Asylpolitiken en skam


Lena Matthijs, polisområdeschef i Älvsborg, är kritisk mot svensk asylpolitik och menar att den smeker med ena handen och slår med den andra.

Vem är inte kritisk mot svensk asylpolitik, förutom de som skapat den och försvarar den?  Matthijs inlägg ska ses i kontext med att hon själv är vårdnadshavare för en 17-åring som nu ska utvisas. Dock har hon en del saker att säga som många kan ställa sig bakom.

Det var på Facebook som Lena Matthijs skrev ett inlägg där hon känner en skam över den asylpolitik den socialistiska regeringen för. Matthijs är vårdnadshavare för en 17-årig flicka som ska utvisas till Etiopien efter fyra år i Sverige.

Att Migrationsverket beslutat att utvisa flickan och att Etiopien är ett så pass tryggt land att människor därifrån inte har asylskäl, är beslut varken poliser eller andra vårdnadshavare kan eller ska råda över. Personliga känslor och det skäl att man inte kan/ska få asyl bara för att man vill ha ett bättre liv, är inga giltiga skäl.

Däremot maler myndigheternas kvarnar alldeles för långsamt. Det ska givetvis inte behöva ta fyra år för ett beslut att fattas och genomföras. Särskilt känsligt är det förstås för barn och visst har Matthijs rätt i dessa ord:

”Vi talar om ungdomar som redan kostat det svenska samhället miljontals kronor under asylprocessen. Vi kastar skattepengar i sjön…”

Vi vet att s.k. ensamkommande kostar skattebetalarna cirka 693 000 kronor per år, i direkta kostnader. Det är naturligtvis inte rimligt att dessa ungdomar införlivas i tron att de ska få stanna, att de utbildas, lär sig svenska och plötsligt är det slut. Det mest optimala vore förstås om de redan från dag ett fick beskedet att de får stanna eller tvingas vända om till landet de närmast kom från. Självklart i en process med åldersbestämningar, id-kontroller och bakgrundsfakta. Antalet asylsökande till detta lilla land sätter av naturliga skäl stopp för detta.

Sedan kommer Matthijs till en punkt som retar många, väldigt många.

”Vi utvisar ungdomar som förankrat sig i det svenska samhället, samtidigt tar vi emot återvändare från striderna i Syrien som inte har någon annan plan än att förstöra vår trygghet. Vi lyckas inte heller verkställa utvisningar av grovt kriminella, utan de får stanna eftersom deras liv riskeras om de skickas tillbaka”

Säg den som inte ser det absurda i detta, förutom de som skapat dessa regler och försvarar dem.

Vi vet också att välutbildade människor som befunnit sig i Sverige under många år och som både jobbat ärligt och betalat skatt, tvingas återvända för att någon myndighet eller arbetsgivare inte fyllt i papper på ett korrekt sätt. Samtidigt håller svenska skattebetalare terrorister, jihadister, grovt kriminella och bidragsfuskare under armarna.

Visst tusan är svensk asylpolitik en skam och ett oerhört kostsamt fiasko.

GP


12 responses to “Asylpolitiken en skam

 • Jhonsson

  Nu är det ju så att politiker och Migrationsverket inte använder vanliga pengar utan skattepengar. Och det tror dom är en oändlig tillgång utan slut.
  Var kommer alla idioter ifrån?

  Gilla

 • Mm

  Det barnet!!!! Har redan kostat ca 3 mille, det var 1 återstår lågt räknat 100.000

  Gilla

 • Billy Boy

  Många kloka ord av den modiga polisområdeschefen Lena Matthijs i Älvsborg. Hon beskriver exakt det absurda i den bedrivna svenska asylpolitiken som jag är övertygad om att majoriteten av det svenska folket instämmer i.

  Vi kan ju bara som ett exempel (av många, många fler) ta rikspolischefen och socialdemokraten Dan Eliasson (d vs Lena Matthjis nuvarande högsta chef inom polisen) när han tidigare var generaldirektör på Migrationsverket.

  Eliasson och hans handläggare tog felaktigt besluten att släppa in och ge permanent uppehållstillstånd (PUT) till c:a 7.000 fransktalande ”bluff”-somalier som anlände från Djibouti och Somaliland på nordöstra delen av Afrikas horn.

  Socialarbetaren Eric L, i Värmland som arbetat med somalier de senaste 15 åren, uttryckte förvåning över att det de senaste åren plötsligt börjat strömma in mängder av somalier i länet som pratar franska, ett språk som få riktiga somalier behärskar. Franska är officiellt språk i Djibouti. Alldeles för sent upptäckte man på Migrationsverket i Sverige att alla borde ha utvisats omedelbart.

  Invandringen av bluff-somalierna pågick under åren 2007 t.o.m. 2012. Nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson (S) var generaldirektör för Migrationsverket åren 2007–2011, d.v.s. under tiden när de c:a 7.000 bluff-somalierna från Djibouti tog sig in i Sverige och utan minsta problem beviljades Permanenta uppehållstillstånd (PUT).

  D v s den nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson (S) har själv i sitt tidigare jobb som generaldirektör för Migrationsverket på sitt håll på många sätt medverkat till de vansinnigheter på migrationsområdet som finns permanent i samhället idag. Naturligtvis ligger ansvaret också tungt på Eliassons politiska chefer både i Alliansen och den nuvarande s k Rödgröna Löfvén-regeringen.

  Läs gärna mer om skandalen som pågick under c:a 5 år på länkarna nedan:

  Falska somalier väller in i Sverige
  (Publicerad 3 september 2012)

  http://www.friatider.se/bluffsomalier-valler-in-i-sverige

  I en papperslös värld är alla somalier
  Av Per Gudmundson SvD (Publicerad 3 september, 2012)

  OBS! Tips! När du klickat upp websidan på länken nedan …

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

  KLICKA DÅ ABSOLUT INTE VIDARE på den blåfärgade länken ”Mareeg”, som går till en somaliska nyhetssajt. Detta av datasäkerhets-skäl. Du kan då drabbas av datavirus och annan mycket skadlig programvara som du får in i din dator.

  Gilla

 • gamgubben

  Naturligtvis ska vi se till att de som inte har asylskäl snabbt returneras till sitt ursprungsland. Varför inte lägga in i programvaran direkt, de länder som anses säkra och flera parameters så att handläggarna slipper involvera sina vänstervridna godhetshjärnor för mycket.

  Gilla

 • Argus

  ”Vi utvisar ungdomar som förankrat sig i det svenska samhället” AKA ankarbarn. En freudiansk felskrivning?

  Jag läser på Breitbart att USA:s tak på 50 000 flyktingar är nått. Nivåer etablerade av Obama-administrationen. En union som omfattar 9 826 675 km² och har 321 miljoner invånare, 22 respektive 32 gånger större än Sverige. Med samma förhållande mellan flyktingar, i USA:s fall troligen sant, och invånare skulle till och med kvotflyktingarna vara för mycket för Sverige.

  OnT: Vi har tanke- och åsiktsfrihet, ännu, i vårt land. Detta gäller också offentligt anställda. Är man dock chef och ansvarig anser jag att man ska antingen avhålla sig från att torgföra sina från riksdagens beslut avvikande åsikter eller avgå som chef. Det är skillnad på anställning och befattning.

  Vi har i Sverige i dagarna fått ett ansikte på ”The Deep State” i form av Lena Matthijs.

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Väntar med spänning om statsministern och Eliasson ingriper,precis som hos Springaren.
  Ynkeman,är ju ingen att räkna med.
  Var inte detta uttalande också värt en reprimand?
  I sak håller jag med denna poliskvinna men det
  är inte det jag syftar på med detta inlägg.

  Gilla

 • angelicaplacet

  En asylprocess tar cirka 1 år.Att det tar 4 år betyder att de har överklagat beslutet.

  Hur tar sig ett barn på 12-13 år till Sverige?

  Vad är kostnaden för att tex gå från Afrika till Sverige, och hur vet dom hur dom ska gå?

  Gilla

  • Tussilago

   Angelicaplacet
   De kommer som ”släktingar” till någon & sedan tas de till mig.verket och söker asyl. Jag har en tonåring som granne, med hela familjen på plats idag, i hennes fall kom hon till sin riktiga morbror på semester & sen togs hon till mig.verket & registrerades som ensam kommande. Familjen är från Syrien.
   Mvh! Jill

   Gilla

 • Tomas O'Maely

  Flickorna bland de ”ensamkommande barnen” skall naturligtvis utvisas enligt de politiskt korrekta i Sverige.
  Flickorna som är de som verkligen lider i de muslimska tok-länderna anses ju här ha det bra i sina hemländer med gratis omskärelser och allt.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Tänk att SD ville att man hjälper flycktingar på plats och bedömmer flyckting status på plats.Man inte tar in alla oavsett status.Det var kanske inte så dum tanke.Mvh Adolf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: