Svenska kyrkan: Ord och handling stämmer inte överens


KYRKAN. Igår skrev Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman en slutreplik till Svenska kyrkan:

Det är symptomatiskt att inte ett ord om den terror eller raketbeskjutning som drabbar israeliska medborgare nämns i Erik Lyséns replik till min artikel. Talande – och grovt – är att Israel ges skulden för den ökande radikaliseringen på Västbanken och i Gaza. Det är som om det bara existerar ett land – Israel – i denna region, en region som skakas av konflikter.

För Svenska kyrkan tycks händelserna och explosionen av radikalisering i Syrien och Irak – för att inte tala om den teokratiska våldsregimen Iran – inte ha någon bärighet på det som sker. Detta visar återigen en enögdhet inför och en negativ fixering vid Israel och är ett uttryck för avsaknad av verklighetskontakt och överblick – eller viljan till dessa.

Lika orimligt är det att Erik Lysén försöker försköna det egna kansliets och kyrkoledningens agerande. Det förefaller mig oerhört märkligt att en part som Svenska kyrkan, som säger sig vilja verka för fred och försoning, inte står för sitt eget handlande med dess kopplingar till högst tvivelaktiga rörelser. Rörelser som inte är främmande för att legitimera terror mot den israeliska befolkningen.

Läs hela artikeln i Kyrkanstidning här.

-Pettersson som är inbiten ateist säger, gå inte ur Svenska Kyrkan. Var med och påverka, rösta i Kyrkovalet som äger rum den 17 september 2017. Svenska Kyrkan är våra förfäders kyrka och tillhör vår tradition. Rösta och gör Sverige lite mera svenskt. Alternativet är inte bra…

 


8 responses to “Svenska kyrkan: Ord och handling stämmer inte överens

 • Tussilago

  Detta är förutbestämt! Kyrkan ska rasa och laglöshet, det råder redan i Sverige se bara alla bilbränder, rån, våldtäkter m.m som i stort sett ALDRIG leder till åtal & straff…, Vi kan i denna film se att detta är som i Sverige, vi kallar dom inte för ett specifikt namn som i USA, människor ”flyter” bara runt i ”vårt” skuggsamhällen…

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svenska Islamkyrkan har jag gått ur för många år sen. Jag ser det som helt omöjligt att påverka med sådana typer som Antje Jackelen och kompani i spetsen.

  Gilla

 • Mm

  Nu är ledarskapet för svenska kyrkan muslimer, finns väl ingen anledning att göda dem

  Gilla

 • Albert

  Under kriget var många av den Svenska Kyrkans präster antisemiter och nazistsympatisörer. Så även dåvarande ärkebiskop Erling Eide och biskop Bo Giertz (enligt google). Idag får präster sparken direkt bara de motsätter sig att utföra samkönade vigslar. (som den aktuelle prästen Jan-Åke Karlsson).

  På 40-talet fanns det t.o.m. nazistiska MC-gäng bestående av präster i svenska kyrkan! https://www.faktum.se/fadernesland/ ”…Det fanns vidare en samling unga präster som under beteckningen Den stridande kyrkan åkte runt i Bohuslän på motorcykel och bedrev nazistisk propaganda..”

  Dagens ärkebiskop är av precis samma skrot och korn, fast möjligen ännu värre då hon (förutom sin antisemitism) även tycks hysa ett stark förakt mot kristna. (därav hennes alias ”Antjekrist”).

  Mycket av det judehat som idag frodas inom den svenska kyrkan har också att göra med dess starka kopplingar till den nuvarande regimen och då särskilt till Socialdemokraterna (som därinom har ett stort inflytande).

  Som förste vice ordförande i kyrkostyrelsen finner man, inte oväntat, den skandalomsusade f.d. fackföreningsbossen Wanja Lundby-Wedin.
  Hon var djupt involverad vid tillsättningen av vår nuvarande ”politiskt korrekte” ärkebiskop (även andra märkliga tjänstetillsättningar).
  Hennes uppgift är enkom att bryta ned och förstöra den svenska kyrkan inifrån, liksom allt annat i samhället som fortfarande kan påminna om Sverige…

  Skumt; https://en.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Jeckeln Där finns stora likheter både till namn och utseende… Möjligt barn eller barnbarn?
  Någon borde fördjupa sig i hennes tyska anor.

  Gilla

 • Carl edström

  Svenka kyrkan är kriminell
  Gömmer brottslingar

  Gilla

  • Mimi N.

   Om jag minns rätt, är denna Antjekrist Schakalén som döpt åtminstone ett av kungens barnbarn, Bad omen !!!

   Gilla

 • Galten

  Från Jeanders bildblogg.

  Gilla

 • Tony

  Svenska Kyrkan ledning är en stor skandal, att enögdheten
  ligger som en våt filt över allt vad dom företar sig, men
  med tre på varandra följande ärkebiskopar med rent
  kommunistiskt synsätt så blir det så . för dem finns bara
  svart och vitt, Det är inte bara enögdheten mot staten Israel
  som dom visar dåligt omdöme mot. Deras motbjudande
  Muslimfjäsk där man till och med vägrar att ta avstånd när
  kristna förföljs och dödas av Muslimer vill den nuvarande
  ärkebiskopen ens att kommentera.

  Enögdheten och fegheten är på samma nivå som den som
  den Svenska Regeringen besitter, att tysta ner och förringa
  all jävelskap som muslimer företar sig , men skrika högt av
  höga företrädare när Israel försvarar sig

  Själv frågar jag efter Israeliska varor , och köper dem,
  för jag har inte under min levnad haft något problem
  !med folk med Judisk börd, detta trots att dom varit
  här i många år, men med Muslimer är det tvärtom

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: