En semestersaga


Idag fyller bloggen sju år och för sjunde året i rad tar vi en repris på semestersagan som ursprungligen var en insändare till den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter. Tyvärr var inte redaktionen intresserad då och jag tror knappast att de är det nu, trots att de efterlyst sommarberättelser, därför finns Petterssons blogg. Nåväl, vi och ni har sedan starten skrivit drygt 43.000 inlägg och över 360.000 kommentarer. 

En semestersaga

Det är semester, det är juli, Sverige är som bäst, sol, bad, värme, grillning, gin och tonic. Värme och kanonväder. Hoppas du har det bra.

Men tänk dig att du är en flykting, du har flytt från det land du är född i, det land där du hör hemma, du har flytt över halva jorden och äntligen funnit fred.

Du har hamnat långt upp i nord, fått en bostad, du blir försörjd av något som kallas skattebetalare som du inte riktigt vet vad det är. Du har fått det bra.

Det är bara ett fel. Du saknar vännerna och den släkt som är kvar hemma, de som vägrat fly, de som stannat kvar för att försöka bygga upp landet istället.

En dag får du för dig att det är dags att åka hem och hälsa på, ta lite semester eftersom de där som kallas skattebetalare gjort så att du utan att behöva arbeta har lite pengar över. Då upptäcker du att det är minst tre flygbolag som flyger reguljärt till det land som är för farligt att bo i, du är tydligen inte ensam om att åka hem på semester, många av dem som åker tar även med sig barnen, barn dit det är så farligt.

Nåväl du kan flyga från Stockholm, Malmö eller Göteborg. Du kan välja destinationer som Bagdad, Erbil, Suleimanya, Damaskus, Mogadishu med flera orter. Det är inte lätt att välja men det finns direktflyg, lite dyrare eller billigare med mellanlandning. Du väljer det ena bolaget, flyger iväg, tittar ut och ser ner över Danmark.

─ Danmark är ett jävla land tänker du. Danskarna tycker det är ologiskt att man vill åka på semester till det land man flytt från och där man riskerar att mördas så fort man sätter sin fot ─ det var i varje fall så du skrev på din ansökan om asyl, det permanenta uppehållstillstånd du fått, det uppehållstillstånd som svenskarna aldrig drar in, däremot gör danskarna det om de kommer på att man ljugit som du gjort, men det är en annan historia.

Jävla rasister, tänker du om danskarna, ler och lutar dig tillbaks i flygstolen, tacksam för att du valde de dumma svenskarna!

Så var sagan slut, du som tröttnat på Kanarieöarna och Thailand kanske ska funderar på Irak eller varför inte Somalia…

 


37 responses to “En semestersaga

 • Gus

  För två år sedan sa jag upp min lokaltidning Barometern, samtidigt avslutade jag mitt abonnemang med SR/TV. Jag lämnade också stadskyrkan. Numer gäller sanningen för mej . Den hittar jag här på Petterssons blogg. TACK !!

  Gilla

 • steve

  ❤❤❤❤❤❤❤ Grattis

  Gilla

 • Thomas.B

  GRATTIS PÅ ÅRSDAGEN

  Gilla

 • Lena

  Saknar Eva-Marie, inte så mycket hennes tragiska skildringar från Malmö men hennes och er andras hemtrevliga vardagsskildringar bilder med mysiga recept, allt förändras så nu är det annat och mycket allvarligare som gäller, Sveriges vara eller icke vara för barn och barnbarn.
  Tänk vad sju år gör skillnad….då hade vi alla ett hopp om en ändring…..nu verkar galenskapen cementerad !

  Gilla

 • naimlap

  Dagens höjdpunkt är när jag tittar på Petterssons Blogg!

  Gilla

 • Erik Bergman

  Vi kanske skulle byta land med invandrare. Dom faar Sverige och vi faar deras hemland i Afrika eller Asien. Maanga länder där har rikedomar i forma av olja eller mineraler. Sverige befolkat av utomeuropeiska invandrare blir allt fattigare, medan det land som svenskarna tar över i Asien eller Afrika blir allt rikare och faar en välfärdsstat.

  Gilla

  • Lena

   Erik Bergman
   Efter att ha levt och verkat i andra europeiska länder från och till under 30 år så hoppades jag att få avsluta det hela i Sverige, aldrig att jag längtade till Afrika eller Asien inte ens under min ungdom, det närmaste jag kom var Dubai på 70-talet, helt vidrigt.
   Sedan har jag varit omringad av afrikaner och pakistanier / mohammedaner under alldeles för lång tid för att ens tänka tanken att bo där de kommer ifrån.
   Det sitter djupt mitt förakt !

   Gilla

 • Fredde

  Jag vill grattade till jubileumet! En av Sveriges absolut bästa bloggar som oförtröttligt fortsätter att kämpa för ett bättre Sverige.

  Som lyfter fram skevheter i samhället, som avslöjar PK-maffians propaganda och lögner.

  Det är lätt att förstå varför gammelmedia desperat sprider dynga när de ser vikande intresse från allmänheten…

  Som de säger i Trump-landet : Hang in there!
  👍👍👍

  Gilla

 • ulsansblogg

  Stort GRATTIS Petterson.

  Gilla

 • putte

  Sent på eftermiddagen vill jag säga ett stort grattis , vi är många som behöver sajter som den här som en motvikt till det allt mer krakelerande samhälle som vi nu lever i med sina faktaresistenta politiker .

  Gilla

 • Mia

  Grattis på årsdagen!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Grattis på bemärkelsedagen.

  Att välja mellan ”lokaltidningen” och Petterssons är inte så svårt.

  Demokrati och åsiktsfrihet är alltför viktigt, för att lämnas över till en sörmländsk ”lokaltidning”.

  Gilla

 • Torleif

  Grattis Pettersson.

  Gilla

 • Hen Henssondotter

  Grattis till sjuårs-jubileet!

  Jag såg filmen på de badande somalie-männen och reagerade på livräddarnas flytvästar av det svenska märket Linder. T.o.m dit har våra skattepengar gått. Det är väl det som Stefan Löfven menar med att invandring och mångkultur skapar jobb: svenskar syr flytvästar åt afrikaner med svenska skattebetalares pengar.

  Gilla

 • Bajen666

  Hmm så jag har missat denna utmärkta blogg i SEX år, skäms på mig.

  Gilla

  • Tussilago

   Bajen666
   Jag fann Petterssons blogg nyligen också 🙂
   Jag är så otroligt tacksam för denna nyhets-sajt!

   Gilla

 • Tony

  Grattis till 7 års dagen bloggen är tillsammans med Thoralfs
  blogg den bästa ögonöppnaren för det sovande folket

  Gilla

 • Billy Boy

  Trots mycket hårt motstånd från Mainstream Fake News-media, massor av annat falskt PK-folk mm så skördar bloggen framgångar. Nu inte långt kvar till 50 miljoner besökare.

  Ingen uppförsbacke kan vara för brant …

  … för att nå toppen när ändamålet är det rätta.

  Stort Tack Petterson … och Grattis på 7-årsdagen till framgångarna!

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Grattis .Bra att någon som står upp svenskheten. Jag vet inte varför skall man skämmas för att man är Svensk,varför skall vi anpassa oss för invandrare varför kan inte dom anpassa sig till våra Regler? MVH Adolf

  Gilla

  • Mary Agnes

   Adolf, min vän, INGEN ska skämmas över sitt ursprung. Men det är ju så i media, att ALLA jävla etniciteter UTOM den vita blir hyllade när de står upp för sitt ursprung, sin kultur och sina typiska seder.

   Läste om nån jävla rappare som var ihop med en blondin, han fick göra slut för hansa fans tålde inte att han hyllade ”mångkultur”. Hansa negerfans KRÄVDE att hansa käresta var SVART.

   ”Du har säkert inga problem – tvärtom, du får BERÖM för att du är ihop med en svart, men jag kan inte vara ihop med en vit”. Sa den jäveln. Det är fucking 100% rasism som GODKÄNNS och UPPMUNTRAS av media. Hade han varit vit, hade han korsfästs i TV-sofforna och tvingats att pudla.

   När vi vita står upp för vår kultur och våra värderingar, ska vi skämmas som faan och får en fucking hård Caligula-smäll över fingrarna. ”VET HUT, din jävla rasist. Vet din plats, din lilla satans arbetsmyra”. Drönarna regerar.

   Med mitt brokna förflutna är jag inte svensk men jag råkar ha bott i Sverige i många år, känner mig inte som svensk – men jag tippar min hatt för den vita kristna kulturen – oavsett symbolen på ens passport.

   Fortsätt vara SVENSK, käre Adolf, Zoegas-doften frälser alla skåningar och alla skåningar känner något extra i skrevet när vi ser ett GRÖNT Zoegas-paket i butiken. (Zoegas grön är det enda jag saknar hemma i Gainesville…)

   Gilla

 • Lena

  Tack till alla som skriver inlägg på Petterssons blogg, ofta så kommenteras det livligt och kunnigt jag har lärt mig mycket genom att läsa på bloggen, inom politik, ideologier, natur och världen…..vilken källa till ögonöppnare !
  Läste senast om jordgubbarna och besprutning av desamma, det fick mig att söka vidare på nätet och såg då detta reportage om bio-odlingar.

  Dessutom alla de roliga klippen från djurens värld, underbart befriande, tack !

  Gilla

  • Hen Henssondotter

   Kolla på Google maps runt Israels gräns. På Israelisk mark frodas odlingar och precis utanför gränsen i arabländerna är det total misär.

   Gilla

   • Lena

    Tack för tipset , det ska jag göra !

    Gilla

   • Mary Agnes

    Av nån mystisk anledning gick ett TV-program för något år sedan om en filur som motorcyklade genom Afrika och kom till Israel. Han visade hur GRÖNT det är på den andra sidan gränsen i Israel tack vare israelisk bevattningsteknik, något som araberna inte förstår eller skiter i. Går kanske att hitta i SVTs arkiv. SVTs stasi-agenter hade nog missat censurera just detta avsnitt, de kunde väl inte tro att en hyllning till hotten-tott-dans mm skulle sluta i en fenomenal hyllning till ISRAEL.

    Gilla

 • Vargkvinnan

  GRATTIS!!!!! till världens bästa blogg!!!

  Gilla

  • Bosse

   Grattis Pettersson! En mycket bra blogg som jag också upptäckte för sent.Men bättre sent än aldrig.Grattis.

   Gilla

 • ruben

  Hjärtligt grattis! Jag tackar också för bra blogg. Förmodligen en alldeles nödvändig säkerhetsventil i ett Sverige, som sakta skövlas sönder av självutnämnda korrekthetsfascister eller de, som hatar Svenskar.
  Man får passa på njuta mellan skottlossningar och där brottsligheten lurar bakom knuten. En utveckling, som myndigheterna entusiastiskt bygger vidare på, med vad man kan tro är skadeglädje, om det inte är ren dumhet?
  Tack och god fortsättning!

  Gilla

 • Tussilago

  Stort GRATTIS på 7-ÅRSDAGEN!!!
  🌷🎂🎈💕
  Tack gode Gud för att jag fann
  Petterssons blogg!!!

  Gilla

 • Hanna

  Grattis till sju år och tack för en seriös nyhetsförmedling och lite underhållning ibland!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Grattis på 7 års dagen.

  Gilla

 • Tony

  Tydligen behöver bara den manliga delen av befolkningen bada????

  Gilla

  • gamgubben

   Ja kvinnorna är hemma och föder barn, de ska ju erövra världen med sin religion. Nåväl, Sverige då.

   Gilla

   • Lena

    Det är som med Napoleon han skrev till sin älskarinna Josephine när han var ute på krigsstigen då han vädjade henne om att INTE tvätta sig !
    Han skulle snart komma på besök !

    Gilla

 • Mary Agnes

  Petterssons blogg är verkligen SVERIGES FOLKBLAD. En ärlig blå-gul informationskanal med nyheter om vanliga människors vardag, skriven för vanliga människor.

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Hur kan det få gå till så här? Detta måste få ett slut!

  Gilla

  • Sven-Erik

   Instämmer med övriga gratulanter. Pettersson är lysande!.
   Tänk om man hade råd och vågade åka dit.
   Får börja låta skägget växa, gå på solarium och sitta utanför ICA 😑

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: