Det visade sig att folk inte alltid hade samma åsikt som media


Igår fyllde bloggen sju år. Då fick jag ett mejl från en bekant som jag återger ordagrant som en insändare. 

INSÄNDARE. Det är väl så att du och din blogg och liknande samhällsbloggar (av etablissemanget kallade rasistiska och ”troll”) är och blir en del av historien när mediehistorikerna ska presentera sina alster om sisådär 100 år.

Dessa bloggar har ju i mångt och mycket förvandlat den konservativa medievärlden och erbjuder ett forum för människor med icke pk-åsikter. För övrigt den uppgift mediechefer stolt menade att deras egna kommentarsfält skulle fylla innan det visade sig att folk inte alltid hade samma åsikt som just media. Kritiken mot bloggen är samtidigt det bästa betyget eftersom åsikter som förs fram som inte möter kritik eller debatt är åsikter som vare sig tillför något eller är någon mening med att föra till torgs.

Jag har lyssnat till alla Almedalstalen. Retoriskt står Busch och Fridolin i en klass för sig (då lägger jag inga som helst värderingar i talens innehåll). Svenska folket anser migration och integration och lag och brott vara viktigaste samhällsfrågorna. Förmodligen var det därför alla partiledare talade så lite som möjligt om dessa två frågor, Anna Kinberg Batra möjligen undantagen. Det är givetvis mer oproblematiskt att prata om gratis cyklar till befolkningen (Fridolin) och svepande om något som i olika former kallas ”Det nya Sverige”, ”Det moderna Sverige”, ”Sverigemodellen” och liknande trams.

-Pettersson skulle till ovanstående vilja tillägga att politik är alldeles för allvarligt för politiker och journalistik passar inte journalister…

Minns ni?

Journalisten som ber om ursäkt

Nöjesmassakern från 1985 är aktuell än idag. Journalisterna förmedlar inte nyheter. De tror att deras uppgift är att få läsaren att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor…


4 responses to “Det visade sig att folk inte alltid hade samma åsikt som media

 • Grune

  Det är en himla tur för det Svenska folket att det finns sådana som Pettersson. Annars skulle vi inte få veta vad som sker i Sverige och varför det sker. Tusen tack till Pettersson!

  Liked by 1 person

 • ossie

  Eftersom ju svensk press till nästan 100% tagit bort kommentarsfält d v s man går i total otakt med läsarna. Fast snart har de inga läsare kvar.

  Liked by 1 person

 • Argus

  Stort grattis Pettersson.

  Själv kommer jag ihåg att jag, vid närmare efterforskning, vaknade till av en händelse som skedde den 29 mars 2010. Det var då som en 23-årig kosovoalban misshandlade den 78-åriga Ingrid till döds på grund av bråk om en handikappsparkeringsplats utanför Hemköp i Landskrona. Sin vana trogen att alltid få som han ville hade 23-åringen ställt sig på handikappsparkeringsplatsen utan fysiska handikapp och följdaktligen utan tillstånd.

  Då jag genom militärtjänst och arbete kommit i kontakt med ett stort antal skåningar så reagerade jag på att det inte stämde överens med min erfarenhet av det skånska kynnet och började googla och hittade så småningom Flashback där sanningen så sakteliga kröp fram.

  Den gradvisa förändringen och de små stegens tyranni vad journalistiken beträffar hade jag inte reagerat vidare på förrän detta som kolliderade så fullständigt med min världsbild inträffade.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: