Bastar gör man utan kläder


Nedanstående är en insändare som vi lånat från Fagersta-Posten

INSÄNDARE. Vid femtiden på eftermiddagen i fredags kom ett gäng ungdomar in i bastuavdelningen i Fagersta fullt påklädda och med ytterskor. En av badgästerna påpekar då att det är förbjudet att gå med ytterskor i bastuavdelningen. En självklarhet, kan man tycka. Han får då som svar att det skall han inte lägga sig i. ”Jag skiter i vad du säger!”.

Då finner jag, som sitter i relaxavdelningen och ser vad som händer, det nödvändigt att bistå den person som påpekat det olämpliga med skor i bastun.

Därvid blir situationen snabbt hotfull och den person som sagt att han ”skiter i” vad vi säger blir mycket aggressiv och meddelar att det är han som bestämmer. Situationen liknar den som inträffar nästan varje gång man besöker bastun. Ungdomar, men även äldre, oftast med utländsk härkomst, anser att de kan bada bastu i kläder, trots att det tydligt står på skyltar: inga badkläder i bastun.

För oss som vill ha den ordningen kvar uppstår då problem. Skall men säga till och ådra sig risken att bli kallad det ena och andra eller skall man tiga och acceptera att ordningsregler åsidosätts?

Vi som var med om denna incident begav oss, efter att ha meddelat personalen i kassan, efteråt till polisstationen för att göra en anmälan, men fann då att den var stängd. Vi försökte även ringa 11414 men där var det så lång väntetid att vi fick ge upp.

Personalen på badet är troligen ungdomar som vikarierar och har inte den position som krävs för att sätta sig i respekt. Frågan är nu: hur kan ordningen upprätthållas i bastun utan att skötsamma badgäster hotas? Något måste uppenbarligen göras. Situationen är oacceptabel.

Vänner av ordning


35 responses to “Bastar gör man utan kläder

 • Klas

  Precis samma i Valhallabadet i Göteborg. Ett flertal korkade utlänningár som inte duschar innan bubbelbadet och som sitter med badkläder utan handduk under så det rinner floder med svett där man sitter.
  Har köpt årskort flera år i rad. Men nu är det slut. Jag tycker det är för äckligt att basta på Valhallabadet nu.

  Gilla

 • GrumligaVattenFiskaren

  Det är aldrig för sent att ge upp i Sosseland…

  Gilla

 • Albert

  Simhallspersonalen borde få beväpning och en grundläggande kurs i hur man hanterar efterblivna idioter. De skulle även kunna stänga in dem i bastun och inte släppa ut dem förrän de lovat att uppträda som civiliserade människor.

  Gilla

 • Kalle Anka

  Skicka hem slöddret, sån skit skall inte vara i Sverige, för övrigt tycker jag att vi inte skall minska invandringen,den skall stoppas helt. Det räcker nu.

  Gilla

 • jhonsson

  Våra naiva politiker tror och försöker inbilla oss, att det Sveriges räddning, att som i dag ta emot stora mängder dysfunktionelle individer från Mena-länderna. Hur kan man gå så vilse i verkligheten?
  Varför tror våra politiker, att det ser ut som det nu gör i Mena-länderna?
  Nej, räddningen för Sverige är inte att byta ut folket men att snarast byta regering till något, som är sverigevänligt.

  Gilla

 • RäddSomFan

  Det enda som fungerar här är bojkott av stället tyvärr.
  Det ni kan göra är att gå samman några stycken som brukar basta, skapa en förening och bygg en egen privat bastu enbart för genuina skötsamma svenskar och där ni kan ta in medlemmar efter behov och ta betalt. Att blanda in utlänningar i svenska verksamhet är förenat med problem och skit vilket jag inte kan rekommendera eftersom dom saknar allt det vi svenskar står för och vill uppnå.

  Gilla

 • ?

  Negrerna är vana vid höga temperaturer.De trodde nog att det var ett vanligt sällskapsrum. Ha inte för höga förhoppningar på negrer och araber.

  Släng dem på aggregatet, för fan!

  Gilla

 • Håkan

  Bara att vänja sig!
  PK-eliten har sålt ut Sverige!
  Vad har de fått betalt? Nä, vi får betala via skattsedeln!
  Dum, dummare, dummast!

  Gilla

 • Lite

  Bästa ”Vänner av ordning”!

  Mitt råd till Er är att Ni bildar en förening tillsammans med släkt och vänner med samma inställning till bastubad och sport som Ni har.

  Föreningen ”BBBFF” bör bestå av orädda män som värdesätter ordning och reda. Era sportredskap har Ni helst med Er var Ni än befinner Er.

  Klubbens fullständiga namn är:
  BastuBadarnas BasebollsFörening Fagersta

  Tack för att Ni värnar Svenska traditioner!

  Gilla

  • age

   Mycket kreativt tänkt!
   Jag föreslog också tidigare att det är dags att vi organiserar olika små, starka grupper under olika klubbnamn – och naturligtvis med olika, för klubben, lämpliga redskap.
   Köksklubben: Knivar och brödkavlar m.m.
   Garageklubben: ”32:ans” ringnycklar, stor skiftnyckel m.m.
   Trädgårdsklubben: Grensåg, liten spade med vassa kanter m.m.
   Målarklubben: Sprayburkar m.m.

   + egen påhittighet.

   Gilla

  • Ulli

   Det vore OK att de som kan sköta sig går ihop och organiserar en privat bastubadarförening etc.
   Men om det görs ska vi som sköter oss och ordnar med tidigare samhällsfunktioner själv inte längre beskattas.Vägra betala skatt för ingenting/skit.
   Offentliga bad tvingas då stängas vilket är vettigt/logiskt när de inte längre kan fås att fungera.

   Gilla

 • Bajen666

  Idioterna begriper inte att det är en bastu, dom tror det är en värmestuga….ni vet IQ och blattar funkar inte så värst bra.

  Gilla

 • gamgubben

  Nu börjar det gå riktigt fort utför, måste väl de flesta politiker gilla, eller?

  Gilla

 • Cinna

  Varför vill man bada bastu i kläder överhuvudtaget? Det är ju äckligt!

  Gilla

 • Mm

  Gå INTE på allmänna bad. Regering och riksdag har bestämt att vi skall ha den här invandrar skiten. De har ingen som helst uppfostran. De kan inte användas till någonting annat än att ta emot bidrag som 7 klövern har bestämt. Du vet heller inte vad du drar in för skit i lungorna, TBC tex.

  Gilla

 • Jhonsson

  Invällarna behöver inte stadigt och jämt bevisa att de inte hör hemma här. Det vet vi ju redan.

  Liked by 1 person

 • The proud Swede

  ruben//
  Kunde knappt sagt det bättre själv.

  Liked by 1 person

 • ruben

  Vad skall göras? Jag föreslår att börja från grundproblemet.
  0. Byt regering.
  1. Återställ polisen till vad den en gång var till för.
  2. Utvisa alla invandrade kriminella och de som olagligt uppehåller sig i landet.
  3. Stäng all asylmottagning tills alla samhällsfunktioner lagats.
  4. Riv PUT för de som ljugit om sina skäl och utvisa dem.

  Gilla

 • Jag

  Ouppfostrade ”pensionsräddare”! Fy fan!

  Gilla

  • Bosse

   Vi har samma problem i våran kommun och troligen i alla simhallar i Sverige. Här badar invandrarna med sina kalsonger under shortsen. Dom går in i bastun med detta på sig. Dom duschar med detta på sig. Dom säger att deras religion förbjuder dom att vara naken. Flera gånger i veckan har vi rykt ihop med dom i bastun och slängt ut dom. Det har också varit handgemäng vid dessa tillfällen. Men vi har varit stenhårda. Har inte en kunnat slänga ut dom så har vi gått ihop. Men ut har dom åkt. Jag har skrivit ett brev till kommunledningen om detta och fått svar att dom ska se till att vakterna gör ett bättre jobb. Det är ju en stor risk för en allmänsmitta som gör att badhuset får stänga och dom kanske aldrig kan få bort denna smitta igen.

   Gilla

 • Carl edström

  Löfvens barn ingen finns ingen uppfostran där.

  Gilla

 • Kurt

  Samma sak i Oxelösund på Romerska tidigare en trevlig plats att vistas i, idag bara bråk med blattarna till och med en vandrande sup säck klädd i Burkini kom men tog till flykten när hon såg nakna karlar.
  Kommer ihåg den trevliga tiden när än personal en äldre dam höll ordning inne på Romerska, sålde hembackad kaffe bröd och kaffe och lätt öl

  Gilla

  • Pettersson

   Kurt, när jag badade på romerska badet i Oxelösund fanns det starköl och man fick ha med sig egna. Dock bara i burk om någon skulle olyckas och tappa en pilsner. I början var det frisk, 7 grader i vattnet men sedan höjdes det till 12-14 och då kan man lika gärna ta en simtur i sjön.

   Gilla

   • Kurt

    Det va tider det, jag och min Tyska kompis va på den tiden något ”exotisk”. Men vi lärde oss Svenska med hjälp av de andra gubbar och inte bara språket också Svensk kultur och sättet att umgås på. Vill man integreras ligger ansvaret på mig och hur jag uppför mig. Jag är och förbli Tysk en Tysk med Svensk medborgarskap.

    Gilla

 • ossie

  Multikulti kulturen tar över all civilisation. Sossarna gnuggar händerna av förtjusning.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Ja Sverige håller på krackelera. Det händer dagligen såna små incidenter i vårt land.Vi har ett hem för ensamkommande barn i närheten. Några svarta pojkar åker moped på torget bland småbarn och äldre med relativt hög fart.Folk har påpekat det flera gånger tror ni att det händer nånting? Tack svetsarn och ni som har röstat på vårt lands undergång.Tach engång till.Mvh Adolf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: