Svensk serievåldtäktsman och pedofil med hög återfallsrisk släppt


BROTTSLIGHET. Den misstänkta serievåldtäktsmannen Peter Vadstensvik eller Peter-Frederik Paulsen, som greps i Thailand och flögs till Sverige har släppts ur häktet i Örebro. Åklagaren kunde inte längre hålla honom häktad eftersom bevisläget har försämrats. 

Den 38-årige Peter-Frederik Paulsen var häktad i sin frånvaro misstänkt för tre fall av grov våldtäkt. I juni greps 38-åringen på en flygplats i Bangkok av thailändsk polis.

Utredningen fortgår – men bevisläget har försämrats så pass att åklagaren inte kan hålla honom häktad.

– Bevisläget försämrades så att jag kunde inte hålla honom häktad längre, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson, till SVT Örebro.

Misstänkt för annat brott

Mannen har flyttats till Jönköping, där han väntar på åtal i ett annat ärende. Mannen är misstänkt för grov misshandel mot en annan kvinna.

– Han är misstänkt för grov misshandel och skadegörelse. Det är en annan kvinna som han har misshandlat i mitten av maj, säger åklagaren Anna Mårtensson. .

I september 2009 dömdes Peter-Frederik Paulsen till sju års fängelse för grov våldtäkt. Under en bilresa mellan Hultsfred och Linköping våldtog han två unga flickor upprepade gånger.

TIDIGARE 2017-06-08. Hatmedia tar samhällsansvar genom att skydda grova brottslingar

HATMEDIA. Serievåldtäktsmannen misstänks för fyra grova våldtäkter, begångna under maj månad. Han har tidigare dömts till långa fängelsestraff för olika typer av sexuellt våld och beskrivs som extremt farlig.

TIDIGARE 2017-06-07. Svensk serievåldtäktsman och pedofil söks i Thailand

BROTTSLIGHET. En serievåldtäktsman och pedofil på flykt från svensk polis tros vara i Pattaya, Thailand. Den 38-årige mannen, som går under namnen Peter Vadstensvik eller Peter-Frederik Poulsen misstänks ha utfört fyra våldtäkter mellan 17-19 maj i år.

Vadstensvik, som har dubbelt medborgarskap, har en mycket speciell tatuering i sitt ansikte och han beskrivs som extrem farlig av den svenska polisen.

Vadstensvik tros ha flytt till Thailand och under användarnamnet @poul_blanco finns bilder på Instagram. har dela bilder till hans Instagram profil. En video tagen på tisdagen med titeln ‘Pattaya’ tycktes visa Vadstensvik besöker Wongamat stranden. Allmänheten uppmanas att inte närma sig Vadstensvik.

Pattaya News

– Pettersson visar en bild till på Vadstensvik, tyvärr spegelvänd, fler bilder längre ned. Tyvärr vill inte SVT hjälpa till att gripa pedofilen utan de visar en skugga och struntar i de flickor som kan råka illa ut trots att polisen begärt hjälp.

TIDIGARE 2017-05-29. Bilder på extremt farlig serievåldtäktsman som jagas av polis – media mörkar signalementet

En 38-årig serievåldtäktsman jagas just nu av svensk polis, misstänkt för fyra grova våldtäkter.
– Han är jättefarlig och har hög återfallsrisk, säger Jonas Lennestål, expert på sexuellt våld.
Det var på fredagen som 38-åringen häktades i sin frånvaro av kammaråklagaren i Örebro. Han misstänks för att ha utfört fyra grova våldtäkter under tre dagar mellan den 17 och 19 maj, samt ett fall av olaga frihetsberövande.

På måndagen var mannen fortfarande på fri fot. De misstänkta brotten har kopplingar till Örebro-området, men även till flera andra brottsplatser runt om i Sverige, uppger kammaråklagare Christine Chi.

Mannen har vid två andra tillfällen dömts till långa fängelsestraff för olika typer av sexuellt våld. År 2003 dömdes han till sju års fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderårig. Sex år senare dömdes han till åtta års fängelse efter att upprepade gånger ha våldtagit två 17-åriga flickor under en 16 timmar lång mardrömsresa mellan en ort i Småland och Linköping.

Mannen beskrev i förhör hur han funderade på att mörda flickorna, för att bli dömd till livstids fängelse eftersom han inte klarade att leva i frihet.

Jonas Lennestål, psykolog på kriminalvården och expert på sexuellt våld, är väl insatt i mannens psykologiska problematik.

– Han är jättefarlig, har hög återfallsrisk och det kommer han ha en lång tid framöver. När en sådan här person är på fri fot och känner sig förföljd och inte har något att förlora så höjs också risken för att han utför något mer brott, säger Lennestål.

Jonas Lennestål är noga med att påpeka att de allra flesta sexualbrottslingar inte återfaller i brott, men att det i det här fallet handlar om en så kallad ”högriskare”, en person som kombinerar sexuell avvikelse med psykopatiska störningar, som exempelvis brist på empati och ett behov av att utöva makt över andra.

-Pettersson säger att den farlige sexförbrytaren som skyddas av SVT och andra hatmedier heter Peter Vadstensvik alias Peter Frederik Poulsen och är född i Landskrona men är medborgare i Danmark och Norge.

Om hatmedia hjälpte till så skulle galningen vara gripen innan någon mer flicka råkar illa ut, det är svårt att gömma sig med den tatueringen i pannan.

 


14 responses to “Svensk serievåldtäktsman och pedofil med hög återfallsrisk släppt

 • The proud Swede

  Träd + rep = aktiv problemlösning…

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  En svenne som våldtäcksman, jag trodde att det är bara flycktingar som gör sånt.Mvh Adolf

  Gilla

 • Mm

  Kemisk kastrering = giftkapsel för äcklet. Att lägga i huden och att han varje dag skall vakna och må så illa att han inte vill rör sig än mindre äta, så att han långsamt svälter ihjäl

  Gilla

 • Mia

  Mannen är ju inte släppt.
  Han är förflyttad till Jönköping och kommer att åtalas för ett annat brott – grov misshandel.

  Gilla

  • Mr Q

   Och det är du ledsen för ! Begriper inte hur en människa som dig är funtad.Hur kan du till allt ,vara ”en kärring mot strömmen”.Även de mest röda anarkisterna,kan ju vid några udda företeelser vara på lagens sida. _:(

   Gilla

   • Mia

    Ledsen för?
    Jag konstaterar fakta och inget annat.
    I rubriken står det ”Svensk serievåldtäktsman och pedofil med hög återfallsrisk släppt”.
    Och det verkar vara det som folk går efter.när de skriver sina kommentarer.

    Gilla

 • Tussilago

  ”– Bevisläget försämrades så att jag kunde inte hålla honom häktad längre, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson, till SVT Örebro.”
  Har någon blivit hotad, dött eller är bevisen borttappade???
  😡😡😡

  Gilla

 • Jhonsson

  Så får vi ännu ett bevis för den svenska rättsstatens totala kollaps.

  Gilla

 • Billy Boy

  Lyssnar inte SVT, SR och andra hatmedier längre på rikspolischefen Dan Eliasson (S) när han ropar ut sitt nödmeddelande ”Hjälp oss, Hjälp oss!?

  Det var ju bara c:a 3 veckor sedan nödropet trumpetades ut första gången.

  Gilla

 • ossie

  Han fick väl i alla fall hemresan betalad.

  Gilla

 • Janne

  Ja, Sverige har egna våldtäktsmän och behöver sannerligen inte importera dito i parti och minut från div. stenålderskulturer!
  Janne

  Gilla

 • putte

  Den mannen har utan tvekan kvalificerat sig för kemisk kastrering .

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Nja, gode Putte!
   Kemisk kastrering är en icke tillförlitlig metod då det gäller att hålla återfallsförbrytare av den här kalibern i schack.
   Vad som oavvisligen erfordras är ett slutgiltigt ingrepp i form av patologisk kastrering, det vill säga via ett kirurgiskt ingrepp.
   Vad som främst torde vara rekommendabelt är naturligtvis att återinföra dödsstraffet som samhällets ultimata vedergällningsaktion i akt och mening att skydda allmänheten och spara in på de i grunden fullkomligt meningslösa förvaringskostnaderna.
   Andreas.

   Gilla

   • Janne D.

    Fredlös är bättre, gratis för det allmänna och lite nöje för minoriteten som besitter lite rättskänsla.

    Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: