Små enkla medel ska sätta stopp för tjuvar och våldsverkare


BROTTSLIGHET.Polis, fastighetsägare och myndigheter försöker hitta åtgärder som rent praktiskt gör det svårt för kriminella att verka i utsatta bostadsområden. Helene Calner bor i ett sådant och har blivit vittne till brott.

– Jag sitter hemma och jag hör skotten, och för mig för mig kändes det extra nära när de här killarna blev skjutna den kvällen. Jag skulle haft tvättstugan vid den tiden. Moppen som de flydde med stod precis här på baksidan och tvättstugan är vägg i vägg så att jag hade mycket väl kunnat vara där, säger Helene Calner.

Hon är ordförande i hyresgästföreningen i Tynnered och bor i ett av de områden som polisen listat som ett särskilt utsatt område. Kriminella gäng säljer droger helt öppet och i höstas mördades två personer på en lekplats mitt i området.

Nu satsar kommunen, föreningar och fastighetsägare på att rusta upp området och göra det tryggare. Det kallas situationell brottsprevention.

-Pettersson menar att det svamlas som vanligt. Inte ett ord om invandrarbrottsligheten. Visst det finns svenska kriminella och de borde vara nog för polisen, åklagare och domstolar. Vi behöver inte importera fler och värre kriminella eller nya sorters brott.

 1. Stäng och ha kontroll vid gränsen.
 2. Utvisa de som kan utvisas.
 3. Många mindre brott måste adderas så det räknas om ett grovt brott.
 4. Medborgarskap ska kunna återkallas.


16 responses to “Små enkla medel ska sätta stopp för tjuvar och våldsverkare

 • Ulli

  Svenska medborgarskap har skänkts tills hundratusentals som illegalt har inrest till Sverige, som ljugit om sin identitet (80% eller mer), som har levt på bidrag sedan första dagen och inte sällan hade begått grova brott.
  Alla dessa medborgarskap måste återkallas omgående, då de givits på fel grunder.
  De som ljugit om sin identitet och grövre brott skall utvisas så långt det går annars interneras till identitet etc. har klarlagts.
  Övriga skall endast ges temporära uppehållstillstånd och också utvisas om de inte lyckas visa att de är självförsörjande inom 5 år eller kortare. Dessutom starrbidrag till de som frivilligt lämnar landet.

  Gilla

 • Mm

  Ett år kvar med dessa högavlönade politiker drägg

  Gilla

 • Jhonsson

  Det enklaste sättet att sätta stopp för tjuvar och våldsverkare är att aldrig släppa in dem i landet.
  De som redan är här kan ju lämpligen förpassas tillbaka till den plats de kom ifrån.
  Om man sedan byter ut Ygeman och Eliasson, kan det kanske bli riktigt bra.

  Gilla

 • Mjölner

  Situationell brottsprevention, fina ord, stavningskontrollen har brutit ihop. Vad betyder uttrycket? Lägg märke till Eliassons tomma döda blick, hjälp. Hela tiden frågar jag mig vad vi svenskar gjort för att tvingas stå ut med personer av dylik modell. Svetsarlärlingen hävde ur sig att ”Så här kan vi inte ha det i det här landet det måste vara ordning och reda”. Vilken aktivitet genererade detta uttalande i regeringskansliet, jo fortsatt handlingsförlamning. De mest förlamade synes vara de ministrar som har mandat att agera i denna fråga men gömmer sig och tiger. Sveriges etniska innevånare saknar support uppifrån, det är mycket illavarslande för framtiden. Enda ”trösten” är att vi inte är ensamma om denna illasmakande karamell. Tyskland och Frankrike leder Europaligan. Man kan misstänka att etablissemanget genom sitt handlande önskar att nuvarande utveckling eskalerar mot ohanterliga proportioner. I nuvarande situation hjälper inga fina ord eller tramsiga ideer, det fordras handling. Men av vem? Jo att svenskarna gemensamt sluter sig samman och avsätter det styrande patrasket.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Korrekt slutledning!
   Situationell brottsprevention – den bestuckna rättsstatens uppvisningsinsats och insufficienta surrogat för den bakbundna ordningsmakten, där en ekonomisk dränering satts i system.
   Andreas.

   Gilla

 • larslindblog

  En av dom viktigaste åtgärderna är att störta Löfen regimen och även gripa medlemmarna i Reinfeldt regimen för utredning och åtal–Grov trolöshet mot huvudman mm.mm.

  Gilla

 • Albert

  ”Nu satsar kommunen, föreningar och fastighetsägare på att rusta upp området och göra det tryggare. Det kallas situationell brottsprevention”.

  ”Situationell brottsprevention”(!?). De har hittat på ett fint ord i vilket fall.
  Det skulle vara intressant att veta vad de ”preventionerna” exakt består i.
  Murar med taggtråd? Kyskhetsbälten? Skottsäkra västar till barnen? Kanske krypskyttar på taken?

  Gilla

  • Jonas

   De har förmodligen lagt ned en j-a massa tid till att tänka ut de fina orden. Allt för att hitta ord som inte säger vad det egentligen handlar om.

   Gilla

 • ruben

  Ja det verkar annars, som att folk skall anpassa sig hela tiden. Jag läste nyligen om vägpirater och undrar varför man talar om dem som ett nästan naturligt inslag i Sverige?
  Kan man inte göra processerna kort för uppenbara brott, genom att registrera dem noggrant i centrala register, lägga beslag på deras fordon samt utvisa dem till sina hemländer direkt eller de som är Svenskar blir inlåsta. Polisen kan ha jourdomstolar med sig, som gör en snabb utredning och avslut. Jag tänker på Judys domstol ungefär. Enväldig domare. Effektivaste metoden att förebygga brott just nu i Sverige är förmodligen att minska ned antalet kriminella, genom utvisningar. Det måste bli ett totalstopp på Sveriges bidragskarneval och nyanlända. Det sänker Sverige och många tecken på sönderfallande samhällsfunktioner visar att asyl-politiken fört landet till den kritiska gränsen för total kollaps. Driv inte människor till smärtgränsen för länge.

  Gilla

  • Mary Agnes

   Anpassa – ja där sa du dagens bibelord, Ruben. Bingo. Fem stjärnor.

   ”förvara inga värdesaker i bilen när du går in och handlar på ett inköpscentrum…” sarr polisen i Skåne. ”Så slipper du komma ut till en inbruten bil på parkeringen”. Asså, ska man asa med 100 paket in i en butik som säger ”alla väskor ska förvaras i skåpen”… – skåp till vilka packet har nycklar.

   ”Ha inga värdesaker hemma” sarr polisen i Skåne, ”…så finns det inget att stjäla för hemtjänst-personalen.”

   Asså – summa sumarum – sälj allt du äger och har – så blir du inte bestulen. Men, ”… ha inga pengar på bankkort mm för de kan lätt kapas av kriminella… sarr polisen i Skåne.

   Asså…. va faaaan…. snacka om att kröka rygg för AVSKUMET som tillåts – och uppmuntras minsju av varenda fucking röd-grön-beige politikerjävel – att härja fritt i Skåne. Utan påföljd.

   Riktiga straff. Som dödsstraff för stöld. Funkade förr. Eftersom ”förr” har kommit till västvärlden, måste vi kanske damma av ”förrs” regler också.

   Gilla

   • Joy

    Inte ens ha värdesaker hemma, det börjar gå för långt. Stäng ute och stäng in kriminella istället!

    Gilla

 • Mary Agnes

  Det är ju så jävla illa idag, att de ger RABATT, smaka på den smockan vänner, när rånare och tjuvar grips och döms för flera brott. De döms för 1 brott och de andra skrivs av…… sickena jävla pajasar inom åklararväsendet och polisen.

  För mig är det HELT OBEGRIPLIGT, istället borde det va sån sorts bonus, att om man begår 1 brott blir det 1 straff, men 2 brott ger 3 straff. Alltså 1 brott 6 månader, 2 brott 18 månader. Hur i helvete ska samhällets avskum lära sig att hålla sig väck från kriminalitet ?? Å när jag sarr ”straff” så menar jag ”straff” och inte ”spa-kur”.

  Gilla

  • Benny

   ”Rättssystemet” i Sverige vill inte bekämpa brottsligheten för det är deras levebröd. Ganska uppenbart om man tänker efter…

   Gilla

  • Mjölner

   Mary Agnes, i denna feministfotbollens tid hoppas vi Sveriges damlandslag har tur med matchdomarna och slipper utvisningar. När det gäller den juridiska svenska domarkåren vet vi av erfarenhet att dessa alltid dömer frispark, aldrig straff och nästan aldrig utvisning.

   Gilla

 • compulsoryunion

  Utvisning som verkställs är det enda rätta, allt annat är standard sado masochistiskt svenskt självplågeri

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: