Folktandvården i Gothia Cup 2017


TANDVÅRD. Folktandvården Västra Götaland är på plats med en av sina mobila tandvårdskliniker under Gothia Cup 16-22 juli i Göteborg. Detta är femtonde året i rad som Folktandvården deltar och erbjuder gratis tandvård till alla spelare och ledare.

Under den stora fotbollsturneringen Gothia Cup i Göteborg kan spelare, ledare och funktionärer få sina tänder lagade gratis och direkt bredvid fotbollsplanen.

Tandvårdsbussen står även i år för den generösa service för de utländska lagen.

Det är trevligt, men i Sverige finna hundratusentals människor som inte har råd att laga sina tänder och för dem som har råd är det ofta långa köer.

-Pettersson undrar vad Tandvårdsbussen gör resten av året. Turnerar den runt bland fattiga svenskar och lagar tänder gratis? Men det ger väl inte lika många godhetspoäng att ta hand om den egna befolkningen…

Folktandvården ”Vi erbjuder alla invånare i Västra Götaland vård på lika villkor utifrån tillgängliga resurser. Detta oavsett var i länet du söker vård och oberoende av vilken typ av vård du behöver.”


17 responses to “Folktandvården i Gothia Cup 2017

 • compulsoryunion

  negerfolk tandvården borde rättspsykundersökas

  Gilla

 • Nisse

  Det finns bara ett parti för oss riktiga Svenskar vi borde dra in uppehålls tillståndet för hela jävla 7klövern…………..

  Gilla

 • Cinna

  Borde anmälas som egenmäktigt förfarande!
  Vem 17 på folktandvården tog beslutet att bjuda kreti och pleti från andra delar av världen på skattefinansierad tandvård, när många svenska skattebetalare, ffa äldre, inte har råd att gå till tandläkaren!!!???
  Skandalöst!!!

  Gilla

 • Elin i Hagen

  Blir rent f-b. Det finns så många pensionärer som avstod, sparade och gnetade för att det skulle finnas en folktandvård. Många har inte råd att gå till tandläkaren. Ett besök innebär potatis, gröt och mjölk i veckor för att pengarna inte räcker till. Förnedra sig hos socialen, klaga? Aldrig i levande livet.
  Det finns något som heter stolthet, kära politiker.
  Varför kan inte våra politiker med välsmort munläder och perfekt tandgarnityr förklara varför vissa får vård för en femtilapp och andra gratis. Speciellt för alla fattiga pensionärer.

  Gilla

 • Falköga

  Det kryllar av ombudsmän som ser som sin uppgift att sprätta ut så mycket skattepengar som möjligt. Nu är det dags att införa en Riksblockerare (RB) eller Rikshushållare (RH) som utan appell ska stå över de övriga och med uppgift att täppa till alla läckor från stats- och kommunkassa.

  Gilla

 • Jhonsson

  Vem har bestämt att folktandvården skall ställa upp och laga tänderna på besökande fotbollslag? Vem/villa är ansvariga?
  När får vi se bussar från folktandvården vid större idrottsevenemang.,där deltagare från u-länder etc deltar?
  Skattepengar skall inte spenderas på tandlösa fotbollsspelare. Sverige spenderar redan tidigare hundratals miljarder på invandrare.
  Blir det aldrig nog för gosådhetsapostlarna?

  Gilla

 • Jhonsson

  Sluta med detta j-a larv. Skicka i stället runt bussen till våra äldreboende etc. Sköt om dem, som i hela sitt liv jobbat, slitit och betalat skatt men som regeringen helt har åsidosatt.
  Det är en skam.

  Gilla

 • gamgubben

  Oerhört kränkande att höra. Svenska skattepengar till besökande, det kan inte vara förenligt med svenska lagar.

  Gilla

 • Billy Boy

  Vore bra om Folktandvårdsbussen kunde ta en sväng till Rosenbad och Sveriges riksdag i Stockholm och ge ordentliga behandlingar både till de helt tandlösa ministrarna i feministregeringen …

  … samt till de lika tandlösa företrädarna för Alliansen …

  Svenska folket vill se snabba konkreta snabba resultat i rätt riktning … annars kommer vi att bita ifrån och då kommer det att kännas riktigt ordentligt för drabbade.

  Gilla

 • Nils

  Som skattebetalare blir man arg. Känner flera som inte har råd att gå till tandläkaren. Tänker politiken över huvudtaget? Det är lätt att vara generös med andras pengar.

  Gilla

 • svensson

  Absurdistan i ett nötskal vårda hela världens patrask gratis men ta ordentligt betalt av den etniska befolkningen. Vi ska utplånas, blir vi utan tänder svälter vi ihjäl fortare, utbytet rullar på allt raskare.

  Gilla

 • Argus

  ”Nuvarande regionfullmäktige fick sin politiska sammansättning vid valet hösten 2014. En Grönblå samverkan med Moderaterna, MILJÖPARTIET, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna styr i majoritet. Partierna har tillsammans 76 av de 149 mandaten i fullmäktige. Oppositionen utgörs av Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet.”

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tips till den arme………

  Som fattigpensionär får du bli ledare för ett Gothia-lag.

  Gilla

  • Argus

   Onödigt krångligt. Ett rejält lager Brun utan sol, hitte-på-språk och asylansökan slipper du bekymra dig om annat.

   Gilla

 • Tony

  När får vi se folktandvården parkera utanför Äldreboende och erbjuda gratis tandvård till gamla som varit med och bekostat vården en gång??

  Gilla

  • Joy

   Ja, eller utanför kyrkor som upplåter sig till valröstningar. Det finns många i de olika områdena i städerna som skulle behöva få tandvård.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: