”Svenskarna i Hamburg”

Vi är många som tycker att svensk medias intresse för kravallerna i Hamburg varit minst sagt ljumma.

Jag vet inte om NMR:s närvaro i Visby tog alla kraft från våra journalister eller om man ansåg att kravaller med våldsbenägna vänsterextremister, sönderslagna stadsdelar och hundratals skadade poliser inte är så mycket att skriva om? De får väl svara på det själva.

Det finns undantag och ett sådant är Aleksandra Boscanin på GP, som i en ledartext synar de vänsterextrema grupper som romantiserar och glorifierar våld istället för dialog. Kanske för att hon själv har sin bakgrund i ett annat land och inte stöpts i samma ideologiska form som majoriteten av Sveriges journalistkår.

Jag ska inte sammanfatta hennes utmärkta text, utan råder er att ta del av den själva. Några ord är dock extra intressanta:

”Bland annat höll Amalthea Bokkafé i Malmö i slutet av april ett informationsmöte om att åka till Hamburg för att protestera…//…Tidigare har de arrangerat evenemang tillsammans med vänsterextrema organisationer som Allt åt alla och Antifascistisk aktion…//…Facebook-event som skapats för mötet postade Amalthea Bokkafé ett inlägg med texten ”Kravall, clown, blockad, protest. I Hamburg kommer det att finnas något för alla smaker…//…Mötet ska, enligt informationen på Facebook, ha skett i samarbete med studieförbundet ABF – som till största del finansieras av bidrag från stat, kommuner och landsting”

ABF (Arbetarnas Bildningsförbund) som finansierar sin verksamhet med hjälp av skattebetalarnas pengar, ska alltså samarbetat med en revolutionär grupp som reste till Hamburg för att vandalisera, bränna och skada. Om inte detta är ett uppslag för Janne Josefsson, så vet jag inte vad som krävs.

En av de mer intressanta texter om vänsterns våldsbejakande ideologi jag läst. Jodå, Mathias Wåg nämns.

GP

PS. En annan intressant fråga är den om vem eller vilka som finansierar dessa proffsdemonstranter som reser runt i Sverige och Europa för att demonstrera och skapa oreda? Att de har hederliga jobb och tjänar sitt uppehälle därigenom finner jag föga troligt. Många i dessa grupper har föräldrar som är läkare, advokater etc och där kan en förklaring finnas. Andra lever säkert på bidrag och då är det av intresse för myndigheterna att gräva lite. Kanske tillsammans med Uppdrag Granskning?

13 thoughts on “”Svenskarna i Hamburg”

  1. I både USA och Sverige har det framkommit att George Soros (=finansmaffian, Wall Street & G20) bidragit med pengar till AFA.
    De ser antagligen detta som en billig metod för att destabilisera samhället och därigenom enklare kunna flytta fram sina egna maktpositioner.
    http://www.friatider.se/george-soros-finansierar-svensk-extremist.

    Såg en intressant video på youtube (finner den inte nu) där det berättas om hur AFA nu för tiden alltmer ger sig på vanliga människor och journalister (i brist på fascister och nazister). Butiksägare och därmed vanliga arbetare är också deras mål. De tycks vara fiender till allt och alla och G20 vet de förmodligen inte alls vad det handlar om, (bara att de får pengar av dem för att ställa till kaos).

    Det finns även film på denne Wåg som står där i Hamburg likt Tengil med sin Katla och pekar ut vilka journalister som skall misshandlas, varav en tycks be för sitt liv…

  2. Samma sak gäller väl för de stollarna som kallar sig ”författare” och som fått för sig att med alla till buds stående medel jävlas med Bokmässan.
    Merparten av dessa ”författare” är väl tämligen okända namn för vanligt folk,men de är säkert i hög grad skattefinansierade genom olika slags bidrag och annat.
    Det är ju uppenbart att de inte har så mycket att göra annat än att förstöra och bråka med seriösa aktörer.
    Jag är övertygad om att det är ytterst få om ens någon, som läst Nya Tider och således vet vad problemet handlar om.

  3. Egentligen är det inte så konstigt att dessa skitstövlar
    håller på som dom gör, hela det gamla Stasi försvann
    inte när Östtyskland kollapsade, dom flyttade helt enkelt
    verksamheten över till Världens mest naiva land..
    många av dessa skitstövlar sitter på många ledande poster
    i Sverige idag, det är en anledning att AFA och den här figuren
    kan bära sig åt utan några åtgärder.

    Det är för djävligt att dessa antidemokrater närmast ostört
    får hålla på och förstöra för andra, allra helst när det är
    väldigt tomt i dom övre regionerna hos dem.
    Att Sen EX pressen och Aftonlögnen håller skiten under
    vingarna säger ju mycket om dessa slaskblaskor!

  4. Tyskland ska nu tydligen ta krafttag mot den grönröda våldsvänstern.?
    AFA har frikort i Sverige och verkar lagligt kunna åsiktsregistrera svenska människor som enligt AFA-organisationer inte har rätt åsikter.
    Jag tipsar Tysklands underrättelsetjänst om att kolla lite extra på Sveriges Ambassad i Berlin. Per Thöresson Sveriges ambassadör i Tyskland som stolt gör reklam för AFA. Tydligen är ambassadörens dotter AFA aktivist.
    UD har valt att inte uttala sig gällande ambassadörens AFA-kopplingar.
    Att inte ta ställning mot AFA skulle kunna innebära att UD indirekt stödjer AFA. Själv har Per Thöressons endast meddelat att han är stolt över sin dotter som förutom att vara AFA anhängare dessutom jobbar för Amnesty International. Amnesty Internaional ännu en organisation som verkar i grumligt vatten,

  5. Att det var relativt lugnt i Visby berodde väl på att de värsta dårarna var i Hamburg.

  6. Om det hade varit NMR så hade det inte funnits rubriker stora nog att sätta text med.
    Det hade också dragit igång debattprogram med att nu är hela samhället satt under hot och press av sin existens.
    Men när det gäller vänsterextrema våldsverkare så ses de snarast som någon sorts romantiska frihetskämpar fast det är samma skrot och korn som NMR.

  7. På tal om svenska medias olika intressen och nyhetsvärderingar, särskilt de som påstår sig vara public service:

    I morse slog jag på radion i bilen för att i morgonnyheterna få veta vad som hänt i Sverige och världen under natten.

    Första nyhet var att akademiker födda i Sverige har högre lön än de som är födda i utlandet. Någon akademikerordförande ansåg detta vara mycket allvarligt.

    Andra nyhet var att det fettsugs mindre i landet. Om jag fattade rätt från 8000 till 6000. En läkare trodde att det berodde på att sjukvården måste spara.

    Tredje nyhet var att Trumps son talat med en rysk advokat för något år sedan.

    Sedan till vädret….. Jag tänkte, att de läste nog in dessa ”nyheter” på bandet i går eftermiddag så kunde de ta sovmorgon i dag. Dessutom bryr jag mig inte om Trump – det får man sköta i USA. Men det vore som omväxling intressant att höra hur många ryssar och araber som fru Clinton talat med.

  8. Skulle inte förvåna ett dugg om svenska skattebetalare tvingas försörja de svenska kriminella våldsvänsterextremistiska yrkesdemonstranterna trots att de flesta av dem har högavlönade akademikerföräldrar som besitter alltför många viktiga och höga poster i vårt land.

Kommentera