsätet. Då ska polisen i passagerarsätet plötsligt ha öppnat eld och skjutit genom bilrutan.

Polisen som sköt Justine Damond heter Mohamed Noor. I ett uttalande till den lokala tv-kanalen WCCO-TV säger han att han framför sina kondoleanser till Justine Damonds familj.

Mohamed i mitten

-Pettersson har noterat att det skrivs lite i svensk media om denna händelse, med betoning på lite. Hur hade media rapporterat om kvinnan varit svart och polisen vit?

 1. Noor sköt en pyjamasklädd och obeväpnat Justine Damond som genom fönstret pratade med Noors kollega som satt på förarsidan i polisbilen. Noor satt på passagerarsidan.
 2. År 2015 blev Noor den första somaliska polis som anställdes i Minneapolis och han hyllades stort.
 3. Justine Damond var förlovad och skulle gifta sig i augusti.
 4. Mohamed Noor har en examen i ekonomi och företagsekonomi från Augsburg College och han hyllades stort som ett föredöme för den somaliska samhället i Minnesota som är landets största. Noor, är en av nio somaliska tjänstemän anställda hos staden Minneapolis.
 5. Noor har fått tjänstledigt medan saken undersök, han beskriv som en omtänksam far men lämnade in papper om skilsmässa i december. Det pratades somaliska hemma medan Norr tyckte att sonen skulle ha engelska som första språk.

Läs mer…

gv

Nåväl, hur tror ni svenska mediers rapporteringen varit om en vit polis skjutit en obeväpnad svart kvinna klädd i pyjamas? Frågan är retorisk och ni behöver inte svara…

12 thoughts on “Svart, somalisk polis sköt ihjäl obeväpnad vit kvinna klädd i pyjamas

 1. Men hur i hel%#te kan man vara så jä&[%] idiotisk att man ger en pistol till en somalier?!!? Va??
  Men det var det dummaste jag hört och sett på länge. Arnstadsklass, Fi-nivå, alltså…ja, herregud.

 2. Hen får permanent i Noor-köping och blir Kriminalvanvårdens vitaste skytt.

 3. Vad jag kunde läsa ut var han inte ens polis, utan hade en typ av ekonomisk utbildning. Kvinnan var väl för lättklädd för hans smak. Han ska ha sparken, han verkar ju vara paranoid och lida av störd verklighetsuppfattning.

 4. Somalier som poliser gud bevare oss men Eliasson kommer nog att rekrytera massor av den sorten.

 5. Nämen ! Ska en vit polis skjuta en svart somalisk kvinna i Minnesota ? Aldrig i livet ! ’Minnesotarna’ (!) är ju svenska ättlingar och, såsom släktingarna i ursprungslandet, tog de till sig somalier, öppnade sina hjärtan och plånböcker för somaliernas skull. De tänkte visst på riskerna ….

 6. …”Och vi bryter här Allsång på Skansen för en extra nyhetssändning från USA där en obeväpnad vit kvinna skjutits till döds av en svart polisman. Vi går direkt över till Rålf Porschehud i USA.” ……

 7. Det går inte i ett civiliserat samhälle att ha negrer som poliser. Särskilt inte negrer från Somalia.

  68 räcker som svar.

  Nu väntar vi på braskande rubriker i DN, Exp,AB och SVT om hur polisnegrer skjuter vita i USA?

  Glöm det!

Kommentera