Varför har Mathias Wåg skyddad identitet?


VÄNSTEREXTREMISM. Vi skrev tidigare idag om att vänsterextremisten Mathias Wåg varit i Hamburg och härjat. Läs HÄR.

Man kan undrar varför Mathias Wåg har skyddad identitet när han delvis livnär sig på att hänga ut oliktänkande och vad han uppgett som skäl för detta? Det verkar vara en feg herre. En sådan som gärna anfaller i grupp och använder våld när de är många mot en.

Oftast gör Skatteverket en omprövning av sekretessmarkeringen varje år. Då behöver du redogöra för din aktuella situation igen och därefter prövas om skyddet ska vara kvar.

Varför behöver Mathias skydd? Är han kriminell?

Undrar om Skatteverket sköter Wågs post med eftersändning?

Hur kan hatmedia som Expressen anlita en sådan person?

Olof Mathias Wåg, är född den 1 april 1971 i Solna, Stockholms län.

Herr Wåg är en av grundarna av Antifascistisk Aktion, AFA, tillsammans med bland andra Magnus Hörnqvist och Anders Carlqvist. Verksam inom AFA webbplatsen Motkraft samt Research.nu (fd AFA dokumentation) tillsammans med bland andra Martin Fredriksson och Alfred Eriksson. AFA klassas i USA som en terrororganisation och borde göra det här också.

Wåg var aktiv inom Socialistiska Partiets frontorganisation Stoppa Rasismen på 90-talet, tillsammans med bland andra Tobias Hübinette och Andreas Rosenlund. Han var den som ansökte om demonstrationstillstånd mot den nationalistiska butiken Asgård i Stockholm på 90-talet.

Han har flera gånger inför media varit talesman för Antifascistisk Aktion.

Aktiv inom Stockholms Universitets studentkår. Nära vän till Martin Fredriksson och Ayman Taki Osman med vilka han även driver Seppuku Media vilket är en ekonomisk förening.

Dömdes den 20 september 1995 för olaga intrång efter att ha deltagit i AFAs ockupation av Dagens Nyheters redaktion den 30 november 1994. Händelsen kom att bli känd som ockupationen av DN.
Mathias Våg, Stockholms tingsrätt, dom B12-4890-95 D, DB 1435, Olaga intrång

Nära vän med historikern Mats Deland som bland annat har stått som redaktör för antologin Brunt, där AFA deltog. Bor tidsvis i Padua och Bologna, Italien.


30 responses to “Varför har Mathias Wåg skyddad identitet?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: