Tre syriska ”flyktingar” häktade misstänkta för terrorbrott

ISLAM. En man i 45-årsåldern från ”Finspång” i Östergötland misstänks för rekrytering och utbildning till terrorverksamhet. Mannen som är syrisk medborgare begärdes idag på morgonen häktad vid Värmlands tingsrätt.

Norrköpings Tidningar kallat syriern för östgöte…

Enligt åklagaren är mannen misstänkt på sannolika skäl och brotten bedöms som grova. De ska ha skett från april förra året till juni i år i Sverige. Ärendet utreds av riksenheten för säkerhetsmål.

I häktningsframställan skriver åklagaren att det finns risk att mannen avviker eller undanröjer bevis. Brotten gäller ”offentlig uppmaning, rekrytering och utbildning avseende terroristbrott och annan särskilt allvarlig brottslighet”.

Mannen misstänks även för grov penningtvätt. Den misstänktes advokat, Lennart Högberg, säger till Nya Wermlands-Tidningen att mannen nekar till alla brott.

Tidningen skriver vidare att mannen greps i Värmland tillsammans med två kumpaner i slutet på maj när de var på genomresa. I bilen fann polisen en halv miljon kronor. Även de två kumpanerna är syriska medborgare boende i Östergötland.

-Pettersson noterar att det är sådana som statsministern påstår ska ge vinst på lite sikt. Halv miljon i kontanter och lever troligen på bidrag och svenska skattebetalare…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

6 thoughts on “Tre syriska ”flyktingar” häktade misstänkta för terrorbrott

  1. Jippi nu kommer återbäringen. som munken säger i Robin Hood filmen !!!
    Eller kommer den inte oss skattebetalare ???

  2. Har ni lagt märke till hur påfallande ofta syrier är inblandade i en massa skit? Har de flytt hemlandet på grund av krig eller fängelsestraff?

    • Nej det är allmänt känt och öppet uttalat inom arabvärlden,att iraker och syrier är de minst omtyckta bland alla arabländerna…Därför lär många av lyckosökarna,tillhöra detta sämsta av skiktet,eller möjligen kriminella !

Kommentera