British navy…swedish steel


FÖRSVAR/EKONOMI. Storbritannien och det brittiska försvarsdepartementet har lagt en order på åtta nya fartyg för 90 miljarder kronor. Det är den näst största beställningen i Royal navys historia. Till varje fartyg går det åt 4000 ton stål, två tredjedelar av det ska komma från Sverige. 

”Det är en nationell skam och en förolämpning mot brittiska stålarbetare att ignorera dem på det här sättet”, skriver den brittiska tidningen The Mirror som tagit ställning för den inhemska stålindustrin. På sin förstasida torsdagen den 13 july har de rubriken ”Scandal of betrayed workers – British navy.. swedish steel”.

Det uppges inte vilken svensk ståltillverkare som fått ordern men Pettersson vill gärna tro att det är SSAB i min hemstad Oxelösund som har en lång erfarenhet av höghållfasthetsstål.

Fartygen som britterna ska bygga är åtta nya örlogsfartyg som kallas ”Type 26 combat battle ship”.

The Mirror skriver ”För vissa kvaliteter av stålplåt som behövs för typ 26 kan inte kombinationen av tjocklek, storlek och planhetsspecifikationer på stålet anskaffas i Storbritannien.”

 


5 responses to “British navy…swedish steel

 • Jhonsson

  Nu går väl Mp-folket i taket.

  Gilla

  • ericr45

   Snart faller väl ”stålexport” under krigmaterielinspektionen”?
   Man kan ju göra vapen av det..
   För ett antal, år sedan förhindrades ”farliga lastbilskranar” att exporteras, ”man kunde lyfta krigsmateriel med dem”..
   Ska det fortsätta så här får alla våra importerade vinstlotter snart börja göra skäl för namnet om vi ska kunna överleva
   När blir skor förbjudna?
   De kan kan ju användas till att sparka politiker i arslet.!

   Gilla

  • Billy Boy

   … och även Sverige-F!entliga Schyman med partisympatisörer kommer säkert också att protestera.

   Gilla

 • ericr45

  Kommer att tänka på en detalj, jobbade på ett företag som hade en ”intern mekanisk verkstad för prototyper”, de hade något de kallade ”göra med engelsk passning” läs: ”med inbyggt glapp”….

  Gilla

 • Mimi N.

  Behövs det svenskt stål för att British Royal Navy skall fortsätta med ”rule the waves” ? Attans ….. sveTsaren svetsar allt, först och främst den tjocka aluminiumfolie som han trycker mot folksansikten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: