Varför måste det bli en så stor grej……..

Nästan varje år åker vi till Polen några dagar. Vi har offroad och militärfordon som stort intresse. I lilla Darlowo vid kusten anordnas varje år en militärhistorisk träff. Där kan man se ut och klä ut sig hur som helst. Många kommer i militäruniformer och fordon från andra världskriget, andra kommer för att titta på skådespelet och kanske få åka med i en sherman  eller så. Man blir inte förvånad om det kommer en SS officer gående på gången.

Man behöver inte göra det till något annat än vad det är. En historisk sammankomst för alla åldrar och intressen. Man skulle kunna tänka sig att Polen, som blev så utsatt av Tyskarna under kriget, att de skulle protestera, men icke. Det är en fest för alla-hela familjen.

De som inte vill gå på marknaden eller bland militärfordonen kan gå ned till en mycket pittoresk sommarstad med massor av butiker. Där finns en sandstrand och ett stort vattenland.  Det låter nästan som en reklam men det var inte syftet. Det var bara för att visa hur andra länder kan hantera det som vi i Sverige inte ens får titta åt. Det väcker nästan en hysterisk klappjakt om man upptäcker någon som äger en SS-hatt.

Skulle inte polackerna bli hysteriska? Skulle de inte förbjuda försäljning av dessa militära föremål? Nej, de tar det för vad det är! Historia och intresse.

Du stöter även på Stalin kopior, Mussolini,  m.fl.  det flesta länders militära uniformer visas stolt upp.  General Patton finns säkerligen också med då USA´s militära uniformer dominerar. Vem bryr sig om att 5 naziofficerare står och tar en öl vid bartältet?

Våra politiskt korrekta hade nog baxnat vid åsynen men vi tycker det är en kul utflykt med ett ”jippo” som alla kan delta i vare sig du gillar militärer eller inte.  Vem skulle inte vilja sitta i en ”tanker”  och susa genom ler hålen på övningsfältet.

23 thoughts on “Varför måste det bli en så stor grej……..

 1. Polackerna har lärt sin läxa the hard way.
  De vet, vad det vill säga att ha oönskat folk innanför landets gränser.

 2. den enda accepterade intoleranta outfiten här i folkutbytes negerodling internationalsocialistiska 3e världen riket är långskjorta med islam hatt

 3. OT
  Gästlistan till Slottskyrkan vid firandet av Kronprinsessans 40-årsdag är publicerad.

  Det finns ingen Muhammed, ingen Ali,ingen Mumbai, ingen Roman, ingen Josef, inga tecken på mångkulturell inkvotering.

  Är det här vi i framtiden ska söka beskrivningen av den svenska kulturen? Här tycks barriärerna vara tätare än i övriga samhället? Här är en isolerad zon där identitetspolitik en inte tycks kunna slå rot? Milda makter?

  • Hönsmamman

   ”Quod licet Iovi, non licet bovi”
   Övers från latin: vad som är tillåtet för Jupiter är ej tillåtet för oxen, dvs. det som kan tolereras hos en (betydande) person är inte tillåtet för vem som helst .

   Fast i det fall du beskriver kan man vända på formen och behålla innehållet: vad Jupiter inte tolererar i sin närhet, är oxen tvungen att acceptera. Eller: Jupiter är en finsmakare, pöbeln – allätare. Jag syftar inte på maten precis …..

  • kolla Försäkringskassans väntrum på bidrag, bara zoo Mali er, ingen har hjälpt till med ett handtag i Sverige.

 4. När man sen tänker på att Polackerna stred tappert mot
  Nazisterna, allt medan Sverige fegt kröp undan, så borde
  Polackerna vara dom som avskydde Nazisterna, men dom
  kan hantera det, dom hamnade sen under den förtryckande
  kommunismen, denna dödgrävar ideologi som vänsterfjantarna
  här i landet i landet har som sin favoritideologi, trots att
  den inte fungerat någonstans, och nu när Polackerna
  blivit av med den, så blomstrar landet? Konstigt,Kommunism
  som är så bra??

  • Snälla, Sverige kröp inte fegt undan. Du vill väl inte påstå att svenskarna skulle gjort motstånd med sitt ickeförsvar, där till och med bristen på ammunition var skriande vid krigets utbrott.
   Du kanske till och med varit blnd dem som inte funnits idag om tyskarna fått skjuta och bomba hur som helst i vårt land.
   Det luktar dålig vänsterpropaganda om det här ständiga att vi ska skämmas för vad som hände under ww2.

   • I vart fall inget att vara .stolt över, Men då borde vi ju ligga före alla länder idag både i utveckling och försvarsmässigt, men sanningen är ju att vi är omsprungna på många områden, och försvarsmässigt är vi ännu sämre idag
    än under andra V.K. Vänsterpropaganda???? Det är ju tack vare vänsterfigurerna att det ser ut som det gör på i stort sett alla områden!

   • Nej det var tur att svenska kungahuset hade så goda förbindelser,med Adolf och hans generaler… Som du skriver vore det en katastrof om hans styrkor tagit sig över sundet.
    Min far som låg nästan tre år i beredskap på legendariska A3 fick i stort varje natt genomföra omplaceringar ,med deras kanoner. (dragna av hästar)På detta sätt skulle man lura fienden,att ”vi var väl rustade”.
    Det man inte visste var,att i Berlin satt NSDAP-ledningen och skrattade åt denna taktik.
    Man kände väl till vad Sverige hade att försvara sig med.
    F.ö. var dryga 30/40 % av svenska officerskåren för Tyskland.

 5. Googlade på din polska ort Dalowo och fann till min förvåning att detta är gamla hederliga Rügenwalde. Denna stad var ju en gång svensk,och har en lång historia bak sig.Efter att Sverige förlorade området,var det ju mina kompisar i Preussen som tog över.För er som liksom jag är intresserad av gammal historik,finns sådan på denna länk:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Dar%C5%82owo

  • Ur texten t ex:

   I learned of an Afghan family that had emigrated to Hungary two decades ago. The children were born there and attended Hungarian schools. When the refugee crisis erupted, enticed by news of all the associated benefits, this family decided to take on a new identity and make their way to Sweden on the pretense of being brand-new refugees. Claiming to have lost their papers during their “flight,” they registered under new assumed names and reduced the ages of their children; the mother declared herself a widow. Now ensconced in comfortable free housing along with their hale, hearty and very much alive father—whom they pass off as an uncle—with a monthly welfare check, they are smug parasites leeching off the gullibility of Sweden’s taxpayers.

  • Jädrar vilka sköna minnen, den drycken har jag inmundigat i pluralis ! Hade nästan glömt bort denna ädla dryck.Finns den även att tillgå i Absurdistan ?

   • Nej tyvärr inte numera Stenbock, varken den eller den rena Wyborowan, samt Jarzebiak med rönnbärsantydning finns på Systemet längre, har dock en granne med rötter i Polen som har den goda smaken att förära mig en ”putäll” då och då. Vodkan är himmelskt ljuvlig och len i smaken. 😉

   • Vem förkunnar du detta för ? 🙂
    Denna dryck har jag avnjutit på min balkong i Berlin,åtskilliga sköna varma sommarkvällar.
    Skall vid mitt nästa besök i stan bunkra upp rejält,med denna ädla vätska inför den mörka vintern i Absurdistan.
    Tack Galten,för att du påminde !

  • Står en flaska semesterminnen på bordet just nu.
   Ta en tur dit Du också. Nästan helt mångkultur-fritt.
   Kebaben är oftast gjord på griskött !

 6. Då hela vänsterrörelsen & Liberaler vill släppa diverse droger fria, kan man ju börja fundera på om det är drogrelaterade vanföreställningar som gör att de ser Nazister i varenda buske och i alla fria medier.

Kommentera