Trångboddhet


I Petterssons inlägg om den miljöförstörande nativiteten, nämner han en somalisk familj med åtta barn som nyligen fått permanent uppehållstillstånd på ganska lösa boliner.

Den historien fick mig att fundera och kolla.

Familjen Muse består av tio personer, varav åtta är barn. Förutom att mamma Shamso inte kommer att jobba en dag i Sverige och därmed heller inte betala en krona i skatt, kvarstår frågan om bostad.

I Sverige har Boverket haft normer för trångboddhet sedan 1940-talet. Tre stycken har man genom åren tagit fram och den nuvarande normen är från 1974, kallas norm 3 och lyder som följer.

 • En bostad ska bestå av kök, badrum, vardagsrum och ett rum för varje individ, undantaget vuxna i parförhållande.

Om den aktuella familjen från Somalia tillåts följa norm 3, skulle detta innebära att deras bostad ska bestå av 10 rum. 8 till barnen, ett till föräldrarna och ett vardagsrum. Givetvis också badrum och kök.

Var i Sverige hittar du bostäder med 10 rum, hur mycket skulle en sådan bostad kosta, har pappa Ali råd med detta eller skulle skattebetalarna kliva in?

Nu finns det de som anser att norm 3 är väl generös. Okej, låt dessa ha rätt och låt två barn i familjen Muse dela varje sovrum. Då behöver man bara hitta en bostad med 6 rum. 4 till barnen, ett till föräldrarna och ett vardagsrum.

Det låter väl rimligt att inte fler än två barn delar rum med varandra i det nutida Sverige? Fast var i Sverige finner man bostäder med 6 rum och kök och skulle pappa Ali ha råd att hyra en sådan eller skulle skattebetalarna tvingas stå för notan?

Familjen Muse håller till i Angered. Vid en snabb koll på bostadsmarknaden i Angered står inga hyreslägenheter på 6 och kök att finna. Däremot i närliggande Partille, där denna 6-rummare är ledig f.n.

Låter vi nu familjen Muse, som redan går under epitetet trångbodda, bli ännu mer trångbodda och låter 4 barn dela rum. Då behövs bara 4 rum, 2 till barnen, ett till föräldrarna och ett vardagsrum.

Vips hittar vi en ledig hyreslägenhet som skulle passa.

Har pappa Ali verkligen råd att betala denna hyra och samtidigt försörja familjens övriga behov? Nej, jag misstänker att skattebetalarna står för notan, både nu och i framtiden.

Nu finns det ett alternativ, som faktiskt inte bara är ett scenario, utan en verklighet. I bostadskrisens Sverige låter man stora familjer med nyanlända uppta två eller flera lägenheter, samtliga finansierade av oss.

Vad vi ser i fallet Muse och hans familj är följande:

 • Vi importerar en trångboddhet som strider mot Boverkets norm 3
 • Vi låter människor komma hit och tillåter att dessa försörjs resten av deras liv
 • Vi lägger grunden för kriminalitet och extremism, eftersom just trångboddhet är en av de faktorer man skyller detta på
 • Majoriteten av de som inte klarar norm 3 är nyanlända och utrikesfödda och svensk asylpolitik spär på problemen
 • Vi ser en gigantisk kostnad för stat och kommun när dessa bostäder ska finansieras

Här kan du ta del av Boverkets norm 3 och lite intressant statistik.


17 responses to “Trångboddhet

 • Peter Skoglund

  Apropå svensk migrations politik och Göteborg……………

  Småbarn misshandlades i 14 månader: ”Rena tortyrmetoder”

  Mellanstadieflickan och en yngre bror misshandlades och förnedrades, enligt egen utsago, varje dag i 14 månader.

  Nu döms den 35-åriga kvinnliga släktingen till två år fängelse, och tio års utvisning, för grov fridskränkning. Detta trots att hon beviljats flyktingstatusförklaring.

  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/sm%C3%A5barn-misshandlades-i-14-m%C3%A5nader-rena-tortyrmetoder-1.4446627

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  De importerade reproduktionshysterikerna torde sannerligen uppleva sina glansdagar i detta nordiska kriminal- och parasitparadis, där befolkningsexplosionen med alla medel entusiasmeras via det korrupta etablissemangets in absurdum generösa försorg.
  Emellertid kan inte detta barnbidragsvansinne i längden upprätthållas och erforderliga restriktioner kommer av naturliga skäl att bli oundvikliga.
  Frågan är då vilka som skall åsidosättas och vilka grupper makthavarna väljer att prioritera – en nog så angelägen detalj att beakta inför kommande val.

  I nuläget ser det bistert ut för de unga etniska svenskar som trots invasionskatastrofens konsekvenser dristar sig till att skaffa barn i det land vi en gång kände som den trygghetsprofilerade nationen Sverige, men som nu successivt antar det anarkistiska och multikulturalistiska odjurets skepnad.
  Andreas.

  Gilla

 • eva

  Somalier verkar bara kräva, och kräva, och kräva och ska ha och ska ha och ska ha…..! Vad berättigar detta uppförande? Kommunerna som har accepterat detta under årens lopp(annars är de väl rasister) har gjort landet och sig själva en oåterkallelig otjänst.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Oavsett hur det går i valet 2018 kommer inget att förändras till det bättre i Sverige framöver. Skulle en förändring på invandringa och integrering vara möjlig skulle denna vara gjord för minst 40 år sen. Jag är glad att jag har framtiden bakom mig.

  Gilla

 • HW 74

  Graal: I Angered röstade i senaste valet 70.5% på S, V o Mp.
  Centern fick 0.5% som nog har sin förklaring i att det var väl därför Angereds Kamelcentra inte gick så bra och gick i konkurs……

  Gilla

 • Hönsmamman

  Undrar om det inte är billigare att hyra hotell i deras hemland?

  Vilka bor där förresten och vsr för skaffar man 8 barn om man inte ens ser framtidsutsikter i det egna landet?

  En riktig fuling som tänker om han ligger i så bäddar någon annan med en tredjes pengar?

  Gilla

 • Anna

  Jag mår illa när jag ser dessa stor familjer gå runt på gatorna. Oftast är mamman gravid eller så har hon ny dyr vagn. En iphone instoppad vid örat innanför gardinen hon har runt huvudet.
  Går till bankomaten och tar ut pengar och går in på Ica för att handla. För våra skattepengar.

  Barnen har ju inte direkt kläder från myrorna på sig. Utan springer runt i Nike skor och andra märkeskläder.
  Jag har nära till Gekås och dit har mena hittat och jösses vad dom handlar. Det är leksaker, kläder mm. Vi betalar!!!

  I min kommun svenljunga har kommunen köpt in 5 centrala villor till migranter och sen renoveras dom innan storfamiljerna flyttar in. Slutar nog inte där. Köps nog in fler.

  Ställer mig frågan varje dag, vad ska vi ha dessa människor till? Jobba kommer dom ju inte göra, man får ju mer pengar genom åt inte arbeta.

  I sep 2018 så måste folket rösta rätt annars går det inte att vända. Kommer gråta om det blir fel vinnare och då blir det emmigrering för mig och min familj. Något som jag aldrig trodde man skulle behöva göra.

  Gilla

  • Lena

   Anna
   Jag har flyttat ut för länge sedan men har familj och annat kvar så jag är ofta tillbaka.
   Det är verkligen en ögonöppnare varje gång som jag kommer tillbaka sker oftast med sex till åtta veckors mellanrum, nu sker förfallet i landet med hisnande fart !

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Vansinne har inte gränser.Jag är 70 år,min fru har en brf med hög hyra .Vi som är pensionärer har diskuterat att flytta till mindre lägenhet.Köpa en 2a nästan dyrare än vår 3a,sen skall vi betala reavinskatten.Låna får man inte för att vi är gamla med låg pension.Vi sitter i vår 3a och har inte möjlighet att flytta.Tack Sverige har uppfostrat 4 barn ,jobbat i över 50 år.Det kommer allsköns pack hit från världens alla hörn som får det bättre ställt en vi nånsin kommer att få.Det är sossarnas och moderaternas nya Sverige. Fattar inte att inte fler som protesterar,speciellt pensionärer. Åldringsrån har ökat både i hemmet och ute.Tack svetsarn och övriga som förstört landet som vi gamla har byggt upp i över 50 års slit.Tack för mig ADOLF

  Gilla

 • Carl edström

  Jag vill inte ha detta folk här.punkt slut.ut ut ut

  Gilla

 • Jhonsson

  Sverige importerar inte bara trångboddhet utan antagligen också inbördeskrig!
  Tack Reinfeldt och Löfven.

  Gilla

 • The proud Swede

  Sverige är fantastiskt! Tänk att en familj kan få komma hit och få en jävla massa bidrag i form av inte minst barnbidrag och flerbarnstillägg för 8 ungar och utöver det betald hyra och fickpengar så att de kan mata sina små och ekipera dem med senaste märkeskläderna och fina smartphones. Det är ju underbart att alla kan ta del av vår välfärd och låta oss som hör hemma här betala hela kalaset! Jag känner en otrolig stolthet över hur sjuklövern för landet framåt….
  För eventuella läsare som saknar studieskulder, kanske jag ska tillägga att jag ironiserar….

  Gilla

  • Tussilago

   Samt 8 ggr föräldrapenning om alla barn är under 8 år: 480 dagar×8=….. orkar inte ens räkna ut, nivån på F-penningen baseras på hur mycket hon skulle haft i lön ”OM/NÄR” hon jobbat/jobbade i sitt hemland (Svenska löner pratar vi om nu!) innan hon kom till Sverige. Helt sjukt är bara förnamnet 😠

   Gilla

 • graal1

  angered hur röstar ni? ha det

  Gilla

 • Joy

  De får villor på sina håll i Sverige, kommunen sköter t o m gräsklippning av tomterna. Det finns ingen gräns för fjäskeriet för vårt nya herrefolk, de heliga invandrarna!

  Gilla

  • Bosse

   För min del kan dom bo i nedlagda gruvschakt så länge dom lever på bidrag.

   Gilla

   • Kurt

    Finns ju nedlagda Kaserner, vi fick delar logementet med 8 eller 4 man per rum. Och detta i 18 eller 15 månader under värnplikten

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: