Beröringsskräcken gentemot SD är absurd


INRIKES. Sydsvenskan blåste efter Almedalsveckan upp det faktum att författaren Ann Heberlein framträdde på Sverigedemokraternas scen. Som om detta var en skandal.

Det var det inte. Om det säger något om Heberlein, som kandiderar till riksdagen för Moderaterna i valet 2018, så är det väl att hon är modig nog att tänka själv i stället för att gömma sig bakom fasader.

Politik handlar om passion, inte position. Det handlar om idéer, inte om image. Den dag vi glömmer det är vi illa ute, skriver Carolin Dahlman i en ledare i Kristianstadsbladet.

Svedalas kommunalråd Linda Allansson Wester, som ansvarar för nomineringsarbetet för M i södra valkretsen, menade dock att Heberleins närvaro på SD-scenen ”påverkar sannolikt hur enskilda moderater ser på henne”. Tydligen trodde hon att det påverkade hennes chanser att nå en hög placering.

På allvar? Sitter aktiva moderater verkligen och tittar på yta i stället för kompetens? Är det viktigare att synas och ta selfies med rätt personer än att tycka rätt saker? Vi behöver ett seriöst snack om vikten av meritokrati inom svensk politik; fördomsfullhet och åsiktsbildning grundat på vem man pratar med känns svajigt som grund för den som vill styra landet.

Vi har sett flera exempel på hur personer straffats för sin nyfikenhet, för att ha velat förstå sina motståndare. Både Marcus Birro och Markus Uvell har fått kritik för att ha ätit lunch med SD-aktiva. Mårten Roslund fick i våras avgå som språkrör i Miljöpartiets ungdomsförbund efter att ha druckit ett glas med förre SDU-toppen Gustav Kasselstrand och SDU-företrädaren William Hahne. Roslund skrev på Facebook att han sökt insikter, för att förstå varför så många svenskar säger sig vilja rösta på SD. Men ojoj, kvällspressen hängde ut och folk hängde med. Så dumt.

Heberlein själv kommenterade sitt deltagande i samtalet hos SD: ”Jag tror på det demokratiska samtalet och på dialogen. Jag tycker det är viktigt att föra fram det jag tycker är väsentligt att tala om så mycket som möjligt i så många sammanhang som möjligt”. Det verkar ju rätt sunt, eller hur?

Som liberal ser jag individen, inte gruppen. Jag lystrar till människors ord och handlingar, inte till vem de sitter nära på en scen. Jag hoppas för demokratins skull att fler gör detsamma.

Frågan är om väljarna kommer att lyssna eller bara titta på bilderna.

Carolin Dahlman


21 responses to “Beröringsskräcken gentemot SD är absurd

 • Jhonsson

  De flesta moderaterna tycks helt ha tappat kontakten med verkligheten. Det är därför man är på att bli ett marginaliserat parti rumt 10 %.
  Det är dags att de talar om,,vem de vill samarbeta med efter valet 2018!

  Gilla

 • Billy Boy

  Kolla in Mona Sahlins nedlåtande ansiktsuttryck gentemot det svenska folket …

  … och se hur hennes sätt att visa sitt folkförakt genom att hålla huvudet i en position, som är påfallande lik den italienska diktatorn Benito Mussolinis attityd.

  Gilla

  • Tony

   Ja båda har mungiporna i riktning tjugo över sju, så
   ser man ut när man ser ner på andra, en Von Oben
   position!

   Gilla

 • Grune

  Oviljan att samtala eller samarbeta med SD leder till att SD kommer till att bilda regering efter 2018 sanna mina ord.
  Det Svenska folket har ledsnat på sandlådepolitiken som 7-klövern sysslar med och det grova mobbing som dom utför mot hälften av landets befolkning. Slutar inte de 8 språkrören i 7-klövern att agera som bebisar så åker dom ur riksdagen allihop.

  Gilla

 • Lena

  Beröringsskräck för SD, det är ju så infantilt så att man baxnar !

  Det här som kommer här borde ge de logiskt tänkande, mardrömmar.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4699210/Italy-EU-visas-200-000-migrants-send-north.html
  De skickas norrut !!!!!!

  Gilla

 • dave

  Det hade varit värre om stod på scen med antidemokrater som vpk.

  Gilla

 • Lena

  Ni som har twitter gå gärna in och se hur folk i de oika europeiska länderna och åldrarna röster, här är GB, skrämmande !

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå Ann Heberlein…….

  Fasadpolitiker har vi alldeles för många av, i dagens Sverige. Det är bara bra om de försvinner och byts ut, så snabbt som möjligt.

  Kul att Ann går in i politiken och rör om lite. I den stagnerade lilla värld, som ska vara folkets och demokratins företrädare.

  Svedalas kommunalråd och moderaten Linda Allansson Wester, är med sina förutfattade uttalanden om Ann, en god representant för de som är rädda att utveckla demokratin och hålla den levandes.

  Måste ses och lyssnas till…..

  Aron Flam möter Ann Heberlein i ett samtal om ismer.

  Gilla

 • Lena

  Jag har all respekt för Ann H som vågar att gå sin egen väg i det politiska spelet.
  Hon får mig att minnas Gösta B samt även Ulf A som inte heller var rädd att stå upp för det som var Sveriges bästa.
  Som hon själv säger, för Sveriges bästa så måste vi diskutera de viktiga frågorna.
  Att hon står på SD,S scen gör ett stort intryck på mig, SD är i många mätningar Sveriges andra största parti, hon visar med det respekt för alla de miljoner som har röstat på SD, strålande !
  Moderaterna får med henne en skicklig medarbetare, en som inte är styrd av Fredrik R, vilket är viktigt.
  Kanske med hjälp av henne att Sveriges bästa äntligen kommer i fokus, det är så viktigt !
  Tror att det skulle gynna SD med ett parti som drar åt samma håll i det nu splittrade Sverige.
  SD har gjort ett ”hästjobb” och har sina trogna väljare, vilket vi aldrig glömmer !

  Gilla

 • Billy Boy

  Här är Caroline Dahlmans ledare i Kristianstadsbladet 14 juli 2017 med rubriken …

  ”Beröringsskräcken gentemot SD är absurd”

  … i Dahlmans pratversion på YouTube:

  Det kanske börjar närma sig lite dating med SD iaf fast hon ännu inte sa det sådär direkt ut.

  Gilla

  • 66mn

   Det som Socialdemokraterna och deras koppel driver mot SD att dom skulle vara RASISTISKA och det eviga tjatet om rötter i nazismen.
   Men jag är säker på att dom som gå i täten för allt detta skitsnacket bryr sig inte alls om SD och vad dom härstammar i från utan det man vill skapa är att svenska folket ska indoktrineras till att helt enkelt börjar tro på allt som dom konstant matas med om SD och tillslut ta avstånd från dom.
   Och anledningen till allt detta är en enda sak och det är makten och pengarna som dom erhåller beroende på hur många mandat man få. Och just nu så skulle jag tro att socialdemokraterna har förlorat mer än hälften av det som dom är vana att röra sig med.
   Så det är inte svårt att räkna ut varför dom driver denna mer eller mindre häxjakten på SD.
   Och görs på ett sätt som ingen kan missuppfatta, desperat, panik, förtvivlan,
   Men dessvärre så blir effekten det motsatta och ju mer dom gör allt för att övertyga svenska folket desstå mera övertygade blir den vanliga svensken att det finns bara ett parti och just det, det är inga mindre än Sverigedemokraterna.

   Gillad av 1 person

 • ulsansblogg

  Svenska politiker inklusive Ann Heberleine är endast kappvändare när de vill vara med och forma det framtida Sverige. De inser inte att deras dagar är räknade vad det gäller deras maktpositioner som i decennier bekostats av svenska skattemedel. Ann som för endast ett antal år sedan var PK-samhället lydig med sina artiklar på SVT-debatt tror sig nu vara en tjänarinna av det nya Sverige. Nätet glömmer EJ liksom vi som då var med i debatten.
  Politiker och deras svans de s k intellektuella som styrt Sverige de senaste decennierna har gjort sitt och bör endast glömmas bort.

  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/07/15/samhallskostnader/#comment-2633

  Gilla

 • Mimi N.

  Again and again : deeds, not words !!

  Gilla

 • ?

  Jag tycker inte att vi ska glömma bort vad Caroline sa och tyckte 30 dec. 2015

  Vekligheten tycks ha hunnit ikapp henne, men internet glömmer inte. Hycklarna känns igen på hyckleriet.

  Jag dejtar inte SD:are

  Gilla

 • Pica pica

  Stefan Löfven är en av de främste som gett carte blanche till alla som väljer att ta avstånd från SD och fortsätter vara lika ignoranta och odiplomatiska som han själv.

  Sen funderar flera partiledare varför de tappar väljare utan att förstå ett smack. De har ju glömt bort och idiotförklarat de väljare (2 miljoner?) som nu röstar på SD.

  Gilla

  • Tony

   Det värsta lågvattenmärket står ändå Finnansministern
   Magdalena Andersson för när hon säger att hon hellre
   låter Sverige gå under än att i något sammanhang
   samarbeta med SD? Här ser man vilken känsla hon har
   för landet och dess befolkning? Ett sådant uttalande borde’
   rendera henne en fet spark i baken ut från maktens
   korridorer, men Sossar med sin von oben mentalitet
   säger och gör som dom vill.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: