Sverige är bästa landet i världen för migranter

 

INVANDRING. Sverige toppar listan i en ny undersökning om var det är bäst att leva som migrant. Totalt har 80 länder rankats på listan, där Kenya hamnar längst ned.

Listan har gjorts av nyhetstidskriften U.S. News som bland annat är känd för att lista de bästa universiteten i USA.
Undersökningen har tittat på faktorer som ekonomisk stabilitet, lönejämställdhet, läget på jobbmarknaden och om de svarande själva kan tänka sig att bo i de olika länderna. Det samlades även in omdömen från 21 000 affärsledare och andra högt uppsatta, och från civila, skriver The Washington Post.

En av grunderna till Sveriges första plats var att Sverige under 2015 tog in fler flyktingar per capita än något annat land. Undersökningen gäller dock alla immigranter och inte specifikt flyktingar.

”Vår metod fokuserade inte på flyktingar specifikt, men vi räknade in immigrationspolicys och integrationsmöjligheter med hjälp av analyser från FN. Målet med den delen av undersökningen var att fokusera på de ekonomiska aspekterna av immigration och påverkan som de kan ha på ett lands uppfattade position i världen”, förklarade Deidre McPhillips, en av reportrarna på U.S. News som gjort undersökningen, för The Washington Post.

Det har även undersökts hur stor chans till språkundervisning som finns och hur mycket hjälp det går att få med att hitta arbete. I de frågorna har den svenska välfärden lyfts som en faktor för migranter.

 

Generellt listades Europeiska- och Nordamerikanska länder högst på listan. Från Mellanöstern rankades dock Förenade Arabemiraten på 15 plats och från Asien hamnade Singapore på plats 18.

 Undersökningen visade också att nationell immigrationspolitik inte alltid speglade samhällets åsikter. Till exempel ansåg mer än hälften av de svarande från Storbritannien att immigrationspolitiken i landet borde vara öppnare inför att ta in fler immigranter. Mer än 80 procent av de svarande i Egypten och 90 procent i Colombia svarade samma sak. Egypten rankades på plats 64 och Colombia på plats 55.
-Pettersson antar att det är något som drar och det är inte klimatet och hårt arbete…

29 thoughts on “Sverige är bästa landet i världen för migranter

 1. Kan tänka mig det. Men kalaset ska ju betalas dyrt av oss vanliga svenssons. Någon större avkastning lär det ju knappast bli.

 2. Att Svenstia med sina tomtarna är bäst på asylantismus. I klartext betyder det att, de är allra dummast och fegast men, med ett storhetsvansinne, som trotsar all beskrivning. Andra folk värnar om sitt och de sina men, icke dumsvensken, ty för det har de varken intelligens eller omdöme. Se på Malmestan, ett varnande exempel hur det kan sluta när ansvarslösa stollar får makten och försöker styra. Ja, då kan det bara gå en väg och det bär av rakt ad helvede till.

 3. I en undersökning har man också kommit fram till att Sverige är världens bästa näringslivsland och i en annan är det världens bästa land för kvinnnor att bo i.

  Vi har turen att bo i ett riktigt bra land som får oförtjänt mycket gnäll.

   • Knappast en avkrok – en mil utanför Stockholm.
    En sak som jag ibland undrat över är varför just så kallade Sverigevänner har så mycket emot detta land och folket som bor här.

   • Då bor du alltså inte i Rinkeby eller Sumpan…Då skulle du själv ha sett såvida du inte är blind !

 4. Grattis!
  Världsbäst på att ge bort sitt land och välstånd till kreti och pleti och få betald i stenkastning, bilgrillning, våldtäkter och allmän misär.
  Nöjda?

 5. Det klart Sverige är bästa landet för alla lyxflycktingar.Man kan begå brott,våldtäkter, bilbränning osv utan nämnvärt straff.Sen får man bidrag,nya telefoner,moderiktiga kläder,bostad uppehälle osv.Tänk om vi svenskar fick lika mycket.Mvh Adolf

  • Mer! Man räknar med att var fjärde eller femte är född utomlands eller i Sverige av två invandrade föräldrar. Det bara ökar och ökar väldigt snabbt!

 6. Finns det ett samband så att Sverige samtidigt är det sämsta landet för ursprungsbefolkningen?

  Eller vliken trade-off gäller? Vad offrar vi på detta altare?

 7. Sveriges metod är lika framgångsrik som att dela ut antibiotika till alla oberoende av behov.

  Läkarna bjöd patienter frikostigt på antibiotika hitan och ditan. Något yrvakna inser de nu att deras brist på noggrannhet i stället har förvärrat för patienterna som nu riskerar att bakterier utvecklar resistens mot allt fler typer av antibiotika. Inriktningen nu är att mycket noggrannt överväga när det är indicerat. En förutsättning är att det är en bakterieorsakad infektion. En annan att antibiotikan har effekt på just den bakterien. En annan är att det finns anledning att tro att inte patienten genom sitt eget immunförsvar kan hantera infektionen på ett framgångsrikt sätt.

  Precis som Schulman idag prisar den humanitära stormakten så prisades läkarvetenskapens medikamentförskrivning av aningslösa skribenter. Köpta eller ej? Men det blir upp som en sol och ned som en pannkaka.

  Risken för resistensutveckling hotar möjligheterna att med antibiotika kunna hantera infektioner.

  Likadant hotar gödning av ekonomiska migranter att dränera samhällen på pengar som behövs för att i stället kunna bistå nödlidande.

  Naturligtvis har Schulman någon ekonomisk vinning av sina utfästelser? Eller? Varför påstår en människa annars nåt så intelligensbefriat och helt i avsaknad av kort- och långsiktig analys av följden för både avsändar- och mottagarland?

 8. Två reflexioner kring detta.

  När man hör detta ständiga gnäll från vissa minoriteter (de från Mellanöstern och Afrika) måste övriga länder i världen vara helvetet på Jorden.

  För det andra sprids rykten fort och långt. Det innebär att i skrivandets stund sitter människor i Somalia, Syrien, Nigeria, Pakistan etc. och läser att Sverige är världens bästa land för invandrare och vad det innebär för framtiden vet alla.

 9. Tro faan det.
  Landet där deras ord som Haram och Darura inte finns över huvudtaget.
  Allt är Hallal, tillåtet.
  Våldtäkt, mord, bidrag, allt är Hallal.
  Enda landet I världen de får pengar för att avla mer små mussar.
  Det är Sverige, Världens humanitära soptipp idag.
  Faan vad jag var stolt over att vara svensk?
  Adresserat till alla batikhäxor, kändisar, mussevänner, framförallt I stockholms inre kretsar.

 10. Sverige skall inte vara bäst för migranter. Det skall vara bäst för svenskarna!

 11. En gubbe i Expressen vid namn Alex Schulman säger att vi i Sverige skall vara stolta över vårt generösa flykting mottagande. Varför då? Vi klarar ju inte av det, vi tar in folk i landet som tillför noll o har inget värde. .Infrastrukturen skola , vård , polis , bostäder, åldringar, försvar, missköts totalt. Det är som att bygga hus o börja med taket. Schulman bör fundera på en fråga han klarar av. Kan champagnen på Stureplan bli billigare? Att vara stolt över ett misslyckande är ju på gränsen till enfald

 12. Så länge inte kraftfulla åtgärder vidtas av regeringen så kommer än fler migranter att komma hit. Sista chansen att påverka i rätt riktning är i nästa års val, annars kan vi helt glömma det land vi växte upp i.

 13. Tacka fan för att bidragsturisterna väljer Sverige landet där de har det bättre än massor av pensionärer som ofta arbetat ett helt liv och betalat världens högsta skatter. Våra politiker är stolta över detta faktum.

Kommentera